v.a. 149,-
6 - 15 dagen
Fly Drive
Europa

Ontdek het vredelievend cultuur, de ruige landschappen en prachtige steden

Turkije is een mooi land waar veel te doen is. Of je nu houdt van shoppen, architectuur, cultuur of natuur, Turkije heeft van alles het beste. Boek daarom snel jouw eigen fly drive naar Turkije en ontdek de mooist bezienswaardigheden van het land.

Bezienswaardigheden tijdens jouw fly drive naar Turkije

Grote Bazaar van Istanboel: Als je houdt van shoppen moet je zeker een kijkje nemen bij de Grote Bazaar van Istanboel. Met meer dan 1200 winkels is de Grote Bazaar van Istanboel de grootste overdekte markt ter wereld. Van slecht weer heb je bij het shoppen dan ook geen last. Op de markt vind je allerlei leuke souvenirs en snuisterijen, en met minimaal 250.000 bezoekers per dag is er een zeer wisselend aanbod aan artikelen.

Bibliotheek van Celsus: De Romeinse Bibliotheek van Celsus is naast een bibliotheek ook een mausoleum. De bibliotheek is erg oud en werd in het jaar 125 na Christus al geopend.

Hagia Sophia: Hagia Sophia is een prachtig museum in de stad Istanboel. Het museum was van oorsprong een kathedraal, maar wordt nu gebruikt voor tentoonstellingen. In het museum vindt je mooie zuilen en koepels, en van buiten ziet het museum er nog steeds uit als een kathedraal of een soort paleis.

Natuur een cultuur ontdekken in Turkije

In Turkije kun je prachtige moskeeën vinden. De mooiste van allemaal is toch wel de Blauwe Moskee. De Sultan Ahmetmoskee is een prachtige blauwe moskee. De Sultan Ahmetmoskee bevindt zich in de stad Istanboel. De moskee is wit van buiten, maar is binnenin bedekt met blauwe tegels. Om die reden wordt de naam “Blauwe Moskee” vaker gebruikt dan “Sultan Ahmetmoskee”. Ook de natuur van Turkije heeft zo zijn eigenaardigheden, zoals Kasteel van katoen. Pamukkale oftewel kasteel van katoen is een erg bijzonder stukje natuur. In de stad Pamukkale loopt water met een hoog kalkgehalte trapsgewijs naar beneden via een heleboel terrassen.

De duivel in Turkije
Ruines in Turkije
Hagia Sophia in Turkije

Overige landen in Oost-Europa

Feitjes over Turkije

  • Ankara is de hoofdstad van Turkije.
  • In Turkije betaal je de bevolking met de Turkse lira.
  • De vlag van Turkije is rood.
  • Op de vlag staan een witte maan en een witte ster afgebeeld.
  • Turkije list in Oost-Europa en in West-Azië!