Fly Drive Ierland

Fly Drive Ierland

Ierland
Populair: Dublin, Cork & Galway
Wij vergelijken 5 aanbieders
Vanaf € 479,-
Bekijk aanbiedingen van o.a.
style in travel de jong intra corendon tui ilios reizen anwb reizen
Bekijk aanbiedingen van o.a.
fly drive reisorganisaties

Ontdek het ruige natuur, de echte Ierse pubs en hoofdstad Dublin

Het landschap van Ierland is zeer indrukwekkend, er zijn diverse grottenstelsels en waterwegen. Ierland staat ook wel bekend om zijn vele tinten groen in de natuur. Het nationaal symbool is een Keltische harp en/of een klaverblad die ook op de munt staan. In Ierland zijn ze trots op cultuur en tradities, elk jaar wordt St. Patrick’s Day gevierd in groene kledij en met muziek. Met een Fly Drive Ierland kan je een mooie trip maken door de natuur en langs de vele bezienswaardigheden. Bezoek het beroemde Belfast waar de Titanic is gebouwd of wandel door het bijzondere gebied The Burren. Ierland heeft een rijke culturele erfgoed die je overal tegenkomt. Geniet van dit bijzonder land en ontdek alle hoogtepunten.

10 uitgelichte aanbiedingen voor een fly drive naar Ierland

Uitgelichte bezienswaardigheden in Ierland

In Ierland kan je goed terecht om van de prachtige natuur te genieten. Rijd langs de kustlijn en ontdek de vele flora, bergen en mooie uitzichten. Belfast kan je niet aan je voor bij laten gaan zonder de plek te bezoeken waar de Titanic is gemaakt. Kom alles te weten over deze bijzondere plek en geniet van de mooie omgeving.

Belfast
Tip

Belfast

De grootste stad van Noord-Ierland heeft mooie monumenten en prachtige kastelen. Het symbool voor Belfast is de Memorial Clock Tower, het is ter ere aan Prins Albert gemaakt. Daarnaast is Belfast beroemd geworden vanwege het feit dat de Titanic daar is gebouwd. Bezoek het Titanic museum om alles te weten te komen over deze bijzondere plek. De complete geschiedenis wordt hier verteld en de plek waar de Titanic gebouwd werd is hier te zien. Ook kan je er een mooie wandeling door de natuur maken.

Galway
Tip

Galway

Aan de rand van het mooiste gebied Connemara ligt Galway. Het centrum bestaat uit slinger straatjes met oude gebouwen, pubs en vele restaurants. Galway is een echte studentenstad omdat er een universiteit en een technische hogeschool aanwezig is. Een leuke bezienswaardigheid is de middeleeuwse omwalling en het City Museum. Naast het levendige centrum heeft Galway ook een mooi strand waar je van je rust kan genieten. S’avonds kan je in de pubs mee drinken met Ieren en de gezellige sfeer meemaken.

Ring of Kerry
Tip

Ring of Kerry

Deze kustroute van 170 kilometer lang is een erg toeristische route. Je rijdt langs bergen, rotsen, dalen en de Atlantische Oceaan. Er groeit hier vele bijzondere flora die je tijdens je rit tegen komt. Onderweg kan je een paar dorpjes bezoeken die er erg schilderachtig uitzien door de vele kleuren. Vergeet ook vooral niet te stoppen bij Killarney, je hebt dan een adem benemend uitzicht over meren en bergen. Kortom kom je langs vele mooie hoogtepunten van de natuur in Ierland.

Route voor een rondreis met huurauto door Ierland

De populaire Fly Drive Ierland route start in Dublin waar je met het vliegveld aankomt. Je kan gelijk door naar Belfast om de plek te bekijken waar de Titanic werd gebouwd. Het beroemde museum staat er vlak naast die zeker de moeite waard is om te bezoeken. Daarna kan je door naar het graafschap Donegal, een bezoek aan het schiereiland Inishowen is een must. Het privémuseum Doagh Famine Cottage staat hier en was eerst het ouderlijk huis van de eigenaar. Daarnaast kan je een bezoek brengen aan het Glenveagh National Park vol met mooie natuur, bergen, meren, flora en fauna. De volgende plek op de route is Achill Island, het grootste eiland van Ierland. De Cathedral Rocks en het dorp Slievemore zijn één van de hoogtepunten. Diverse museums en galerijen zijn te vinden in het centrum. Hierna gaan we naar een absolute hoogtepunt van deze route, de Ring of Kerry. Het is een prachtige kustroute langs vele adem benemende lanschappen, bergen, dalen, meren en flora. De route is 170 kilometer lang en onderweg zijn er leuke dorpjes waar je kan stoppen. Na dit hoogtepunt kom je weer uit in Dublin waar de route helaas eindigt.

Leuke weetjes over Ierland

1
Het grote feest Halloween komt oorspronkelijk uit Ierland. Het stamt af van de Keltische traditie Samhain.
2
De gemiddelde Ier drinkt per jaar ongeveer 100 liter bier.
3
De oudste werkende vuurtoren ter wereld staat in Wexford Ierland en is 800 jaar oud.
4
De Ierse natuur wordt vaak gebruikt om films op te nemen. Onder andere de serie Vikings is hier opgenomen.
5
De verkeersborden in Ierland zijn altijd tweetalig, Engels en Iers.

Veel gestelde vragen over een fly drive vakantie naar Ierland

Ierland is de perfecte bestemming voor een Fly Drive door de natuur. Je komt langs adem benemende landschappen en leuke steden en dorpen. Ontdek de plek waar de Titanic is gebouwd en dompel je in de cultuur van Ierland.

De absolute hoogtepunten van Ierland is de stad Belfast met zijn rijke geschiedenis van de Titanic en prachtige omgeving. Daarnaast kan je de Ring of Kerry niet overslaan en kijk je jouw ogen uit als je langs deze mooie kust rijdt. Met uitzicht over diverse prachtige landschappen en de Atlantische Oceaan.

In Ierland heb je meerdere vliegvelden, de bekendste is Dublin Airport. Daarnaast heb je het Cock Airport, Shannon Airport, Belfast International Airport en George Best Belfast City Airport.

Om de kans op regen te vermijden kan je het beste in de maanden mei, juni of september naar Ierland toe voor vakantie.

In Ierland is het 1 uur vroeger dan in Nederland. Vergeet dus niet je horloge een uur achteruit te zetten bij aankomst.