v.a. 249,-
6 - 14 dagen
Fly Drive
Europa

Ontdek zonzekere Cyprus met vele cultuurschatten

Cyprus is een veelzijdig land waar natuur en culturele legendes in elkaar overlopen. Met de auto kun je alle aspecten van het prachtige Cyprus bezichtigen. Een fly drive Cyprus is een veelzijdige reis, waarbij je elke dag wat anders kunt doen. Bezoek een museum, verken de natuur of relax aan de kust. Interesse in een fly drive Cyprus? Boek dan snel jouw eigen fly drive reis.

Bezienswaardigheden tijdens jouw fly drive naar Cyprus

The Cyprus Museum: Wie meer wil weten over Cyprus kan een bezoekje brengen aan The Cyprus Museum. Je vindt er grootte collecties van beelden een potten uit de oudheid.

Kasteel Kolossi: In Kasteel Kolossi werd suiker geproduceerd uit suikerriet. Van de 14e tot de 18e eeuw werd er op Kasteel Kolossi suiker geproduceerd en opgeslagen. Suiker en wijn waren destijds de belangrijkste exportproducten van Cyprus, en Kasteel Kolossi was dan ook van grote waarde voor het eiland. Vanuit het kasteel heb je een prachtige uitzicht op tuinen met cipressen, groene bomen en wijngaarden.

Nissi Beach: Even zin in een rustig dagje? Op Nissi Beach kun je heerlijk zonnen, zwemmen en watersporten. Dit prachtige toeristenstrand loopt uit in een helderblauwe zee. Een deel van het strand loopt als een pad door het water, waardoor je aan beide kanten kunt genieten van heerlijke golven.

Stad in Cyprus
Meer in Cyprus
Kasteel in Cyprus

Ontdek een uniek natuurverschijnsel bij Larnaca Salt Lake

Larnaca Salt Lake is een natuurgebied met veel laag water. Er leven grote groepen flamingo’s die zich graag laten zien aan het grote publiek. Neem wel een verrekijker mee, zodat je de flamingo’s ook van wat verder weg goed kunt bekijken. Het Larnaca Salt Lake heeft een gemiddelde diepte van 1 meter en een oppervlakte van 15,85 vierkante kilometer. Het natuurgebied is goed bereikbaar met de auto.

De rots van Aphrodite, de perfecte combinatie tussen natuur en cultuur

Deze mooie rots aan de kust zou volgens een oude legenden de exacte locatie zijn waar Aphrodite zou zijn geboren. Aphrodite staat bekend als de godin van de schoonheid en zou zijn geboren uit de zee. Omtrent de geboorte en afkomst van Aphrodite bestaan veel legendes en verhalen, maar de meest bende is dat zij zou zijn geboren uit het schuim van de zee. De betekenis van de naam Aphrodite is dan ook “de uit schuim geborene”.

Feitjes over Cyprus

  • De hoofdstad van Cyprus is Nicosia.
  • Cyprus heeft een oppervlakte van 9.250 vierkante kilometer.
  • In Cyprus kun je betalen met de euro.
  • In Cyprus bedroeg het inwonersaantal 1,141 miljoen.
  • De officiële talen van het land zijn Turks en Grieks.