v.a. 699,-
9 - 24 dagen
Fly Drive
Caraïben

Het land van de sigaren, kleurrijke straten en old-timers

Cuba is een kleurrijke stad met een grote variatie aan architectuur en een rijke geschiedenis. De kleurrijke en schilderachtige architectuur straalt een warm gevoel uit. Als je goed oplet, kun je een stuk van de geschiedenis van Cuba aan de architectuur aflezen. Wie houdt van fotografie kijkt hier zijn ogen uit en zal absoluut een paar mooie plaatjes schieten.

Bezienswaardigheden tijdens jouw fly drive Cuba

El Capitolio: El Capitolio bevindt zich in Havana en is daardoor goed te combineren met een bezoek aan het Finca Vigia. Het gebouw heeft vroeger dienst gedaan voor de zetel van de Cubaanse regering, maar biedt momenteel een vestiging voor de wetenschappelijke Cubaanse academie.

Malecón: Malecón is een boulevard met een lengte van wel zeven kilometer. De bouw van Malecón ging van start in 1907. In die tijd waren de Amerikanen aan de macht in Cuba, en zij wilde graag een wandelpromenade van Castillo de la Punta tot Miramar. In Miramar waren namelijk stranden gepland die voor een hoop toerisme moesten zorgen. Door het klimaat (een grote hoeveelheid aan orkanen) heeft men besloten om de wandelpromenade naar een boulevard aan te passen.

Klimaat van Cuba

In Cuba heerst een tropisch savanneklimaat, maar er komt ook een warm steppeklimaat voor. De temperaturen op Cuba liggen het hele jaar door tussen de 25 en de 34 graden. Hierdoor is het er erg aangenaam voor een fly drive reis. Je hoeft niet bang te zijn dat het er te warm wordt, omdat de gevoelstemperatuur iets wordt afgezwakt door een verkoelend windje.

Auto in Cuba
Strand in Cuba
Op weg in Cuba

Maak kennis met cultuur in Finca Vigia

Finca Vigia is een museum dat van 1939 tot 1960 dienst deed als het huis van Ernest Hemingway. Het museum is gebouwd in 1886 door een Catalaanse architect. Het museum, dat destijds nog dienst deed als huis, werd gebouwd op een heuvel. De heuvel bevindt zich op een paar kilometer afstand van Havana, dus is een bezoek aan het museum goed te combineren met een trip naar Havanna.

Het museum is geopend in 1886 en bevindt zich op slechts 11 kilometer van Havana. Het museum is goed met de auto te bereiken.

Overige landen in Caraïben

Feitjes over Cuba

  • Havana is de hoofdstad van Cuba.
  • In 2013 telde Cuba 11,27 miljoen inwoners.
  • In Cuba kun je betalen met twee valuta’s, namelijk de Cubaanse peso en de Convertibele peso.