Fly Drive Engeland

Fly Drive Engeland

Engeland
Populair: Liverpool, London & York
Wij vergelijken 4 aanbieders
Vanaf € 199,-
Bekijk aanbiedingen van o.a.
style in travel de jong intra corendon tui ilios reizen anwb reizen
Bekijk aanbiedingen van o.a.
fly drive reisorganisaties

Ontdek ruige kliffen, indrukwekkende steden en middeleeuwse overblijselen

Engeland is qua oppervlakte en inwoners het grootste land van het Verenigd Koninkrijk. De hoofdstad van Engeland is het bekende London, een toeristische plek. Engeland staat bekend om zijn dubbeldekkers en rode telefooncellen. Maar de natuur met groene landschappen en mooie stranden worden ook veel bezocht. Met de Fly Drive Engeland kan je alle bijzondere plekken ontdekken en je eigen route bepalen. Zo kan je ervoor kiezen om alle bekende steden te bezichtigen of alleen maar door de natuur te rijden. Je maakt met een Fly Drive Engeland je eigen dagprogramma die je naar je eigen wensen vormt.

Bekijk direct alle aanbieders met fly drives naar Engeland

Uitgelichte bezienswaardigheden in Engeland

In Engeland vind je veel diversiteit. Voor ieder is er wat wils en vooral voor de natuur en historie liefhebbers. Met deze Fly Drive kom je langs diverse soorten landschappen, middeleeuwse dorpjes en historische steden. Bij Lake District kan je genieten van de groene omgeving, grote bergen en prachtige landschappen. Laat je ook vooral verassen door de mooie cultuur van Engeland.

Edinburgh 
Tip

Edinburgh 

Je Fly Drive begint en eindigt in Edinburgh. Eenmaal aangekomen kan de historische stad bezoeken. Een bezienswaardigheid die je niet mag overslaan is het Edinburgh Castle. Bovenop een rots in het centrum staat dit bijzondere gebouw waar je onder andere de Schotse kroonjuwelen bekijken. Verder heeft Edinburgh een National Gallery, de St. Margaret’s Chapel en leuke straten waar je kan winkelen of pubs kan bezoeken. Door het centrum loopt een laan vol met sfeervolle lampen, deze loopt langs de hoofdweg Royal Mile.

York
Tip

York

Veel geschiedenis en karakter vind je in de stad York. Deze stad is al 2000 jaar oud en omringd door een stadsmuur die er nog bijzonder goed uit ziet. Je kan er vele kerken, traditionele pubs en kleine steegjes vinden. In de vele museums en monumenten vind je de geschiedenis terug. York heeft een rijk verleden die daarin bewaard zijn gebleven. Met een boottocht kan je de historische stad rustig bekijken. Voor wie cultuur wilt snuiven, moet zeker langs de brouwerijen gaan of de chocolatiers.

Lake District 
Tip

Lake District 

Lake District Nationaal Park bestaat uit bergen, prachtige meren en landschappen waar je uren naar kan blijven kijken. Het is het grootste park van het Verenigd Koninkrijk met de hoogste berg Scafell Pike en het grootste meer de Lake Windermere. Naast veel natuur heb je er historische huizen met aangelegde tuinen. Het staat op een historisch erfgoed waar je de huizen van romantische dichters kan bezoeken. Vele kunstenaars en schrijvers haalde hier inspiratie op, waaronder Beatrix Otter.

Route voor een rondreis met huurauto door Engeland

Vele natuur en historie liefhebbers kiezen voor deze Fly Drive langs de mooiste landschappen en historische steden. Je begint in het prachtige Edinburgh waar je het Edinburgh Castle kan bezichtigen die bovenop een rots staat. York biedt je daarna de stad vol met cultuur, bezoek de museums over de geschiedenis van de stad. Bezichtig de monumenten die vol zitten met rijke historie of geniet van de lokale brouwerijen en chocolatiers. Daarna vervolg je jouw reis naar het mooiste park van Engeland, het Peak District National Park. Het bestaat uit twee gedeeltes, de een heeft veel heidegebieden en de andere vooral kalksteen en vele grotten. Je kan er wilde dieren spotten of mooie wandelingen maken door de bossen en langs rivieren. Onderweg op je route rijd je langs de mooiste landschappen waar je vaak wilt stoppen om de omgeving goed op je te nemen. Er valt teveel te zien om te ontdekken. Onderweg naar Lake District kom je langs een kasteel die op de UNESCO werelderfgoedlijst staat, het is een prachtig kasteel en staat in het plaatsje Conwy. In Lake District ontdek je de hoogste berg en het grootste meer van het Verenigd Koninkrijk. Vergeet ook vooral niet de historische huisjes te bezoeken.

Leuke weetjes over Engeland

1
De oudste pub van Engeland bestaat al sinds het jaar 560.
2
De naam Big ben is niet de naam van de toren maar van de klok die erin hangt. De toren zelf heet de Elisabeth Tower.
3
Het zoetwatermeer Loch Ness is 227 meter diep..
4
The Langham was het eerste Grand Hotel waar de afternoon tea werd geserveerd.
5
In Engeland zijn ze verslaafd aan thee. Mannen drinken thee twintig keer meer dan de Amerikanen.

Fly drive naar Engeland aan het plannen? Dit zijn de veelgestelde vragen.

In Engeland kan je genieten van de vele natuur, cultuur en geschiedenis. Het is erg divers wat een rondreis door Engeland erg leuk maakt. Je kan zelf bepalen waar je heen rijd en wilt ontdekken.

Tijdens een Fly Drive Engeland kom je aan in het historische Edinburgh waar je het grote kasteel op de rots kan bezoeken. Daarna kan je in York de vele historie ontdekken in de museums en monumenten. Met een boottocht kan je de stad op een unieke manier bekijken. In het Lake district kan je genieten en ontspannen in de mooie natuur.

Engeland heeft vele Nationale Parken waaronder het Lake District, Snowdania National Park, Peak District en Loch Ness. Elke plek is op zijn eigen erg prachtig om te zien.

In Engeland is de rijrichting anders dan in Nederland. Ze rijden hier overal links. Het stuur zit daardoor aan de andere kant, dit kan even wennen zijn.

In Engeland gebruiken ze andere soort stekkers en stopcontacten. Vergeet dus niet om een wereldstekker mee te nemen.

In Engeland kan je gewoon pinnen bij de geldautomaat. Alleen rekent jouw bank hier wel extra kosten voor. In steeds meer winkels zorgen ze ervoor dat je gewoon kan pinnen met je pinpas in plaats van creditcard.