slovenie

Autovakantie naar Slovenië

De mooiste fly & drives naar Slovenië

Slovenië is een ideale bestemming voor een autovakantie. In het land vind je prachtige natuur, indrukwekkende bezienswaardigheden en interessante steden. Door het compacte formaat van Slovenië kun je met de auto veel van deze bezienswaardigheden bezoeken. Je kunt vanaf Nederland naar je vakantieadres rijden of kiezen voor een fly drive Slovenië waarbij je de heen- en terugreis vliegt.

Voor vertrek regelen

Ga jij vanuit Nederland met de auto op vakantie naar Slovenië? Dan zijn er een aantal zaken die je voor vertrek moet regelen. Controleer je autoverzekering en laat de auto volledig checken en onderhouden zodat je met een gerust hart op pad kunt. Er blijft altijd een risico dat er onderweg wat gebeurt, waardoor het verstandig is om een uitgebreide en betrouwbare autoverzekering af te sluiten. Eventueel is er een aanvullende dekking nodig. Daarnaast heb je voor veel steden in Duitsland een milieusticker nodig en voor Oostenrijk en Slovenië zelf een vignet. Afhankelijk van je route is het nodig om deze aan te schaffen. Het tolvignet voor Slovenië geeft je wel gratis toegang tot verschillende activiteiten en bezienswaardigheden. Ook verplicht om in de auto te hebben liggen zijn een verbanddoos, gevarendriehoek en een veiligheidshesje.

Autorijden in Slovenië

Autorijden in Slovenië zelf is heel gevarieerd. De wegen in het zuidoosten van het land en rondom de hoofdstad Ljubljana zijn vrij vlak waardoor het prettig rijden is. In de bergachtige gebieden is het juist wat uitdagender, door de scherpe bochten en smalle wegen. Vanuit de auto geniet je van een prachtig uitzicht over bijvoorbeeld de Julische Alpen. Het is belangrijk om niet te hard te rijden over de smalle bergpassen. De afstanden in Slovenië zijn niet zo groot en je kunt het hele land in zo'n drie tot vier uur doorkruisen. Hierdoor is Slovenië een heerlijke roadtripbestemming, omdat je lekker naar alle bezienswaardigheden kunt rijden zonder dat je hiervoor te lang in de auto zit. In relatief korte tijd kun je veel zien en doen.

Bezienswaardigheden in Slovenië

Er valt gigantisch veel te beleven in Slovenië. Zo is het land rijk aan bossen, meren en rivieren en vind je hier ook sprookjesachtige kastelen. Breng zeker een bezoek aan het meer van Bled, waar je naar het kasteel van Bled toe kunt varen dat in het midden van het meer ligt. Ook het meer van Bohinj ziet er prachtig uit. Dit meer ligt in de Bohinj Vallei en wordt omringd door de Julische Alpen. Hier kun je prachtige wandelingen maken terwijl je geniet van een adembenemend uitzicht. In de hoofdstad Ljubljana valt ook van alles te beleven. Hier kom je onder andere in aanraking met de lokale eetcultuur en bewonder je historische bezienswaardigheden, zoals het Kasteel van Ljubljana dat uit de 15de eeuw dateert. Dit kasteel is gratis te bezoeken en beschikt ook over een fraaie tuin.