v.a. 393,-
6 tot 21 dagen
Fly Drive
Europa

Maak kennis met de natuurrijke eilanden de Azoren

De Azoren is een eilandengroep met veel verborgen schoonheden. Vooral op het gebied van natuurlijke schoonheid moet je de Azoren ooit een keer hebben bezocht. Je vindt er prachtige wijngaarden en kunt er kennis maken met imposante walvissen.

Bezienswaardigheden tijdens jouw fly drive naar de Azoren

Ponta Delgada: Dit is de grootste stad van de eilandengroep en is erg bruisend. Je vindt er voldoende uitgaansgelegenheden en culturele hoogstandjes. Overdag maak je kennis met de unieke standscultuur en in de avond stort je jezelf in het bruisende nachtleven. De stad heeft een oppervlakte van 234 vierkante kilometer en bevindt zich op het eiland São Miguel.

Wijngaarden: De prachtige wijngaarden geven een mooie kleur aan het landschap van de Azoren. Sommige wijngaarden kun je zelf bezoeken en bij andere heb je een adembenemend uitzicht vanuit de auto. Als je de kans krijgt om een wijngaard ter bezoeken is dit zeker de moeite waard, want wat is er nu ontspannener dan wijn te nuttigen in een echte wijngaard.

Kapel van Anjos: De Kapel van Anjos is een unieke culturele bezienswaardigheid. Dit is de plek waar de ontdekkingsreiziger Columbus heeft gebeden op zijn terugreis naar Amerika. Het is dan ook uniek om deze belangrijke plek uit de geschiedenis zelf te bezoeken.

Landschap in de Azoren
Dolfijnen in de Azoren
Bergen in de Azoren

Ontdek een prachtige samensmelting van culturen in de jachthaven van Faial

In deze prachtige jachthaven vindt je naast rustieke boten ook veel muurschilderingen. De schilderingen zijn gemaakt door de lokale bevolking, maar ook door mensen van over de hele wereld. De samenkomst van verschillende stijlen en culturen vormen een kleurrijke bron van inspiratie. De jachthaven van Faial staat dan ook deels symbool voor het harmonieus samensmelten van diverse afkomsten en culturen.

Maak kennis met de natuur van de Azoren door een dagje Walvisspotten

Op de Azoren zijn in het verleden veel walvissen gevangen. Hedendaags is er een veel betere manier bedacht om geld te verdienen aan deze prachtige dieren, namelijk door walvisspotten. Vanuit een boot kun je als toerist tegen betaling kennis maken met deze prachtige dieren. Walvisspotten is dan ook niet alleen heel erg leuk, maar je helpt er ook de walvissen en de lokale bevolking mee. Vanuit welke reden je dan ook wilt gaan walvisspotten, het is absoluut een adembenemend tafereel dat je nooit meer zal vergeten.

Feitjes over de Azoren

  • De Azoren ligt op 1370 kilometer afstand het Iberisch Schiereiland.
  • De Azoren ligt op 2341 kilometer afstand van Amerika.
  • De oppervlakte van de Azoren bedraagt 2.346 vierkante kilometer.
  • De Azoren bestaat uit de volgende eilanden: São Miguel, Pico, Terceira, Faial, Flores, São Jorge, Santa Maria, Corvo, Graciosa, Sabrina Island.
  • Corvo is het kleinste eiland van de Azoren en heeft een oppervlakte van 17,11 vierkante kilometer.