v.a. 174,-
5 - 14 dagen
Fly Drive
Europa

Een Zuid-Europese dwergstaat met vele schoonheden

Op Malta vindt je veel culturele bouwwerken en symbolen uit verschillende tijden en culturen. Een fly drive naar Malta opent jouw ogen naar het rijke verleden van Malta. Het laat je kennis maken met een veelzijdige cultuur en een grote symboliek. Kun je niet wachten om jouw eigen fly drive naar Malta te boeken? Bekijk dan snel het aanbod.

Bezienswaardigheden tijdens jouw fly drive naar Malta

Comino: Het eiland Comino is het kleinste eiland van Malta. Het aantal inwoners bedraagt slechts 5 op het hele eiland. In het hoogseizoen wonen er een aantal tijdelijke bewoners op het eiland om de hotels draaiend te houden. Comino heeft een oppervlakte van 3,496 vierkante kilometer en is een waar paradijs van rust en azuurblauwe golven.

Ħal Saflieni Hypogeum: Dit ondergrondse stelsel is voorheen een begraafplaats en mogelijk ook een tempel geweest. In het Ħal Saflieni Hypogeum is een laag plafond en zijn er veel smalle gangen en kamertjes.

De megalithische tempel van Ħaġar Qim: Deze unieke tempel bevindt zich op een heuvel in Qrendi. De tempel is ongeveer 3200 tot 2300 voor christus gebouwd en werd pas in 1839 ontdekt en opgegraven. De tempel heeft unieke vormen vanuit de lucht gezien. Deze vormen zijn vergelijkbaar met de vormen van nieren en hoefijzers.

De Blauwe Grot: Deze mooie grotten monden uit in de azuurblauwe zee. De grotten bevinden zich aan de zuidkust van Malta en zijn erg mooi om te zien.

Rots in Malta
Strand in Malta
Stad in Malta

De natuur van Malta

Op Malta kun je veel rotsachtige kusten vinden. Het landschap is er grillig en de plantengroei heeft een weelderige uitstraling. De planten, struiken en bloemen op Malta zijn erg divers en in sommige delen van Malta is het groener dan in andere delen. De grote diversiteit zorgt voor mooie afwisselende tochten door het landschap van het mooie Malta. Wil jij Malta zelf ervaren, maak dan kennis met het land tijdens jouw fly drive naar Malta.

Feitjes over Malta

  • Republiek Malta is een groep van 3 eilanden, namelijk Gozo, Comino en het gelijknamige eiland Malta.
  • Op Malta zijn veel tempels te vinden.
  • De vlag van Malta is wit met rood.
  • De hoofdstad van Malta is Valletta.
  • Malta is 316 vierkante kilometer groot en je kunt er met de euro betalen.