De leuke bootjes in Aveiro - Portugal

De mooiste fly drive bestemmingen Portugal

Fly Drive Portugal? Deze bestemmingen mag je niet missen!

Portugal is een land waar je gewoon op vakantie naartoe moet gaan. Het is een land dat zich heel goed leent voor een vakantie van een of twee weken op dezelfde plek. Maar wanneer je echt mooie plekken wil zien in dit land, moet je gaan voor een fly drive vakantie. Portugal heeft immers zo veel te bieden en dan kan je het best ontdekken door er met de auto door te reizen. Historie, strand, natuur, cultuur en rust, een ideale mengelmoes voor een zalige vakantie in dit land. En dat heb je onder andere te danken aan prachtige bestemmingen zoals Madeira, Port, de Algarve en de Azoren.

Porto

Porto rivier de Douro

Een mooie stad, die je zeker niet mag laten liggen tijdens je fly drive naar Portugal, is de prachtige stad Porto. De stad heeft van alles te bieden zoals zijn kathedraal, Sé, met mooie bouwstijlen en een mooi uitzicht, omdat deze kerk hoog in de stad gelegen is. Je kan het station van Porto bezoeken en de kerken die er te vinden zijn. Vervolgens kan je ook genieten van een boottocht op de Douro rivier om zo het beste uitzicht te kunnen ontdekken. Ook een wandeling maken langs de kade en er heerlijk gaan picknicken is een must!

De Azoren

Bloemen op de Azoren

De Azoren zijn er echt wel voor mensen die kunnen genieten van een prachtig stukje natuur. Je kan Pico gaan bezoeken en zo op het hoogste punt van Portugal staan. Je kan wandelen langs mooie wijngaarden en gewoon genieten van de prachtige natuur. Ben je iets meer voor historie en monumenten, dan kan je opteren voor Terceira, hier vind je kerken, paleizen en oude stadsmuren. Heel mooi om te zien allemaal en een ideale combinatie met Pico. Faial is dan weer een plek die van alles te bieden heeft, je kan er rondrijden en de vele kraters ontdekken, maar evengoed de zeiljachthaven bezoeken, heel veel kleuren zal je er ontdekken! Heel mooi om te zien.

Madeira

Madeira Portugal

Het leuke aan Madeira, is dat er van alles te beleven en te bekijken valt. Eerst en vooral moet je er een bezoekje brengen aan de hoofdstad en dat is Funchal. Shoppen in de winkelstraten, lokale marktjes bezoeken en een prachtig uitzicht over de stad meepikken. Wanneer je graag wandelt en van mooie uitzichten geniet, kan je de hoogste berg gaan beklimmen, de Pico Ruivo. Lange en mooie wandelingen maken staan daar op de agenda en genieten van vulkanische verschijnselen. Een bezienswaardigheid die je in Madeira zeker gezien moet hebben is Santana. Een sprookjesachtig dorp dat zeer populair is en volstaat met huisjes met karakter en in de een driehoekige vorm, zeer leuk om te zien. Je kan er lokale producten proeven en winkelen in de kleine, fijne huisjes.

De Algarve

Kustlijn Algarve

De Algarve kan je ideaal als afsluiter van jou fly en drive door Portugal doen. Er is van alles te zien en te doen, maar toch biedt deze streek je enige rust. Je kan de kust van de Algarve bezoeken en genieten van een dagje zon, zee en strand. Vervolgens kan je de route vervolgen naar Beja, met zijn natuurpark Guadianadal. Hier vind je prachtige watervallen, rivieren, bossen, meren en heuvels. Ideaal om te vertoeven en actief te zijn door te fietsen en te wandelen. Als laatste stop van je fly drive vakantie door Portugal, kan je genieten van Evora, een parel die ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Prachtige stad omringt door stadsmuren, leuke straatjes en witte huisjes. Een ideale afsluiter van een gevarieerde fly drive vakantie door Portugal!