Fly Drive Australië

Fly Drive Australië

Australië
Populair: Brisbane, Perth & Sydney
Wij vergelijken 3 aanbieders
Vanaf € 1499,-
Bekijk aanbiedingen van o.a.
style in travel de jong intra corendon tui ilios reizen anwb reizen
Bekijk aanbiedingen van o.a.
fly drive reisorganisaties

Maak een reis door de Outback, ontdek de Great Barrier Reef en unieke dieren

Australië is een veelzijdig land met vele mogelijkheden voor elk type reiziger. In de vele bekende steden kan je de mooie bezienswaardigheden ontdekken. Waaronder het beroemde Opera House of de Royal Botanic Gardens. Maar Australië bestaat veelal uit natuur, het oudste regenwoud ter wereld die miljoenen jaren oud is kan je ontdekken. Ook de grootse koraalriffen ter wereld kan je op meerdere manieren bekijken. Met een Fly Drive Australië bepaal jij je eigen route en bekijk je de mooiste plekken van het land op eigen tempo. Ontdek de diversiteit van het land en laat de cultuur tot je in komen. Spot de vele dieren die je nergens anders tegen komt en bekijk de geweldige natuur.

Bekijk direct alle aanbieders met fly drives naar Australië

Uitgelichte bezienswaardigheden in Australië

In Australië zijn diverse steden met vele mooie plekken. Bezoek de Royal Botanic Gardens in Melbourne of geniet van de prachtige skyline. Daarnaast kan het Opera House in Sydney niet ontbreken en tevens ook het beroemde strand Bondi beach. Geniet van de natuur bij het grootste koraalrif ter wereld of maak een wandeling door de miljoenen jaren oude regenwouden in Cairns.

Melbourne
Tip

Melbourne

Melbourne bestaat uit meerdere wijken die je het beste met de fiets of tram kan verkennen. Neem een bezoekje aan de Royal Botanic Gardens die vol met kleurrijke bloemen staat of ga er gezellig picknicken. Melbourne heeft een prachtige skyline die je kan bewonderen vanaf Eureka Skydeck 88. Stap in de glazen kubus en kijk je ogen uit. Daarnaast is het erg leuk om een sport wedstrijd bij te wonen. Daarna kan je relaxen op het strand of op één van de terrassen.

Sydney
Tip

Sydney

Deze beroemde stad staat bekend om zijn Opera House bij de prachtige haven. Beklim de grote Sydney Harbour Bridge of geniet van de geweldige skyline. Met een boottocht kan je door de haven heen varen waardoor je deze mooie plekken vanaf het water kan bewonderen. Ook is het aan te raden om naar de wereldberoemde Bondi Beach te gaan en een wandeling langs het strand te maken. Daarnaast zijn er diverse museums of de Sydney Zoo.

Cairns
Tip

Cairns

Het grootste koraalrif ter wereld is de Great Barrier Reef, 2000 km lang waar je goed kan snorkelen of duiken. Je kan de riffen op diverse manieren bekijken, maar één ding is zeker, je kijkt je ogen uit. Naast de riffen is er ook het oudste regenwoud ter wereld de Daintree National Park. Hij is al miljoenen jaren oud en loopt tot de witte stranden. Geniet van de prachtige natuur en laat de omgeving tot je door dringen.

Route voor een rondreis met huurauto door Australië

Een populaire fly & drive route in Australië is van Melbourne naar Cairns. In Melbourne kan je de stad verkennen per fiets of met de tram. Geniet van de prachtige skyline en kom tot rust in de Royal Botanic Gardens. Hierna begin je aan de Great Ocean Road, een spectaculaire kustroute. Onderweg zie je indrukwekkende uitzichten, kliffen en misschien ook wel koala’s of kangoeroes. Voor de kust bij Warrnambool kan je met geluk bultruggen zien springen. Hieran ga je door naar Grampians, je ziet rode zandsteenrotsen maar ook velden en weiden. Je kan er wandelen door de Wonderland Range die erg populair is. De volgende plek op de route is Mildura, ook wel de Mississipi van Australië genoemd. Het is een mooie plek voor een kanotocht of andere watersporten.

Vanaf Adelaide vlieg je naar Alice Springs om de route weer te vervolgen. Bezoek onderweg naar Ayers Rock de Olgas, dit zijn rode rotsformaties. Daarna kan je wandelen naar de Olga Gorge en de Valley of the Winds. Je komt dan uit bij de Ayers Rock, een imposante monoliet die een symbool is van Australië. Je hebt een prachtige zonsopkomst bij deze berg wat het een onvergetelijke ervaring maakt. Vanaf Ayers Rock vlieg je naar Sydney. Een absolute hoogtepunt is de stad Sydney, bezoek het Opera House bij de haven of beklim de Harbour Bridge. Kom tot rust op het beroemde strand van Bondi Beach en bezoek één van de vele museums. De volgende plaats op de route is Hamilton Island, een plek waar je heerlijk kan ontspannen doormiddel van diverse activiteiten in een tropische sfeer. Daarna ga je naar de heuvelachtige eilanden van Mission Beach, er zijn tropische regenwouden en zandstranden. Met een boottocht kan je een snorkeltocht maken en genieten van de prachtige omgeving. De laatste plek op de route is Cairns, bekijk de Great Barrier Reef of wandel door het oudste regenwoud ter wereld.

Leuke weetjes over Australië

1
In Australië ligt het oudste regenwoud ter wereld. Het Daintree Rainforest is tussen de 130 en 180 miljoen jaar oud.
2
Niet alleen in Nederland maar ook in Sydney hebben ze een tulpenfestival genaamd Tulip Time festival. Het is het grootste bloemen festival van Australië.
3
De top 10 dodelijkste dieren leven allemaal in Australië.
4
De sterren op de Australische vlag zijn afkomstig van een sterrenbeeld die elke avond aan de hemel staat.
5
De meeste Australische gepensioneerden touren door het hele land met een caravan. Ze worden ook wel de grijze nomaden genoemd.

Veelgestelde vragen over een fly drive naar Australië

In Australië zijn vele natuurgebieden en plekken waar vrijwel niemand komt. Ontdek de vele bekende steden en bekijk de mooie bezienswaardigheden. Kom tot rust in de regenwouden of op de vele stranden.

Naast de vele steden met bekende plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Kan je in Australië goed terecht om van de natuur te genieten. Kom tot rust op de mooie stranden op maak een wandeling door het oudste regenwoud ter wereld. Ook het grootste koraalrif van de wereld is hier te zien.

De bekendste vliegvelden in Australië zijn: Sydney Airport, Melbourne Airport, Brisbane Airport, Perth Airport en Darwin Airport.

Voor het noorden van het land kan je het beste tussen mei en november gaan. Dan kom je buiten het regenseizoen. Voor het zuidoosten is de beste reistijd tussen september en december.

In Australië is het 10 uur later dan in Nederland. Vergeet dus niet om je horloge te verzetten bij aankomst.