lake louis

Canada ontdekken met de camper

Naar één van de mooiste landen voor een fly-drive met camper? Ga naar Canada!

Hopelijk verbetert de situatie in de wereld snel en kan iedereen die Canada graag eens zou bezoeken snel het vliegtuig instappen. Iedereen die graag Canada wil ontdekken zou eens met een camper door Canada moeten trekken. Het geeft het meest ultieme vrijheidsgevoel als je door de fraaie landschappen en natuurparken rijdt. Je bent niet gebonden aan een hotel, je kunt je camper parkeren in een natuurpark of op een daarvoor bestemd camperpark, voor een overnachting.

Optimale vrijheid

Juist omdat Canada zo ontzettend uitgestrekt is, is het huren van een camper een heel geschikt alternatief voor een hotel. Zo hoef je niet verplicht in een bepaalde regio of stad te verblijven omdat je hier een hotelkamer hebt geboekt. Bevalt een gebied niet? Dan stap je in je camper en rijd je door naar een andere regio. Soms is het nodig om een parkeerplaats te reserveren, maar dit is vooral van toepassing in het hoogseizoen. Reis je in het laagseizoen, dan heb je nog meer vrijheid en kom je onderweg soms nauwelijks mensen tegen. Wil je juist langer in een bepaalde regio blijven, dan is dit ook mogelijk. Daarnaast heb je altijd je volledige reisbagage bij je. Je hoeft je koffer maar eenmaal in en uit te pakken. Je kunt gemakkelijk onderweg van kleding wisselen en met een goed gevulde keuken in de camper, heb je altijd voldoende eten en drinken bij je. Bovendien is nergens ter wereld een land waar je zoveel aanbod in diverse soorten campers hebt als in Canada. Reis je als koppel of met een heel gezin? Er is altijd wel een geschikte camper te huur.

toronto

Canadese natuurparken

De natuurparken in Canada behoren tot de mooiste ter wereld. Uiteraard is het geen Afrikaanse safari, maar Canada heeft wel een uitgebreide populatie wilde dieren. In een natuurpark heb je zeker het risico dat je diverse soorten wild gaat tegenkomen. Helemaal als het 's avonds koeler wordt, komen diverse dieren het bos uit en kun je die vanuit je camper bekijken. Deze momenten mis je als je rond deze tijd aan het lopende buffet in een hotel zit. Alle natuurparken zijn voorzien van zogenaamde campgrounds. Hier moet je gebruik van maken als je in het park blijft overnachten. Wildkamperen is in Canada namelijk niet toegestaan. Vaak zijn de plekken voorzien van een picknickbank en eventueel een barbecue. Afhankelijk hoe luxe de campground is, kun je gebruikmaken van stromend water en elektriciteit.

Waar rekening mee houden?

Een Nederlands rijbewijs is geldig in Canada. Wel is het verstandig om ook een internationaal rijbewijs aan te vragen, al geldt dit niet als vervanging van je rijbewijs. Heb je alleen rijbewijs B? Houd er dan rekening mee dat je camper (beladen!) niet zwaarder mag zijn dan 3.500 kilogram. Een goed mobiel abonnement afsluiten is ook verstandig. Sommige plekken in Canada zijn zeer afgelegen. Een mobiel abonnement is dan de toegang tot de bewoonde wereld wanneer er problemen ontstaan, zoals ziekte of pech onderweg.