v.a. 129,-
5 - 18 dagen
Fly Drive
Europa

Frankrijk; Van schilderachtige dorpjes, schitterende wijnvelden en grote steden

Frankrijk staat bekend om haar kazen en verse stokbroden. De hoofdstad van Frankrijk, Parijs, wordt ook wel de stad van de liefde genoemd. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel verliefde stellen afreizen naar Frankrijk voor een romantische vakantie. Op de kleine terrasjes kun je genieten van lokale specialiteiten en live muziek. In de avonduren heb je een prachtig uitzicht op de verlichte Eiffeltoren.

Bezienswaardigheden tijdens jouw fly drive naar Frankrijk

Eiffeltoren: De Eiffeltoren is het meest bekende monument van Frankrijk. Je kunt in elke giftshop in Frankrijk wel een miniatuur kopen van dit o zo bekende gebouw. De Eiffeltoren wordt druk bezocht door toeristen die deze willen beklimmen. Naast het beklimmen van de Eiffeltoren kun je de toren in de nacht verlicht aanschouwen met een heleboel kleine lichtjes. Dit zorgt voor een romantische sfeer. De oorspronkelijke functies van de Eiffeltoren zijn echter een uitkijktoren en zendstation zijn. Om goed dienst te kunnen doen voor deze functies heeft de Eiffeltoren een hoogte van 301 meter.

Cathédrale Notre-Dame de Paris: De Cathédrale Notre-Dame de Paris geeft een mooi beeld van de Frans gotische architectuur. De kathedraal is 96 meter hoog en is geopend in 1345.

Arc de Triomphe: De Arc de Triomphe is een triomfboog die stamt uit de Romeinse tijd. Triomfbogen werden gebouwd ter herdenking van triomftochten of andere belangrijke gebeurtenissen. De bouw van de Arc de Triomphe starten in 1806 en was klaar in 1836. De triomfboog is nu opengesteld voor publiek en is afhankelijk van het seizoen geopend op verschillende tijden.

Gondola in Frankrijk
Eiffeltoren in Frankrijk
Museum in Frankrijk

Cultuur verkennen met een fly drive naar Frankrijk

Met een fly drive Frankrijk reis je snel naar Frankrijk met het vliegtuig. Daarna reis je verder met eigen vervoer op locatie en kun je proeven van Franse specialiteiten of de cultuur verkennen. Maak bijvoorbeeld kennis met het Louvre en leer meer over de Franse cultuur. Museum het Louvre is een zeer groot museum in Parijs. In het museum kun je kennis maken met allerlei unieke kunstvoorwerpen en schilderijen.

Overige landen in West-Europa

Feitjes over Frankrijk

  • De hoofdstad van Frankrijk is Parijs.
  • Parijs wordt ook wel “stad van de liefde” genoemd.
  • De officiële taal van Frankrijk is Frans.
  • Parijs is de hoofdstad van Frankrijk.
  • In 2013 telde Frankrijk 66,03 miljoen inwoners.