v.a. 539,-
5 - 28 dagen
Fly Drive
Europa

Omring jezelf met prachtige uitzichten en rustgevende warmtebronnen

IJsland is een land met een kleurrijke en diverse natuur. In IJsland vindt je warmtebronnen, watervallen, besneeuwde bergen en groene gebieden. Door de diversiteit van de natuur komen er dieren voor als rendieren, poolvossen, konijnen en ijsberen. Wanneer het Noorderlicht aan de horizon verschijnt wordt de natuur gehuld in een kleurige deken van licht. Wil jij IJsland zelf ervaren? Boek dan een fly drive naar IJsland!

Bezienswaardigheden tijdens jouw fly drive naar IJsland

Blue Lagoon: De Blue Lagoon is een heerlijke warmtebron waar je alle stress van je af laat glijden. De warmtebron bevindt zich in Zuidwest IJsland. De Blue Lagoon bestaat uit een meer met een mossig lavaveld er om heen.

Hallgrímskirkja: Hallgrímskirkja is de hoogste kerk van IJsland. De kerk heeft een hoogte van 74,5 meter en bevindt zich in de stad Reykjavik. De kerk is gebouwd in de stijl van de Expressionistische architectuur en is geopend in 1986.

Dynjandi: De grote waterval Dynjandi bevindt zich in het Westelijke fjordengebied. De waterval is wel 60 meter breed en meer dan 100 meter hoog. De waterval is trapsgewijs gevormd, waardoor deze een indrukwekkend bulderend geluid produceert. De naam Dynjandi betekent dan ook niet voor niets donderaar. Vlakbij de Dynjandi bevinden zich nog een aantal watervallen. Het unieke van deze watervallen is dat je er achter langs kunt lopen, waardoor je de watervallen met hele andere ogen bekijkt.

Op pad in IJsland
Noorderlicht in IJsland
Natuur in IJsland

Natuur uitgelegd: Hoe ontstaat het Noorderlicht?

Het Noorderlicht, ook wel poollicht genoemd ontstaat wanneer er uitbarstingen plaatsvinden op de zon. Bij deze uitbarstingen ontstaan geladen deeltjes die in de atmosfeer terechtkomen. Waar de deeltjes de atmosfeer binnenkomen (in de poolgebieden) veranderen ze in zuurstof- en stikstofatomen. De energie die vervolgens weer vrijkomt, veroorzaakt het Noorderlicht. Het Noorderlicht komt voor in vele verschillende kleuren en is het best te zien in de maanden november tot en met februari. Wil je het Noorderlicht zelf ervaren, boek dan een fly drive IJsland.

Overige landen in Noord-Europa

Feitjes over IJsland

  • De vlag van IJsland heeft de kleuren blauw, rood en wit.
  • IJsland is een eilandstaat dat ligt in de Atlantische Oceaan.
  • De hoofdstad van IJsland is Reykjavik.
  • IJsland heeft een oppervlakte van 103.001 vierkante kilometer.
  • In 2013 woonde er 323.002 inwoners in IJsland.
  • In IJsland kun je betalen met de IJslandse kroon.