sydney

Alles wat je moet weten over een fly & drive naar Australië

Zeer geschikt voor een Fly-drive vakantie: Australië!

De wereld heeft tal van mooie plekken en echte reisliefhebbers willen daarom graag liefst zoveel mogelijk van de wereld zien. Voor hen mag het daarom soms ook al wel eens wat avontuurlijker. Er zijn individuele rondreizen beschikbaar voor verschillende landen in de wereld of zelfs groepsreizen waar je aan kan deelnemen. Ook zijn er tegenwoordig Fly & Drive vakanties. Dit houdt in dat de reis wordt geboekt puur met vlucht en auto, maar waarbij je zelf de vrijheid hebt om de route en de hotels waarin je slaapt zelf te bepalen. Een spotgoedkoop basispakket! Deze soort reis heb je bijvoorbeeld ook als je naar Australië wil gaan. Ontdek er hier meer over!

Bezienswaardigheden Australië

Het fijne aan een Fly & Drive vakantie is dat je het vliegtuig opstapt, een auto huurt, eventueel ook een verblijf vastlegt, maar dat je verder alles naar wens zelf indeelt. Je kiest zelf de route, bepaalt zelf welke bezienswaardigheden je wil zien en hoe lang je naar Australië wil reizen. Je kan de belangrijkste punten doen op een week of wat langer, maar je kan evengoed een rondreis in Australië doen van 3 weken of langer. Op deze manier kan je de reis uitgebreider doen en heb je meer tijd om van alles te bezoeken.

Australië telt immers tal van leuke bezienswaardigheden die je echt wel gezien moet hebben. Zo is er de Sydney Harbour Bridge. Een brug die geopend is in maart 1932 al en in 1923 gestart werd met bouwen. De brug heeft een lengte van 1149 meter en is maar liefst 141 meter hoog. Daarnaast heb je ook nog het Groot Barrièrerif, het meest bekende koraalrif ter wereld. Hou je vast, want de oppervlakte hiervan is maar liefst 344 400 vierkante meter. Het rif is heel kleurrijk dus je kan er prachtige foto’s nemen. Ook kan je er duiken en prachtige dieren onderwater spotten. Zeker niet te missen! Uiteraard heb je dan ook het Sydney Opera House dat zeker niet mag ontbreken op je Fly & Drive door Australië. Hier kan je genieten van de meest prachtige muziek zoals opera en vele andere soorten muziek. Het gebouw moet je gewoon gezien hebben!

Route Fly & Drive

Bij een Fly & Drive vakantie heb je de keuze om je route helemaal zelf samen te stellen of je kan een voor jou uitgestippelde reis maken. De route die je wil volgen hangt er volledig vanaf wat jij allemaal wil zien en hoeveel tijd je hebt om door Australië te reizen. Zo heb je bijvoorbeeld een rondreis van 16 dagen en 15 nachten waarbij je tal van hoogtepunten in Australië ontdekt. Je begint in Sydney en gaat vervolgens naar Ayers rock. Je leert meer over de Aboriginals en bezoekt Kings Canyon Kloof. Je reist langs een woestijnstadje, ontdekt de Blue Mountains en je sluit de rondreis af met het Palmenstrand en het niet te missen Great Barrier Reef. Wanneer je niet graag zelf met de auto rijdt, is dit een ideale trip want je hoeft niet zelf te rijden. De grote afstanden die af te leggen zijn, leg je af met het vliegtuig, zodat je niet te veel tijd kwijt bent. Het beste van twee werelden vind je in deze trip: van sportief, actief zijn en veel bezienswaardigheden zien tot heerlijk snorkelen en relaxen!

Visum Australië

Wanneer je op reis gaat naar Australië, heb je natuurlijk wel een aantal documenten nodig. Denk hierbij maar aan een paspoort en een visum. Als je als toerist naar Australië reist, heb je een toeristenvisum of kortweg gezegd ETA nodig. Dit document is 1 jaar geldig en kan je online aanvragen. Dit doe je bijvoorbeeld op een website zoals Visa-Australie.nl.

Er wordt aangeraden om je visum wel op tijd aan te vragen. Het aanvragen zelf duurt niet lang en is meestal op één dag geregeld, maar de verdere afhandelingsduur kan wel eens tot 6 weken duren. De aanvraag moet immers via de Australische ambassade gaan dus dit kan tijd kosten. Wanneer je een ETA aanvraagt, moet je een paspoort hebben dat minimaal geldig is tot en met één dag nadat je vertrekt. Belangrijk om weten is dat je met een ETA niet langer dan 3 maanden per keer in Australië kan verblijven. Wat de kosten zijn van dit visum hangt af van met hoeveel personen je reist, hoe lang je er gaat verblijven en of je nog andere diensten erbij wenst.

Indien je goed op tijd alles voorbereid en aanvraagt, beleef je in Australië de mooiste tijd van je leven!