Fly Drive Finland

Fly Drive Finland

Finland
Populair: Helsinki, de Finse meren en Noordkaap
Wij vergelijken 3 aanbieders
Vanaf € 899,-
Bekijk aanbiedingen van o.a.
bebsy de jong intra corendon tui ilios reizen anwb reizen
Bekijk aanbiedingen van o.a.
fly drive reisorganisaties

Natuurliefhebber? Laat je verrassen wat Finland allemaal te bieden heeft!

Een reis vol bijzondere activiteiten vind je in Finland. Het land staat bekend om zijn prachtige natuur, besneeuwde landschappen en rendieren. Maak leuke safari’s met sneeuwscooters of neem deel aan een huskysafari met typische Siberische honden. Op een bijzondere manier leer je over de cultuur van dit prachtige land. Een ultieme hoogtepunt is het noorderlicht, deze kan je zien door middel van een tocht naar het bos. Op een mooie plek bekijk je dit natuurverschijnsel die op vele bucketlisten staat. Met een Fly Drive Finland ontdek je de prachtige cultuur en natuur op bijzondere wijze. Deze reis bestaat uit veel activiteiten waarmee je het gebied het beste ontdekt. Je zult een reis als deze niet snel vergeten.

Bekijk direct alle aanbieders met fly drives naar Finland

Uitgelichte bezienswaardigheden in Finland

Tijdens een fly drive Finland is er genoeg te zien en te beleven. Maak bijvoorbeeld een leuke huskysafari door de sprookjesachtige natuur en leer zelfs hoe je een slee moet besturen. Daarnaast kan je ook met een sneeuwscooter over de bevroren meren rijden en lege vlaktes. Het ultieme hoogtepunt is het noorderlicht, om dit natuurlijke fenomeen worden diverse vakanties heen georganiseerd. Uiteraard mogen bezoekjes aan de grote steden Helsinki en Turku ook niet ontbreken. Uiteraard zijn bovenstaande activiteiten ook afhankelijk van de vertrekmaanden, lees je daarom goed in en bekijk de reisprogramma’s van onze partners. Een fly & drive naar Finland ziet er immers in de winter heel anders uit dan midden in de zomer.

Huskysafari
Tip

Huskysafari

Een van de activiteiten tijdens deze reis is een huskysafari. Met Siberische honden maak je een leuke tocht door de omgeving. Eerst leer je de honden kennen en leer je hoe je de slee moet besturen. De omgeving is erg sprookjesachtig en het is een hele ervaring om dit mee te maken. Bij terugkomst op de huskyboerderij krijg je een warm drankje en vertelt de gids nog iets over het leven met de honden.

Noorderlicht
Tip

Noorderlicht

Een van de absolute hoogtepunten in Finland is het noorderlicht. Dit bijzondere natuurverschijnsel wilt iedereen zien en meemaken. In veel reisprogramma’s is dan ook een excursie opgenomen. In de avond ga je met sneeuwscooters naar het bos waar je in alle stilte kunt genieten van het groene licht. Onder het genot van een warme drank kan je lekker opwarmen bij het kampvuur. Beter kan je het noorderlicht niet bekijken. Vergeet niet om je camera mee te nemen, je kan prachtige plaatjes schieten van dit fenomeen! Uit ervaring spreken wij dat het fenomeen wel lastig is om vast te leggen. Het noorderlicht toont zicht niet altijd goed, je hebt van 21 september tot en met 21 maart kans om het ligt te zien.

Sneeuwscootersafari
Tip

Sneeuwscootersafari

Met een sneeuwscooter kun je een mooie tocht maken over bevroren meren. Je komt langs lege vlaktes en rijdt door de besneeuwde bomen. Er gaat een gids mee die je van alles verteld over het gebied. Het is een erg leuke avontuurlijke ervaring. Je ontdekt de mooiste plekjes van deze omgeving op een speciale manier. Na een lange tocht kom je weer terug en krijg je een warm drankje om weer op te warmen.

Route voor een rondreis met huurauto door Finland

Een populaire fly & drive route in Finland is van Kittilä naar Enontekiö. Bij aankomst in Kittliä, kom je in een sfeervol hotel terecht aan de Ounasjärvi rivier die bevroren is. De eerste activiteit die je gaat doen is een Huskysafari. Met mooie Siberische honden ga je een mooie tocht maken door de omgeving. Eerst leer je hoe je de slee moet besturen en maak je kennis met de honden. Na een geweldige tocht kom je in de huskyboerderij terug en wordt er nog wat verteld over de honden onder het genot van een drankje. De volgende dag neem je deel aan de tweede activiteit, een sneeuwscootersafari. Na een instructie ga je de sneeuw in en kom je langs bevroren meren. Je komt lege vlaktes tegen en rijdt door de besneeuwde bomen. Een mooie ervaring die wordt afgesloten met een warm drankje.

Na een vrije dag waarin je lekker in het zwembad kon relaxen, ga je naar de derde activiteit. Dit is een excursie op een rendierboerderij, de rendier is het symbool voor het land. Je gaat naar de boerderij waar je meer te weten komt over het leven van deze dieren. Ze kunnen een slee trekken waar je een kleine tocht mee gaat maken. Een unieke belevenis die je niet snel zal vergeten. De volgende dag maak je je klaar voor een wandeling met sneeuwschoenen aan. Door het bos ga je een mooie wandeling maken waarbij je vele diersoorten kan spotten en de natuur ontdekt. Ondertussen vertelt de gids je van alles over het gebied en het leven hier. De laatste activiteit is een sneeuwscootersafari naar het noorderlicht. Dit gebeurt uiteraard s’avonds in het bos. Met de sneeuwscooters rijd je naar de plek waar je in alle stilte kan genieten van het groene licht. Er is een mooi kampvuur waar je je kan opwarmen en een drankje kan drinken. Een onvergetelijke beleving waar iedereen van droomt. Hierna pak je weer het vliegtuig richting Amsterdam.

Leuke weetjes over Finland

1
Finland heeft maar liefst 180.000 meren, daarom wordt Finland ook wel het merenland genoemd.
2
De vlag is wit met een blauwe kruis, dit symboliseert het wit van de sneeuw en het blauw van de meren.
3
Omdat elanden veel ongelukken veroorzaken en er teveel van zijn, jagen de Finnen veel op ze.
4
Als een kind geboren wordt, krijgt het nog geen naam. Pas 3 maanden later bij de doop krijgt het officieel een naam.
5
In Finland zijn races met hondensleeën en rendieren erg populair.

Veelgestelde vragen over een fly drive naar Finland

Tijdens een fly drive naar Finland ga je onvergetelijke activiteiten volgen. Je ontdekt de mooiste plekken in de natuur en zit het prachtige natuurverschijnsel het noorderlicht.

Tijdens je fly & drive naar Finland neem je deel aan diverse activiteiten. Geniet van de huskysafari en de sneeuwscootersafari. Het ultieme hoogtepunt is het noorderlicht zien met een mooie kampvuur en warme drankjes.

De bekendste vliegvelden in Finland zijn: Helsinki Vantaa Airpoirt, Oulo Airport, Rovaniemi Airport, Turku Airport en Kittila Airport.

De beste reistijd om naar Finland te gaan zijn de maanden, maart en juli tot en met augustus. Als je van de sneeuw houdt, kan je ook in februari naar Finland gaan. Wil je het noorderlicht bewonderen? Reis dan tussen 21 september tot en met 21 maart naar Finland toe!

In Finland is het 1 uur later dan in Nederland. Vergeet dus niet om je horloge te verzetten bij aankomst.