v.a. 379,-
6 - 30 dagen
Fly Drive
Europa

Ontdek de historie, ruige landschappen en geweldige genen

Het prachtige Zweden is een land dat bekend staat om zijn mooie natuur. Als je meer wilt weten over de Zweedse cultuur kun je een bezoek brengen aan het Skansen. En wil je meer weten over de maritieme geschiedenis van Zweden, breng dan ook eens een bezoek aan het Vasamuseum. Wanneer je even nergens aan wil denken kun je heerlijk ontspannen in de Göteborgs botaniska trädgård en de Bergianska trädgården. Wil jij ook een mooie reis waarin natuur en cultuur centraal staat, boek dan een fly drive naar Zweden.

Bezienswaardigheden tijdens jouw fly drive Zweden

Skansen: Skansen is zowel een museum als een dierentuin. De museum werd geopend in 1891 en was bedoeld om te laten zien hoe de inwoners van Zweden de afgelopen eeuwen hebben geleefd.

Gamla Stan: Dit deel van Stockholm is erg oud en stamt nog uit de dertiende eeuw. Hierdoor laat dit stadsdeel een mooi tijdsbeeld zien waarin de verschillen tussen oud en nieuw goed te zien zijn.

Vasamuseum: Voor wie houdt van varen en genieten op het water is het Vasamuseum erg interessant. Dit museum in de hoofdstad van Zweden is volledig geweid aan het maritieme leven. Het Vasamuseum heeft zijn naam te danken aan het topstuk van de collectie, een heus bewaard gebleven zeventiende-eeuws schip. Helaas is de Vasa het enige schip uit zijn tijd dat volledig intact is gebleven.

Ontdek de prachtige Zweedse botanische tuinen

Göteborgs botaniska trädgård is de grootste botanische tuin van het land, en is ook voor Europa van groot belang. In de Göteborgs botaniska trädgård vindt je grote velden en vijvers, maar ook grote kassen en romantische tuinhuisjes. Deze aangelegde tuin bevat veel kleuren die schilderachtig in elkaar over lopen. De diversiteit aan vormen, kleuren en stijlen maken de Göteborgs botaniska trädgård tot een waar paradijs. Ook de Bergianska trädgården is zeer mooi. Deze botanische tuin heeft een meer Oosterse uitstraling en bevat veel water met bruggen en stapstenen.

Meer in Zweden
Op pad in Zweden
Bos in Zweden

Overige landen in Noord-Europa

Feitjes over Zweden

  • De officiële naam van Zweden is het Koninkrijk Zweden.
  • Stockholm heeft een oppervlakte van 6.519 vierkante kilometer en is opgericht in 1252.
  • In Zweden kun je betalen met de Zweedse kroon.
  • De officiële taal van Zweden is Zweeds.
  • De vlag van Zweden is blauw met geel.