v.a. 244,-
6 - 25 dagen
Fly Drive
Afrika

Een fantastisch land om het Arabische cultuur te ontdekken

Marokko is een land waar je veel kunt leren over de tradities en gebruiken van de moslimcultuur. Er zijn unieke bouwwerken en uiteraard ook veel moskeeën te vinden. De paleizen en bouwwerken in Marokko zijn heel anders dan in Nederland en hebben over het algemeen meer kleuren.

Bezienswaardigheden tijdens jouw fly drive Marokko

Djemaa el Fna: In Marrakesh bevindt zich het plein Djemaa el Fna. Het plein heeft een centrale ligging in de stad en is zeer populair bij toeristen. Door de centrale ligging is het plein uitstekend te bereiken tijdens een fly drive Marokko. In de ochtend wordt er een markt georganiseerd op het plein, waar je allerlei snuisterijen kunt vinden. De producten die er worden verkocht zijn typisch Marokkaans, en daardoor leuk om mee naar huis te nemen als herinnering.

Saadian tombes: De Saadian tombes zijn graftombes uit de 16e eeuw. De graftombes leken voor lange tijd verloren, maar zijn in 1917 weer opnieuw gevonden en gerestaureerd. Het is mogelijk om de Saadian tombes te bezoeken.

El-Badipaleis: Het El-Badipaleis werd oorspronkelijk gebouwd door koning Ahmad I al-Mansur. De bouw starten in 1578 en was klaar in 1593.

Hassantoren: De Hassantoren is een toren van een nooit afgebouwde moskee in de Marokkaanse hoofdstad. De bouw van de toren begon in 1195. Toen was het de bedoeling dat het de grootste toren ter wereld zou worden net als de nog te bouwen moskee. In 1199 stierf de financier van het project en stopte de bouw. De toren was met 44 meter hoogte nog maar half afgebouwd en van de moskee stonden enkel een aantal muren en zo’n 200 zuilen. Het gebouw is nooit afgemaakt, maar is daardoor wel erg uniek om te zien.

De bevolking van Marokko

In Marokko wordt meerdere keren per dag gebeden met het hoofd naar Mekka. Dit doet de bevolking op vaste tijden, zowel in de moskee als tijdens het werken. Er worden specifieke pauzes ingelast zodat de hele bevolking om de juiste tijd kan bidden.

Markt in Marokko
Op pad in Marokko
Zonsopgang in Marokko

Natuur ontdekken in de Marjorelletuin

In deze botanische tuin vind je veel flora en fauna. De Marjorelletuin is van oorsprong ontworpen door een Fransman in 1924. In dit jaar was Marokko een protectoraat van Frankrijk. Dit betekent dat Marokko toen beschouwd werd als een staat van Frankrijk. De Franse invloeden van de architectuur zijn duidelijk terug te vinden in het ontwerp van de botanische tuin.

Overige landen in Afrika

Feitjes over Marokko

  • De hoofdstad van Marokko is Rabat.
  • In Marokko betaal je met de Marokkaanse dirham.
  • In 2013 telde Marokko 33,01 miljoen inwoners.
  • De officiële taal van Marokko is Arabisch.