v.a. 239,-
4 tot 16 dagen
Fly Drive
Europa

De zuidelijke provincie in Spanje met Arabische invloeden

De Spaanse regio Andalusië is ideaal als je er van houdt om met een wijntje te genieten van het heerlijke warme weer. In Andalusië vindt je een hoop wijngaarden, prachtige bergen en het klimaat is er het uiterst aangenaam. Wil jij ook een fly drive naar Andalusië gaan maken? Vergelijk dan hieronder direct gemakkelijk de beste en goedkoopste aanbieders naar Andalusië!

Bezienswaardigheden tijdens jouw fly drive naar Andalusië

Paleis de Generalife: Dit paleis was bedoeld als zomerverblijf voor de sultans van Granada. Om het paleis bevinden zich een aantal prachtige tuinen. Zowel het paleis als de tuinen zijn meerdere malen gedecoreerd. Paleis de Generalife kun je vinden op adres: Realejo-San Matias, 18009 Granada, Spanje.

Sierra Nevada: Deze prachtige bergketen heeft een hoogte van 3.478 meter en het hoogste punt is de berg Mulhacén. Deze berg is voor het eerst beklommen in het jaar 1500 en heeft een prominentie van 3.285 meter. Boven op deze bergen is sneeuw te vinden, waardoor het een erg leuke afwisseling is met het warme klimaat in de rest van het land.

Puerta de Elvira: Puerta de Elvira is een poort, die vroeger een belangrijke toegangspoort was. De poort vormde de toegang tot de wijk Albaicín. Met deze wijk is het ontstaan van de stad Granada begonnen.

Metropol Parasol: Metropol Parasol is een uniek bouwwerk die de overkapping vormt voor een groot plein. De constructie van het Metropol Parasol is volledig van hout, wat erg uniek is voor zo’n groot bouwwerk. Boven op de Metropol Parasol is een wandelpad waar je over het plein kan lopen. Ook kun je er lunchen op het panoramaterras. Een Fly Drive Andalusië met Neckermann of Sunweb is een aanrader om deze metropool te ontdekken.

Dorpje in Andalusië
Granada Andalusië
Paleis in Sevilla, Andalusië

Cultuur uitgelicht: Spaans genieten van echt goede wijnen

Andalusië staat bekend om zijn wijnen. Dit is niet verwonderlijk aangezien deze regio 1 van de meest belangrijke wijn producerende gebieden is. Wijnen die afkomstig zijn uit het gebied zijn; sherry, rode wijn, cava en Muscatel. Spaanse wijnen ondergaan een strenge kwaliteitscontrole, zodat Andalusië in staat blijft om aan de top van de branche te blijven. Je kunt er dan ook altijd vanuit gaan dat je een echte kwaliteitswijn op tafel zal krijgen. Je kunt jouw favoriete wijn nuttigen op 1 van de vele terrasjes of ter plekke in een wijngaard.

Een last minute fly drive naar Andalusië met verblijf in de hotelketen Paradores is zeer aangeraden. Ook is de Costa Del Sol een aanrader om jouw fly drive te maken, vergeet ook zeker niet de imposante stad Madrid te bezoeken!

Feitjes over Andalusië

  • Andalusië is een Spaanse regio.
  • De hoofdstad van Andalusië is Sevilla.
  • In 2012 telde Andalusië 8,45 miljoen inwoners.
  • De Universiteit van Granada is een bekende universiteit in de regio.