camper

Auto of camper tijdens je Fly Drive?

Kies jij voor een fly-drive met huurauto + verblijf of voor de camper?

Tijdens je Fly Drive naar bepaalde bestemmingen, zoals Amerika, Canada of Noorwegen, kun je kiezen tussen een auto of camper huren. In beide geniet je van de indrukwekkende landschappen. Wat de beste keuze is voor jou hangt onder andere af van je budget en vakantiewensen. Lees verder om te bepalen of je liever een auto of camper huurt.

Voordelen van een camper

Het huren van een camper heeft diverse voordelen ten opzichte van het huren van een auto. Zo is je camper een compleet huis op wielen en heb je toegang tot een eigen keuken, badkamer en zijn de grote campers in Amerika of Canada vaak uitgerust met een televisie of combimagnetron. Zeker met kleine kinderen is het zeer praktisch om een camper te huren, want het toilet is altijd in de buurt en je kunt zelf eenvoudig een flesje of snack klaarmaken. Hierdoor ben je ook niet afhankelijk van restaurants. Zeker in Noord-Amerika kan het een uitdaging zijn om gezond te eten in de restaurants en is het redelijk prijzig om uit eten te gaan, tenzij je net als veel Amerikanen kiezen voor fastfood. In de camper kun je jouw eigen maaltijden klaarmaken. Ten slotte slaap je op de mooiste plekken omdat je de camper op vele campings neer kunt zetten. Dit kan zo luxe of goedkoop als je het zelf wilt, waardoor je ook veel controle hebt over je vakantiebudget. Kies bijvoorbeeld voor een rustige camping middenin de natuur waar je geniet van een fonkelende sterrenhemel.

arizona

Voordelen van een huurauto

Een auto biedt op een heel andere manier een stuk meer vrijheid omdat je deze overal kunt stoppen en parkeren. Zo kun je met een huurauto gemakkelijk een druk nationaal park inrijden, stoppen aan de kant van de weg voor een toeristische pull-out of de stad in rijden. Dit is stukken makkelijker dan wanneer je een grote camper huurt. Ook biedt een auto stukken meer rijcomfort dan een camper. Je hoeft namelijk niet te letten op lage tunnels of overhangende takken en kunt wat meer doorrijden. 's Nachts slaap je comfortabel in een hotel of een B&B en 's ochtends stap je gewoon weer in om je weg te vervolgen. Je hoeft niet te checken of je nog voldoende propaangas hebt om op te koken of dat de watertank nog vol is.

route 66

Kosten autohuur vs. camperhuur

Beide vervoermiddelen hebben hun eigen voor- en nadelen. Het kostenplaatje is ook niet onbelangrijk. Het is duurder om een camper te huren dan een auto en ook gebruikt een camper veel meer benzine dan een auto. Daar staat weer tegenover dat het een stuk prijziger is om in hotels te overnachten en dat zelf koken stukken voordeliger is dan iedere dag uit eten gaan. Onder de streep maakt het dus weinig uit of je voor een camperreis of een autoreis kiest. Wat je ook kiest, het is altijd verstandig om een goede reisverzekering af te sluiten. Met een reisverzekering kun je onbezorgd genieten van je vakantie.