v.a. 309,-
5 - 24 dagen
Fly Drive
Europa

Noorwegen is een ruig land. In het verleden was Noorwegen het thuis van stoere Vikingen, maar nu zijn hun schepen enkel nog te vinden in de museums. De natuur van het land blijft ruig en tot de verbeelding spreken, wat een onbeschrijfelijk gevoel oproept. Het is het beste om Noorwegen in het echt te ervaren met een spannende fly drive naar Noorwegen.

Bezienswaardigheden tijdens jouw fly drive Noorwegen

Vikingskipshuset: Een stop bij Vikingskipshuset tijdens jouw fly drive reis is echt de moeite waard. In dit museum leer je meer over de geschiedenis en de cultuur van het ruige Noorwegen. Het museum richt zich in het bijzonder op de tijd van de Vikingen. Verspreid over het museum staan meerdere Vikingschepen tentoongesteld die je kunt bewonderen.

Kasteel Akershus: Het kasteel Akershus dateert uit de 13e eeuw. Het kasteel werd gebouwd als bescherming voor de hoofdstad.

Noors volksmuseum: In dit museum leer je veel over de bevolking van Noorwegen en over de architectuur. Het museum is niet overdekt, maar geeft je een realistische kijk op de Noorse architectuur. In het Noors volksmuseum vindt je zo’n 155 verschillende gebouwen, zoals huizen en kerken. Deze gebouwen zijn verzameld uit verschillende gebieden in Noorwegen. Eigenlijk is het museum een soort samenvatting van de architectuur van het hele land.

Nidaros-kathedraal: De Nidaros-kathedraal is erg belangrijk voor Noorwegen. De kathedraal is in 1152 afgebouwd en open gesteld voor publiek. De kerk heeft een hoogte van 98 meter en heeft in de bouwstijl invloeden van de Neogotiek, Romaanse architectuur en Rayonante gotiek.

Wandelen in Noorwegen

In Noorwegen kun je mooie wandeltochten maken door de natuur. Er worden zelfs speciale reizen georganiseerd waarbij je voornamelijk wandeltochten aflegt, maar op een fly drive reis kan een ontspannende wandeltocht ook een zeer welkome afwisseling zijn. Noorwegen heeft een groot netwerk van goed onderhouden wandelpaden in alle mogelijke richtingen.

Noorderlicht in Noorwegen
Walvissen in Noorwegen
Bos in Noorwegen

Klimaat van Noorwegen

Het klimaat in Noorwegen is sterk afhankelijk van het deel van het land. In de hoger gelegen delen is immers een heel ander klimaat dan in de lager gelegen delen van het land. Boven in de bergen is het namelijk een stuk kouder dan in het dal.

De natuur in al zijn pracht en praal in Nationaal park Rondane

Het nationaal park Rondane is 963 vierkante kilometer groot en is tevens het oudste nationale park van het land. Daarnaast ligt het nationaal park Rondane centraal in Noorwegen, waardoor een bezoek aan het park goed te combineren is met andere activiteiten op jouw fly drive vakantie.

Overige landen in Noord-Europa

Feitjes over Noorwegen

  • De hoofdstad van Noorwegen heet Oslo.
  • Het landnummer van Noorwegen is +47.
  • In Noorwegen betaal je met de Noorse kroon.
  • Noorwegen had 5,084 miljoen inwoners in 2013.