Fly Drive Thessaloniki

Fly Drive Thessaloniki

Thessaloniki
Populair: Monodendri & Vergina
Wij vergelijken 4 aanbieders
Vanaf € 589,-
Bekijk aanbiedingen van o.a.
bebsy de jong intra corendon tui ilios reizen anwb reizen
Bekijk aanbiedingen van o.a.
fly drive reisorganisaties

Fly & Drive Thessaloniki? Een uitstekende uitvalbasis om het noorden van Griekenland te ontdekken!

In het noorden van Griekenland bevindt zich de stad Thessaloniki omringd door prachtige natuur. Ontdek de interessante geschiedenis en cultuur van dit mooie land. In de vele steden staan historische gebouwen met een rijke geschiedenis. Bekijk oude stadsmuren en authentieke leistenen huisjes met boogbruggen. Vergeet ook zeker niet op de diepste en langste kloof ter wereld te ontdekken. Deze bevind zich in Monodendri met een prachtige natuur eromheen. Boek je een fly drive Thessaloniki, dan sta je aan de start van een veelzijdige reis door het prachtige noorden van Griekenland. Maak leuke roadtrips met de huurauto en geniet van de verborgen schatten. Je waant je in een hele andere wereld waar je prachtige herinneringen maakt tijdens je reis!

Bekijk direct alle aanbieders met fly drives naar Thessaloniki

10 uitgelichte aanbiedingen voor een fly drive naar Thessaloniki

Zelf een fly drive naar Thessaloniki samenstellen

Liever een fly drive vakantie naar Thessaloniki zelf samenstellen? Wellicht weet je al precies wat je wilt gaan bekijken en absolute vrijheid hebben op het gebied van vlucht, autohuur & hotelkeuze. Of wil je liever met de camper op reis? Wij werken samen met goede partners die alles bieden om zelf jouw fly drive te regelen.

Vlucht, hotel(s) en huurauto bij Expedia

Vlucht, hotel(s) en huurauto bij Expedia

Boek eenvoudig een combinatie van vluchten, hotel(s) en huurauto’s in Thessaloniki helemaal flexibel, naar jouw wensen bij Expedia. Erg handig voor het zelf samenstellen van een fly drive.

Stel zelf direct samen bij Expedia
Auto huren in Thessaloniki

Auto huren in Thessaloniki

Bij het zelf samenstellen is een huurauto natuurlijk onmisbaar. Bij Sunny Cars boek je eenvoudig een losse huurauto voor jouw reis. Kies zelf de ophaal- en wegbreng locaties in Thessaloniki. Groots aanbod aan huurauto’s, diverse merken en extra faciliteiten.

Boek een huurauto bij Sunnycars

Uitgelichte bezienswaardigheden in Thessaloniki

In Thessaloniki ontdek je de mooie verborgen schatten. Bekijk de langste en diepste kloof ter wereld in Monodendri. Daar bevinden zich ook 46 authentieke dorpjes die de moeite waard zijn om te bezoeken. Ook is het erg leuk om Thessaloniki zelf te ontdekken. Langs de boulevard staan diverse historische gebouwen die je kan bekijken. Of ontdek de grafkelder van koning Philippus II.

Monodendri
Tip

Monodendri

De bergstreek Monodendri staat bekend om de langste en diepste kloof ter wereld. Hij is 1865 meter hoog en 12 kilometer lang. Erg kenmerkend zijn de 46 authentieke dorpjes in dit gebied. Er staan leistenen huizen met berg paden en karakteristieke boogbruggen van steen. Het is erg leuk om een paar van deze dorpjes te bezoeken. Je waant je in een heel ander tijdperk als je hier loopt. Geniet van de mooie natuur en prachtige landschappen waar je wandelingen door heen kan maken.

