piramides

De mooiste bezienswaardigheden van Egypte

Piramiden, de Nijl, de Rode zee & meer

Egypte wordt gezien als het land van de piramiden, wat klopt als een bus. Daarnaast wordt het Afrikaanse land gekenmerkt door de Nijl en natuurlijk ook de woestijn. Egypte is dan ook een prachtige bestemming voor een vakantie. Je hebt dan wel een visum Egypte nodig, want anders kom je het land niet in. Je kunt dit online aanvragen via een eenvoudig formulier. Per persoon kost zo’n visum 34,95 euro.

Piramides in Egypte

Uiteraard de absolute nummer één: De Piramiden

Nadat je het visum hebt ontvangen kun je dus naar Egypte vliegen om alle bezienswaardigheden te bekijken. Hierbij mag een piramide natuurlijk niet ontbreken, zo simpel is het nou eenmaal. De piramiden die je in Egypte tegenkomt zijn wereldberoemd. Anno 2020 zijn ze nog altijd ontzettend indrukwekkend, met name vanwege het formaat en de vorm van de piramiden. Bovendien hangt er ook nog altijd een vleugje van mysterie rond de piramide. Het is namelijk nog altijd niet helemaal bekend hoe de bouwwerken in de oudheid gebouwd zijn. Er zijn tegenwoordig al wel een aantal theorieën, maar de precieze manier is nog altijd niet gevonden. De beroemdste piramide is natuurlijk die van Cheops. Dit exemplaar vind je in Gizeh, wat bij Caïro ligt. De piramide is het enige bewaard gebleven wereldwonder van de zeven wereldwonderen.

de vruchtbare grond om de nijl

De Nijl

Natuurlijk mag de Nijl ook niet ontbreken op een lijst van de trekpleisters van Egypte. Het land kan namelijk eigenlijk niet zonder de rivier. Het water van de duizenden kilometers lange rivier wordt onder meer gebruikt om het leven in de woestijn dragelijk te maken. Daarnaast zorgt de Nijl ervoor dat de oevers vruchtbaar zijn. Dit komt doordat de rivier in het verleden elk jaar overstroomde. Sinds de Aswandam is aangelegd vinden de overstromingen dus niet meer plaats. Wel kun je nog op de Nijl varen met een cruise waarbij je interessante plaatsen bezoekt.

Vallei van de Koningen

Vallei der Koningen – Luxor

Ook staat Egypte bekend om het Dal der Koningen, wat bij Luxor ligt in de buurt van de Nijl. Het Dal der Koningen is één van de beroemdste archeologische plaatsen van het land. Hier liggen meer dan zestig koningsgraven, waaronder het graf van Ramses VIII. Zijn graf was zelfs het allereerste graf dat ontdekt is. Het allerlaatste graf dat ontdekt is, is dat van Toetanchamon. Dit is het 62e graf van het Dal der Koningen en werd pas in 1922 ontdekt. Ondertussen zijn de meeste vondsten verhuisd naar het Egyptisch Museum in Caïro, waaronder ook het gouden dodenmasker.

hurghada

De Rode Zee

Het water van de Nijl is niet het enige waar toeristen graag komen, want ook de Rode Zee is een favoriet. Egypte grenst in het oosten aan deze binnenzee dat vol zit met prachtig koraal en mooie tropische vissen. De Rode Zee wordt dan ook gezien als één van de mooiste duiklocaties ter wereld. Langs dit water vind je een paar badplaatsen die populair zijn. Voorbeelden van dergelijke plaatsen zijn Hurghada, Sharm El Sheikh en El Gouna. Hier vind je voldoende resorts waar je heerlijk kunt vertoeven, maar ook een aantal duikscholen waar je je PADI duikbrevet kunt bemachtigen.