v.a. 219,-
5 - 14 dagen
Fly Drive
Europa

Ontdek de hoogtepunten van authentiek Corsica

Corsica brengt een mooie natuur en een belangrijk stuk geschiedenis met zich mee. Je vindt op Corsica het voormalige huis van Napoléon Bonaparte en maak kennis met indrukwekkende rotsen, bergen en klifkusten. De evenwichtige combinatie tussen natuur, cultuur en geschiedenis maken deze reis een belevenis om nooit te vergeten. Dus wil je een onvergetelijke vakantie? Boek dan nu een fly drive vakantie naar Corsica.

Bezienswaardigheden in Corsica

Filitosa: Deze belangrijke archeologische vindplaats was bewoond tot de Romeinse tijd. Nu is het vooral een plek die je terug brengt naar de oudheid en waar je stenen met gezichten kunt vinden.

Monte Cinto: Deze hoge berg heeft een hoogte van 2706 meter en een prominentie van 2706 meter. Deze berg heeft dan ook de grootste prominentie van heel Corsica.

Kathedraal van Ajaccio: De Kathedraal van Ajaccio is toegewijd aan de Maria-Tenhemelopneming. De kathedraal is gebouwd in de stijl van de Barok en is de zetel van het grootste bisdom van het eiland.

Mooie stad in Corsica
Grot in Corsica
Visserstadje in Corsica

Natuur ontdekken in het prachtige Scandola-natuurreservaat

Het prachtige Scandola-natuurreservaat heeft zijn ligging in het regionale park van Corsica. Het natuurreservaat is geopend in 1975 en werd in 1983 geregistreerd op de werelderfgoedlijst. Je vindt in het Scandola-natuurreservaat voornamelijk veel klifkusten en mooie rotsen. Het reservaat is zowel vanaf de kust als vanuit het water erg mooi te bezichtigen.

Casa Buonaparte, een belangrijk gebouw in de geschiedenis

Casa Buonaparte is het voormalige huis van Napoléon Bonaparte. Napoléon Bonaparte was een belangrijk persoon voor de vorming van onze geschiedenisboeken. Napoléon was zowel een militair als een politiek leider. Hij werd geboren op 15 augustus 1769 in Frankrijk en stierf op 5 mei 1821 in Longwood. Hij is tweemaal getrouwd. Zijn eerste vrouw heette Joséphine de Beauharnais en ze waren gehuwd tussen 1796 en 1810. In hetzelfde jaar als waarin het eerste huwelijk werd beëindigt is zijn tweede huwelijk van start gegaan. Hij trouwde toen met Marie Louise van Oostenrijk bij wie hij gebleven is tot zijn dood in 1821.

Overige landen in West-Europa

Feitjes over Corsica

  • Corsica is een eiland en een Franse regio.
  • De hoofdstad van Corsica is Ajaccio.
  • In 2013 woonde er 322.120 mensen op Corsica.
  • Het eiland Corsica heeft een oppervlakte van 8.680 vierkante kilometer.
  • Corsica heeft zijn ligging tussen het Italiaanse vasteland en een Italiaans eiland.