v.a. 109,-
2 tot 18 dagen
Fly Drive
Europa

Ontdek ruige kliffen, indrukwekkende steden en middeleeuwse overblijselen

Engeland is een erg populaire vakantiebestemming. Dit komt omdat Engeland een zeer rijke geschiedenis heeft en een heleboel sterke tradities. Het Engelse koningshuis is heel anders dan ons eigen koningshuis, waardoor het uniek is om het eens op een andere manier te ervaren. Vooral de wisseling van de wacht is erg leuk om te zien, en onder begeleiding van een goede gids leer je ook een heleboel over de Engelse tradities en gebruiken.

Bezienswaardigheden tijdens jouw fly drive naar Engeland

Madame Tussauds: In het museum Madame Tussauds vindt je wassen beelden van een heleboel beroemdheden en met de meeste beelden kun je op de foto gaan. In Nederland hebben we ook een Madame Tussauds, maar in het museum in Engeland vind je meer internationale beroemdheden. Natuurlijk is het Engelse koningshuis ook zeer goed vertegenwoordigd.

Tower of London: De Tower of London is een gebouw met een zeer rijke geschiedenis, waar je veel kunt leren tijdens een rondleiding van een ervaren gids. De Tower of London wordt ook vaak afgekort als de Tower, omdat dit gebouw zo bekend is dat iedereen in Engeland weet wat je bedoeld.

Hyde Park: Hyde Park is een park met een oppervlakte van 142 hectare. Het park is eigendom van de Koninklijke familie en hoort bij de Royal Parks of London.

Zonsopgang in Engeland
Grasvelden in Engeland
Mooi zicht in Engeland

Ontdek de unieke elementen van de Engelse cultuur

Engels ontbijt: Bij een typisch Engels ontbijt eet je spek, eieren en bonen. Dit is een maaltijd die erg goed vult, maar waar je als toerist waarschijnlijk nog even aan moet wennen.

High tea: Thee drinken is voor de Engelse een vast moment van de dag. Naast de traditionele Engelse thee, kun je er vele verschillende smaken kiezen. Als je een high tea besteld krijg je een etagère met een heleboel kleine hapjes.

Fietsen: Fietsen is nog niet zo ingeburgerd in Engeland. Er zijn wel veel fietspaden aangelegd, maar deze zijn in het bijzonder voor toeristen. De meeste inwoners van Engeland kiezen er toch vaker voor om met de auto, metro of bus te gaan.

Metro: De metro is het belangrijkste verkeersmiddel in Engeland. Het gigantische metro-netwerk brengt je overal in het land.

Koningshuis: Het koningshuis is erg belangrijk voor de Engelse bevolking, en er zijn dan ook veel symbolische tradities en ceremonies om het koningshuis te eren.

Overige landen in West-Europa

Feitjes over Engeland

  • De kleuren van de Engelse vlag zijn blauw, rood en wit.
  • De hoofdstad van Engeland is Londen.
  • Het Engelse landnummer is +44.
  • De Engelse valuta heet de Pond sterling.
  • Ondanks dat Engeland onderdeel uitmaakt van de EU hebben zij hun eigen munt gehouden.