v.a. 179,-
5 - 16 dagen
Fly Drive
Europa

Het meer van Ohrid, ongerepte natuur en vele bezienswaardigheden

In Macedonië vindt je veel culturele bezienswaardigheden, maar ook een zeer mooie en soms tot de verbeelding sprekende natuur. Op jouw rondreis Macedonië maak je kennis met geloof, legendes, cultuur en onverklaarbare fenomenen. De bevolking van Macedonië is erg gastvrij en een fly drive naar Macedonië is zeer aantrekkelijk in prijs. Voor dit bedrag heb je een prachtige reis naar Macedonië met inbegrip van de vlucht naar het land en de huur van een auto.

Bezienswaardigheden tijdens jouw fly drive Macedonië

Millennium Cross: Het Millennium Cross is een gigantisch kruis van 66 meter boven op een berg met een hoogte van 1057 meter. Het Millennium Cross is ontworpen door de architect Oliver Petroski en is gebouwd om het christendom te gedenken. Het kruis is gemaakt van metaal en is te bezoeken met de kabelbaan, maar ook met de auto, te voet of met de fiets.

Antieke Theater van Ohrid: Het Antieke Theater van Ohrid is een oude Griekse theater. Het theater stamt uit de tijd 200 voor christus en is 4000 vierkante meter groot.

Meren: In Macedonië zijn een aantal grote rustieke meren te vinden waar je heerlijk met een bootje op het water kunt dobberen. Om de meren bevinden zich prachtige bossen en bergen, waar je kunt stoppen voor een heerlijke picknick.

De onverklaarbare natuur van Stone town of Kuklica

De Stone town of Kuklica is een stad van natuurlijk gevormde pilaren. De stenen stad is ongeveer 0,3 vierkante kilometer groot en heeft meer dan 120 natuurlijke pilaren. Niemand weet daadwerkelijk hoe de pilaren hun natuurlijke vorm hebben gekregen. Volgens sommige legendes zijn de pilaren eigenlijk bevroren soldaten of vervloekte trouwerijbezoekers.

Hoofdstad Skopje
international folklor festival in macedonie
Natuur Macedonie

De cultuur van Macedonië

De bevolking van Macedonië is erg gastvrij, waardoor je jezelf er snel thuis voelt. De beste gids om de cultuur van Macedonië te ervaren is een lokale gids. Deze gids kan jou alles vertellen over de tradities en gebruiken van de bevolking van Macedonië.

Feitjes over Macedonië

  • De vlag van Macedonië is rood met een gele zon.
  • De hoofdstad van Macedonië heet Skopje.
  • Om te bellen met een telefoonnummer in Macedonië, moet je het landnummer +389 intoetsen.
  • In Macedonië kun je de bevolking betalen met de Macedonische denar.
  • In 2013 woonde er 2,107 miljoen inwoners in het land.