Fly Drive Albanië

Fly Drive Albanië

Albanië
Populair: Berat, Kruja & Korce
Wij vergelijken 2 aanbieders
Vanaf € 839,-
Bekijk aanbiedingen van o.a.
style in travel de jong intra corendon tui ilios reizen anwb reizen
Bekijk aanbiedingen van o.a.
fly drive reisorganisaties

Fly & drive naar Albanië: één van de parels van de Balkan

Een reis vol rijke historie, mooie meren, bergen en culturele bezienswaardigheden. Dat is een fly drive naar Albanië. Ontdek de vele tradities van dit land, UNESCO steden en archeologische opgravingen. Vaak wordt een fly-drive door Albanië gecombineerd met een bezoek aan eveneens de buurlanden Griekenland en Macedonië.
Je komt veel diversiteit tegen tijdens je reis wat voor een onvergetelijke reis zorgt. De bevolking houdt de vele tradities in stand wat erg bijzonder is om te zien. Bewonder diverse fresco’s bij de kerken en ontdek de steden Berat en Korce. Het weer is aangenaam en je hebt weinig kans op regen. Met de huurauto ontdekt je het mooie Albanië op eigen tempo. Maak een roadtrip langs de vele steden en door de indrukwekkende natuur.

Bekijk direct alle aanbieders met fly drives naar Albanië

10 uitgelichte aanbiedingen voor een fly drive naar Albanië

Uitgelichte bezienswaardigheden in Albanië

In Albanië zijn meerdere interessante plekken te zien. Ontdek de stad van de 1000 vensters met mooie Byzantijnse kerken en een groot openluchtmuseum. Gelegen in de bergen ligt het kleine stadje Kruja met een ford en het Etnografische museum. Ook is het de moeite waard om Korce te ontdekken. Een oude stad met mooie gebouwen en een Albanees en Griekse sfeer.

Berat
Tip

Berat

De stad Berat staat ook wel bekend als de ‘stad van de 1000 vensters’. Het is een groot openluchtmuseum met een burcht, moskee en meerdere Byzantijnse kerken. Je kan het mooie centrum ontdekken waar prachtige gebouwen staan. Bekijk de oude stadsmuur en kom meer te weten over de historie. De sfeer is erg fijn hier en toeristen zijn ver te zoeken. Een ideale plek om lekker tot rust te komen en van het Albanese cultuur te genieten.

Kruja
Tip

Kruja

De stad Kruja is erg klein en in de bergen gelegen. Hier staat het ford van Kruja en een grote bazaar met souvenirs en handgemaakte spullen. Bezoek één van de vele museums, waaronder het Etnografische museum of het Skanderbeg museum. Kruja was ooit onder leiding van de held Skanderbeg. Het centrum was in verzet tegen de Turken. Ontdek de indrukwekkende gebouwen die hier staan en loop door het mooie centrum van Kruja.

Korce
Tip

Korce

De grootste stad van zuidoost Albanië is Korce. Een gezellige stad met een levendige markt en oude huizen. Er heerst een Albanees en Griekse sfeer door de stad. Je kan diverse museums bezoeken waaronder het Nationaal Museum van Middeleeuwse kunst. Hier vind je een grote iconenverzameling. Loop door de oude stad en kijk naar de mooie gebouwen om je heen. Struin over de markt en snuif de mooie cultuur op. Ontdek de mooiste plekjes van deze interessante stad.

Route voor een rondreis met huurauto door Albanië

Een populaire fly & drive route in Albanië is van St. Naum naar Ohrid. Bij aankomst op het vliegveld van Ohrid ga je met de huurauto naar Sveti Naum. Hier staat een klooster op een rots met een prachtig uitzicht over het meer van Ohrid. Je rijd hierna de grens over naar Albanië waar je de grote stad Korce gaat bezoeken. Er is een levendige markt, oude huizen en vele museums die je kan bekijken. Vanuit Korce ga je naar Kastoria, hier kan je een wandeling maken door de smalle straten. Het ligt aan een oever en het meer van Kastoria. Interessant zijn de Byzantijnse en postbyzantijnse kerken die hier staan beschilderd met fresco’s.

In het plaatsje Metsovo waan je je tussen de bergen. Hier wordt lokale kaas geproduceerd, vele wijnen gemaakt en je ziet ambachtelijk handwerk. De vele tradities worden in ere gehouden door de bevolking. In het naast gelegen Saranda staat de ruïne van Butrint. Het zijn resten van een oude Griekse stad van 2500 jaar geleden. De omgeving bestaat uit moeras, oude bossen en een groot vogelparadijs. De volgende stad op de route is Gjirokaster met een cultureel centrum. Hier staat de pre-Ottomaanse citadel en een wapenmuseum die je kan bezoeken. Verder naar het noorden ligt Berat, ook wel bekend als de stad van de 1000 vensters. Het is een groot openluchtmuseum met een burcht, moskee en diverse Byzantijnse kerken. Hoog in de bergen ligt een kleine stad genaamd Kruja. Bekijk het fort van Kruja of het Etnografische museum. Ook is er een leuke bazaar vol souvenirs en handgemaakte spullen.

Hierna ga je naar de hoofdstad Tirana, een belangrijke stad voor Albanië. Ontdek het Skanderbegplein en het parlementsgebouw die er staat. Daarnaast staan er diverse regeringsgebouwen die je kan bekijken. Vanuit hier ga je door naar Elbasan, daar staat een fort en Turks badhuis die je kan bezoeken. Ook is het de moeite waard om het grotkerkje van Radozda en Struga te bekijken. Aan het einde van deze route ga je nog naar Bitola, hier kan je een leuke wandeling maken. Er staan prachtige gebouwen en het Heraclea Lyncentis met mozaïekvloeren. Terug in Ohrid kan je het oude centrum ontdekken en souvenirs scoren. Ohrid word ook wel gezien als het Jeruzalem van de Balkan want er staan 365 kerken. Hierna pak je weer het vliegtuig naar Amsterdam.

Leuke weetjes over Albanië

1
Albanië betekent ‘het land van de witte bergen’.
2
Albanië heeft geen centrales nodig, dit vanwege alle stuwdammen die energie opwekken.
3
De Albanese taal is één van de oudste talen van de wereld.
4
Gewichtheffen is een veel beoefende sport in Albanië. Ze hebben al vele Europese en Wereldwijde kampioenschappen gewonnen.
5
Vele producties zoals van steenkool, koper en chroom worden in Albanië gedaan.

Veelgestelde vragen over een fly drive naar Albanië

Tijdens de fly drive naar Albanië ontdek je de prachtige cultuur en historie van het land. Het is er niet echt toeristisch waardoor je heerlijk van je rust kan genieten.

Één van de hoogtepunten tijdens een fly drive naar Albanië is de stad Berat. Ook wel de stad met 1000 vensters genoemd.

In Albanië bevindt zich één vliegveld genaamd: Airport Tirana. Deze ligt in de gelijknamige hoofdstad van het land.

De beste reistijd om naar Albanië te gaan is van mei t/m september. De temperatuur is dan aangenaam en de kans op neerslag is minimaal.