Thessaloniki stad
Tip

Thessaloniki stad

In het levendige Thessaloniki vind je veel geschiedenis en cultuur. Bezoek het Byzantijns museum en de kerk van de Heilige Dimitros. Het is de beschermheilige van de stad die indrukwekkend is om te zien. Je kan heerlijk tot rust komen op één van de vele terrasjes en langs de boulevard lopen. Diverse historische gebouwen staan langs de boulevard die je kan ontdekken. Onder andere de Witte Toren wat vroeger een gevangenis was en nu een museum.

Vergina
Tip

Vergina

In 1976 werd de grafkelder van de Macedonische koning Philippus II ontdekt in Vergina. Het werd verborgen achter een deur in een gras begroeide heuvel en is ongeschonden. Je kan diverse graven bekijken in deze grafkelder. Daarnaast is er een museum met de wapenuitrusting van Philippus II en vitrines met andere indrukwekkende vondsten. Waaronder een gouden kroon en het symbool van het antieke Macedonië, een gouden larnax met de ‘zon van Vergina’.

Route voor een rondreis met huurauto door Thessaloniki

Een populaire fly & drive route in Thessaloniki is van Thessaloniki naar Agias Trias. Bij aankomst verken je gelijk de levendige stad Thessaloniki. Hier kan je het Byzantijns museum bezoeken en de Heilige Dimitrios kerk. Om de vakantie relaxed te beginnen kan je een leuk terrasje pakken en langs de boulevard wandelen. Hier staat ook de Witte Toren en meerdere historische gebouwen. Hierna ga je door naar Edessa, onderweg stop je bij het stadje Pella. Hier is Alexander de Grote geboren en kan je opgravingen bekijken met een museum erbij. In Edessa zelf kan je naar de watervallen waar deze stad bekend om staat. De volgende stop langs de route is Florina, het wordt in verband gebracht met de rode zoete paprika’s met dezelfde naam. Hier kan je naar het prachtige Mikres Prespes met unieke flora en fauna.

Ook is er het traditionele dorp Nymfaio dat op een berg gelegen ligt. Via Sidirochori ga je naar Monodendri, een ruige bergstreek die erg uniek is. Ontdek de langste en diepste kloof van de wereld, Vikoskloof. Er zijn 46 authentieke dorpjes in dit gebied met leistenen huizen, berg paden en karakteristieke bruggen. Het is zeer de moeite waard om een paar van deze dorpjes te bekijken. De volgende stad op de route is Veria, een plaats met een indrukwekkend herdenkings monument gewijd aan de apostel Paulus. Hierna ga je naar de laatste stad van deze route Vergina. Hier is de grafkelder van de Macedonische koning Phillippus II gevonden. Je kan de graven bezoeken en in het bijhorende museum kan je wapen uitrusting en andere vondsten bekijken. Nu rijd je weer terug naar Thessaloniki waar je het vliegtuig naar Amsterdam weer neemt.

Leuke weetjes over Thessaloniki

1
De stad Thessaloniki is de op één na grootste stad van Griekenland. Het heeft iets minder dan 1 miljoen inwoners.
2
In Griekenland krijgen baby’s pas na hun 1e levensjaar een naam. Daarvoor zijn ze gewoon baby.
3
In Thessaloniki bevinden zich vele museums. De interessantste zijn het Archeologisch Museum en het Byzantijns Museum.

Veelgestelde vragen over een fly drive naar Thessaloniki

Met een fly drive naar Thessaloniki ontdek je de prachtige natuur en cultuur van dit gebied. Bekijk de interessante steden met historische gebouwen en geniet van het mooie weer.

Eén van de hoogtepunten tijdens een fly drive naar Thessaloniki is de streek Monodendri. Hier bevindt zich de langste en diepste kloof ter wereld. Er zijn 46 authentieke dorpjes in dit gebied die de moeite waard zijn om te bezoeken.

In Thessaloniki bevind zich één vliegveld genaamd: Thessaloniki Airport.

De beste reistijd om naar Thessaloniki te gaan zijn de maanden mei tot juni en september tot en met oktober. Dan is het weer aangenaam en zijn er weinig toeristen.

In Thessaloniki is het 1 uur later dan in Nederland. Vergeet dus niet om je horloge te verzetten bij aankomst.