v.a. 599,-
6 - 18 dagen
Fly Drive
Caraïben

Beleef de zon in Curaçao met een Nederlands tintje

Curaçao is een paradijselijk stukje Nederland. Op Curaçao voel je jezelf als Nederlander helemaal thuis. Het grootste deel van de bevolking spreekt Nederlands, waardoor de taal geen beperking vormt voor een leuke vakantie. De sfeer op Curaçao is erg ontspannen, waardoor je er heerlijk tot rust komt. Wil je Curaçao zelf ervaren? Boek dan snel een fly drive naar Curaçao.

Bezienswaardigheden tijdens jouw fly drive naar Curaçao

Seaquarium Beach: Het strand Seaquarium Beach ligt dichtbij Willemstad. Het strand heeft zijn naam te danken aan het Curaçao Sea Aquarium, wat er naast ligt. Dit strand is erg mooi en schoon, en is enkel tegen betaling te betreden. Een bezoek aan dit prachtige strand is goed te combineren met een bezoek aan het Curaçao Sea Aquarium en is goed met de auto te bereiken. Verder zijn er nog andere stranden waar je tegen betaling kunt verblijven, zoals Santa Barbara Beach (dat eigendom is van eenmijnbouwbedrijf).

ABC-eilanden: Aruba, Bonaire en Curaçao vormen samen de ABC-eilanden. Een gecombineerde reis naar alle drie de eilanden is erg leuk omdat je dan alle aspecten van het gebied te zien krijgt. Bij onze aanbieders vind je ook aanbod voor een Fly Drive Abc Eilanden!

Tradities en gebruiken

De inwoners van Curaçao zijn expert in het bereiden van allerlei lekkere gerechtjes en zijn uiterst sociaal. Familie is erg belangrijk voor de inwoners van Curaçao en daarnaast zijn ze uiterst sociaal tegen toeristen. Het is dan ook niet vreemd als je wordt uitgenodigd om bij iemand thuis op bezoek te komen.

Meer in Curacao
Cultuur in Curacao
Stad in Curacao

Ontmoet de natuur van Curaçao in het Curaçao Sea Aquarium

Het Curaçao Sea Aquarium is een populaire attractie waar je met het hele gezin terecht kunt. In het Curaçao Sea Aquarium vindt je vissen, zeepaardjes en nog veel meer zeedieren. De natuurlijke omgeving van de diertjes is zo goed mogelijk nagemaakt, waardoor het net lijkt alsof je de dieren in hun natuurlijke omgeving treft. Naast het bekijken van de dieren in aquariums biedt het Curaçao Sea Aquarium nog veel meer. Je kunt kennis maken met dolfijnen en zeeleeuwen tijdens speciale shows of zelf haaien voeren. Bij “flamingo en vriendjes” kun je flamingo’s van dichtbij zien, aanraken en voeren. Bij “Pijlstaartroggen encounter” maak je op een speelse manier kennis met roggen, die je kunt aaien en voeren. In de onderwaterboot zie je de dieren van een hele andere kant en bij de touchtanks kun je verschillende dieren aanraken en beetpakken. Het Curaçao Sea Aquarium is gratis voor kinderen tot 4 jaar.

Overige landen in Caraïben

Feitjes over Curaçao

  • De hoofdstad van Curaçao heet Willemstad
  • Curaçao heeft een oppervlakte van 444 vierkante kilometer
  • Als je naar Curaçao belt, moet je het landnummer +599 invoeren
  • In Curaçao kun je betalen met de Antilliaanse gulden
  • In 2013 woonde er 153.500 inwoners op Curaçao