v.a. 299,-
5 - 21 dagen
Fly Drive
Europa

Ontdek de historie, ruige landschappen en prachtige cultuur

Sicilië is het land van kastelen, kathedralen, rotsachtige kusten en een afwisselend landschap. De zeer bekende vulkaan Etna bevindt zich ook op dit eiland en is zeer indrukwekkend om te zien. Ga op avontuur in de blauwe grot of waag je dicht bij de Etna. Voor een echte avontuurlijke reis boek je uiteraard een fly drive naar Sicilië.

Bezienswaardigheden tijdens jouw fly drive naar Sicilië

Teatro Massimo Bellini: Dit operagebouw in Catania werd in 1890 groots geopend met een operavoorstelling geschreven door Vincenzo Bellini. Hedendag is het gebouw open voor het grote publiek. Dit prachtige operagebouw is zeer indrukwekkend en heeft een uitstekende akoestiek. Je kunt het gebouw vinden op adres; Via Giuseppe Perrotta, 12, 95131 Catania CT, Italië

Castello Maniace: Het mooie Castello Maniace is een kasteel in de stad Syracuse. Het kasteel heeft een oude verweerde uitstraling, maar heeft werkelijk prachtige bogen aan het plafond. De grote zuilen houden alles keurig op zijn plaats. Dit imposante bouwwerk kun je bewonderen op het zuidelijkste punt van Ortygia.

Kathedraal van Catania: De Kathedraal van Catania ligt in dezelfde stad als Teatro Massimo Bellini. De kathedraal vormt een eerbetoon aan de beschermheilige van de stad. Als je de kathedraal van boven bekijkt ziet het er uit als een kruis, wat kenmerkend is voor dit soort kathedralen.

De natuur van Sicilië

Het landschap van Sicilië is alles behalve vlak en saai. Een aantal kenmerkende bezienswaardigheden van het landschap van Sicilië zijn; de vulkaan Etna, de Egadische Eilanden en de Blauwe Grot. Etna is de naam van een vulkaan in Catania. De Etna is een redelijk actieve vulkaan en is onder andere uitgebarsten in juni 2014. De Etna heeft een hoogte van 3.350 meter en een oppervlakte van wel 1.190 vierkante kilometer. De prominentie van de Etna ligt op een hoogte van 3.329 meter. De Egadische Eilanden is een groepje van kleinere eilanden met een grillige structuur. Deze bergachtige eilanden hebben hun ligging in de Middellandse Zee. De Blauwe Grot is een prachtige grot die zich bevindt aan de kust van Capri. De Blauwe Grot is enkel per boot te bereiken vanuit de zee. De enige in en uitgang tot de grot is een gat van vier meter aan de kust.

Ruines in Sicilië
Stad in Sicilië
Landschap in Sicilië

Feitjes over Sicilië

  • Het eiland Sicilië hoort bij Italië.
  • Sicilië heeft zijn ligging in de Middellandse Zee.
  • Sicilië heeft een oppervlakte van 25.711 vierkante kilometer.
  • De hoofdstad van Sicilië heet Palermo.
  • In 2013 woonde er 5 miljoen mensen op het eiland.