v.a. 239,-
7 - 18 dagen
Fly Drive
Europa

Griekenland; Land vol zon, geweldige eilanden en legendarische oudheden

Griekenland heeft een zeer rijke en inspirerende geschiedenis. In het land zijn nog veel oude bouwwerken te vinden met een unieke architectuur. Griekenland was zijn tijd immers ver vooruit als het gaat om de bouw van huizen, badhuizen en aquaducten. Deze Griekse kennis is nog steeds een belangrijke inspiratiebron voor architecten van over de hele wereld.

Bezienswaardigheden tijdens jouw fly drive naar Griekenland

Acropolis: Acropolis is een berg in Athene met een hoogte van 156 meter. De berg werd van oorsprong omringt door vruchtbare grond. Dit in combinatie met de afstand tot de zee, was Acropolis de ideale plek voor een Nederzetting. Acropolis is vaak een inspiratiebron voor films over de Griekse mythologie en voor spellen waarin een beschaving moet worden opgebouwd.

Parthenon: Het Parthenon uit Athene is gebouwd als tempel, waar je kon bidden tot de beschermgodin van de stad. De tempel heeft een uiterst mooie en karakteristieke architectuur die symbool staat voor de Atheense bouwkunsten uit de oudheid. De tempel is geopend in het jaar 438 voor Christus en heeft een hoogte van 14 meter. De tempel is een combinatie van twee bouwstijlen, namelijk de klassieke architectuur en Dorische orde.

Nationaal Archeologisch Museum: Het Nationaal Archeologisch Museum bevindt zich in Athene en biedt ruimte aan de belangrijkste collecties uit de Griekse geschiedenis. De collecties zijn verspreid over heel Griekenland verzameld door teams van archeologen, en met zorg getransporteerd naar het museum.

Aanraders voor bezienswaardigheden: Een fly drive Corfu, fly drive Rhodos of een fly drive Zakynthos.

Strand in Griekenland
Pantheon in Griekenland
Athene in Griekenland

Wat valt er nog meer te ontdekken in Griekenland?

Akropolismuseum: Naast het Nationaal Archeologisch Museum is ook het Akropolismuseum zeker een bezoekje waard. In het Akropolismuseum worden collecties getoond met archeologische vondsten. De vondsten zijn allen gerelateerd aan de Akropolis en zijn hellingen. Het oude museum sloot in 2007, maar werd in 2009 heropend voor publiek.

Meteora: De Meteora zijn kloosters die op torenhoge rotspilaren zijn gebouwd. Door toedoen van de elementen hebben de roten een verweerd uiterlijk gekregen. Dit is erg uniek om te zien.

Het klimaat van Griekenland

Griekenland heeft voornamelijk een mediterraan klimaat. Het land heeft zachte winters en de zomers zijn er droog en warm. In de hogere gebieden van Griekenland kan er soms sneeuw vallen, en in sommige delen is de sneeuwval zelfs voldoende voor wintersport. Naar welk deel van Griekenland gaat jouw voorkeur uit?

Feitjes over Griekenland

  • Athene is de hoofdstad van Griekenland.
  • De bevolking van Griekenland spreekt Grieks.
  • Griekenland hoort bij Europa en je kunt er dan ook met euro’s betalen.
  • In 2013 woonde er 11,03 miljoen inwoners in Griekenland.