v.a. 188,-
5 - 18 dagen
Fly Drive
Europa

Ontdek het ruige natuur, de echte Ierse pubs en hoofdstad Dublin

Ierland is een land waar veel oude bouwwerken en tradities te vinden zijn. Aan de kust vindt je hoge klippen en er zijn veel oude kastelen te vinden, met elk een eigen verhaal. In Blarney Castle vindt je de Blarney Stone, en Dublin Castle heeft zo zijn eigen geschiedenis. Voor wie er van houdt om buiten de lijnen te denken, Ierland is een land met veel verborgen schoonheden.

Bezienswaardigheden tijdens jouw fly drive naar Ierland

Blarney Stone: Bij Blarney Castle is een blauwsteen ingemetseld in de muur. Volgens een legende over Blarney Stone zou iedereen die de steen kust de gift of gab krijgen. Dit betekent dat je het talent krijgt om vloeiend en overtuigend te spreken.

Klippen van Moher: De hoogste Europese klipkusten zijn de Klippen van Moher. De Klippen van Moher bevinden zich in Munster in het graafschap Clare.

Dublin Castle: In de hoofdstad bevindt zich een prachtig kasteel dat vernoemd is naar de stad. Dublin Castle heeft 700 jaar dienst gedaan als vestiging voor het Engelse bestuur. Je kunt het kasteel vinden op adres: Dame Street, Dublin 2, Ierland in de provincie Leinster.

Ruige natuur in Ierland
Mooi uitzicht in Ierland
Rustgevende omgeving in Ierland

Riverdance, de meest culturele dans van Ierland

Riverdance is een soort (tap)dance met hele snelle bewegingen. De Riverdance lijkt eenvoudig, maar om de Riverdance goed te beheersen is jaren van training nodig. Riverdance is gebaseerd om een van oorsprong Ierse tapdans. Riverdance wordt vooral opgevoerd in grote groepen, waarbij de samenloop van danspassen een grote dynamiek teweeg brengt.

Ierse kabouters geven goud

De leprechaun is een kabouter uit de Ierse mythologie. De leprechaun had in de legende oorspronkelijk een rood kostuum, maar dit is later gewijzigd naar groen. De leprechaun loopt vaak rond met een klaver en zou over magische krachten beschikken. Volgens de legende krijgt degene die een leprechaun vangt een stuk goud.

Overige landen in West-Europa

Feitjes over Ierland

  • Ierland is een land dat hoort bij de Europese unie.
  • De kleuren van de vlag zijn groen, wit en oranje.
  • Noord-Ierland hoort niet bij Ierland, maar is een staat van het Verenigd Koninkrijk.
  • Noord-Ierland en Ierland vormen samen het gelijknamige eiland Ierland.
  • De hoofdstad van Ierland is Dublin.
  • Het landnummer van Ierland is +353.
  • In Ierland kun je betalen met de Euro.
  • In 2013 bedroeg het inwonersaantal 4,595 miljoen.
  • De officiële talen van Ierland zijn Iers en Engels.