v.a. 199,-
2-15 dagen
Fly Drive
Europa

Proef de Port-wijn en laat je verrassen door de veelzijdigheid

Porto is een land met een rijke architectuur en een zeer mooie omgeving. De architectonische hoogstandjes die je er kunt vinden zijn; Torre dos Clérigos, de Dom Luis I-brug, de Porto Cathedral en de door de Nederlandse architect ontworpen Casa de Música. Daarnaast biedt de omgeving van het mooie Porto voldoende ruimte voor sportieve, uitdagende of romantische wandelingen. Wil je ook op reis naar dit interessante land? Boek dan een fly drive naar Porto en laat je verrassen.

Bezienswaardigheden tijdens jouw fly drive naar Porto

Torre dos Clérigos: De Torre dos Clérigos bevindt zich in het centrum van Porto. Deze toren is onderdeel van de kerk Igreja dos Clérigos. De hoge toren vormt een mooi herkenningspunt en heeft een hoogte van 76 meter. Het gebouw is ontworpen in de stijl van de Barokarchitectuur.

Dom Luis I-brug: Deze brug loopt over de grote rivier Douro. De grote brug valt erg op door de mooie bogen en een totale lengte van 385 meter. De langste overspanning van de brug is 172 meter en de brug heeft een hoogte van 45 meter.

Porto Cathedral: Deze mooie kathedraal is gebouwd in drie verschillende bouwstijlen, namelijk de; Romaanse architectuur, Barokarchitectuur en de Rayonante gotiek. De kathedraal is geopend in 1737 en is nu een veel bezochte bezienswaardigheid.

Casa de Música: Dit grote concertgebouw is ontworpen door een architect van Nederlandse afkomst. In het 40 meter hoge concertgebouw is plaats voor een publiek van 1.238 mensen. De bouw van het concertgebouw is gestart in 1999 en is voltooid in 2005.

Strand in Porto
Zee in Porto
Stad in Porto

Wandelen in het prachtige Porto

Porto vormt een prachtig decor voor wandeltochten. Toeristen trekken er dan ook graag op uit om de rustgevende natuur te verkennen. Het grillige landschap vormt een ware uitdaging voor de sportieve types, maar een strand of bergwandeling kan ook een leuke activiteit zijn voor tijdens jouw fly drive Porto. Wil je zelf wandelen door de bergen, of langs de prachtige kust van Porto? Boek dan een fly drive Porto en geniet van de rustieke omgeving.

Feitjes over Porto

  • Porto is een Portugese havenstad.
  • Porto is opgericht in 1123 en heeft een oppervlakte van 41,42 vierkante kilometer.
  • In 2010 woonde er in Porto 207.673 inwoners.
  • In Porto is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
  • De Romeinse benaming voor Porto was Portu Cale.