v.a. 127,-
5 - 21 dagen
Fly Drive
Europa

Een fantastische kustlijn en historische hoogtepunten

Kroatië is een land met een rijke kunst en architectuur. Een fly drive naar Kroatië kan erg leerzaam zijn, maar vooral ook erg leuk. Voor wie er gek is op de natuur is er een dierentuin met een oppervlakte van 7 hectare. Een fly drive naar Kroatië is een leuke reis voor het hele gezin. Wil jij ook een fly drive naar Kroatië boeken? Kijk dan snel bij het aanbod en boek jouw ideale fly drive reis.

Bezienswaardigheden tijdens jouw fly drive naar Kroatië

Eufrasiusbasiliek: De Eufrasiusbasiliek is een basiliek in de stad Poreč. Deze basiliek is van binnen rijk versierd met mooie schilderingen, bogen en zuilen. In deze indrukwekkende basiliek vindt je schilderingen van diverse taferelen uit het geloof. De bogen zijn versierd door middel van in het steen uitgehouwen details.

Amfitheater: Het Romeinse Amfitheater in Pula is een oud bouwwerk uit de Romeinse periode. Amfitheaters werden onder andere gebruikt voor gladiatorengevechten.

Pelješac: Het schiereiland Pelješac ligt in het zuidelijke deel van Kroatië. Het eiland heeft een lengte van 70 kilometer en is verbonden met het vasteland van Kroatië. Hierdoor kun je er eenvoudig met de auto heen reizen.

Ontdek de natuur in Zagreb Zoo

Ook een dagje naar de dierentuin is mogelijk in Kroatië. In Zagreb Zoo zie je veel wilde dieren om te fotograferen en een dagje Zagreb Zoo is ook aan te bevelen voor gezinnen met kinderen. Zagreb Zoo heeft een oppervlakte van 7 hectare.

Strand in Kroatië
Meer in Kroatië
Tuin in Kroatië

Maak kennis lokale kunst in het Kroatische Museum van Naïeve Kunst

Het Kroatische Museum van Naïeve Kunst bezit meer dan 1.600 kunstwerken, schilderijen, beeldhouwwerken, tekeningen en prenten. Deze zijn voornamelijk gemaakt door Kroatische kunstenaars. De permanente tentoonstelling van het museum werd opgericht met het idee om de lokale en de moderne kunst te combineren. Zo’n tachtig bloemlezing, schilderijen en sculpturen zijn te zien, uit de vroege jaren dertig tot de jaren 1980. De focus ligt op de Kroatische kunstenaars van de gevierde Hlebine School, en een paar hoger gewaardeerde onafhankelijke kunstenaars. In combinatie met hun werken zijn ook kunstwerken van belangrijke kunstenaars uit andere landen te zien.

Feitjes over Kroatië

  • De vlag van Kroatië lijkt veel op die van Nederland, maar heeft een wapenschild.
  • Kroatië hoort bij Zuid-Europa.
  • De hoofdstad van Kroatië heet Zagreb.
  • Om te bellen naar Kroatië moet je het landnummer +385 intoetsen.
  • De munt van Kroatië heet de Kroatische kuna.