Fly Drive Indonesië

Fly Drive Indonesië

Indonesië
Populair: Java, Molukken & Sumatra
Wij vergelijken 2 aanbieders
Vanaf € 1999,-
Bekijk aanbiedingen van o.a.
style in travel de jong intra corendon tui ilios reizen anwb reizen
Bekijk aanbiedingen van o.a.
fly drive reisorganisaties

Kijk je ogen uit in veelzijdig Indonesië

Indonesië is een land vol prachtige natuur, historie en aparte cultuur. Indonesië bestaat uit vele eilanden waarvan elk eiland weer anders is. Ontdek de indrukwekkende flora en fauna waar je uren doorheen kan wandelen. Bezoek de vele tempels waar de bevolking hun rituelen doen en de geschiedenis van het land. Je vindt hier diverse Nederlandse invloeden vanuit de geschiedenis. Met een Fly Drive Indonesië kan je alle hoogtepunten van het land ontdekken. Bekijk alles op je eigen tempo en geniet van de prachtige bezienswaardigheden. Probeer nieuwe dingen uit of sta oog in oog met de bekende Orang Oetans. Bekijk hoe hier palmolie wordt verbouwd of loop door de rubber plantages. Ontdek het veelzijdige Indonesië met deze Fly Drive.

Bekijk direct alle aanbieders met fly drives naar Indonesië

Uitgelichte bezienswaardigheden in Indonesië

Geniet van de mooie natuur die Indonesië te bieden heeft. Wandel over de smalle paden en geniet van de kleurrijke bloemen. Bezoek een prachtige hindoetempel of de bedevaartscomplex Borobudur wat een UNESCO monument is. In Bukittinggi staat de Nederlandse fort Kock en kan je zien hoe de zilversmeden aan het werk zijn. Beroemd is de Maninjau kratermeer die je niet mag overslaan.

Bukittinggi
Tip

Bukittinggi

In de stad Bukittinggi staat de klokkentoren Jam Gadang. Deze is leuk om te bezoeken. Daarnaast kan je naar de kleurrijke Pasar Atas markt en de Nederlandse fort Kock en de Sianok vallei. In Koto Gadang kan je de zilversmeden aan het werk zien waar ze mooie dingen maken. Één van de beroemdste bezienswaardigheid is de Maninjau kratermeer bij Embun Pagi. Als laatste kan je een bezoek brengen aan het kleine dorpje Pandai Sikat waar houtsnijwerk wordt gemaakt en handweven.

Yogyakarta
Tip

Yogyakarta

Het bekendste monument van Indonesië staat in Yogyakarta, de Borobudur. Hij stamt uit de 8e eeuw en is een bedevaartscomplex. Hij staat tegen een heuvel aangebouwd en is een UNESCO monument. Daarnaast is er een schitterende hindoe tempel wat een gigantisch tempelcomplex is. Over het ontstaan ervan gaan diverse verhalen rond. Bezoek eens het paleis van de Sultan, wordt ook wel de Kraton genoemd. Of neem een kijkje bij het Water Paleis met het Koninklijk zwembad.

Bukit Lawang National Park
Tip

Bukit Lawang National Park

Dit park is één van de grootste nationale parken ter wereld. Het bestaat uit meer dan 800.000 hectare oerwoud en ligt aan de rand van het Gunung Leuser National Park. Je kan er heerlijk wandelen over de smalle heuvelachtige paden. Onderweg zie je prachtige kleurrijke bloemen met groene lianen, varens en palmen. Met geluk zie je de Orang Oetans die bekend zijn op dit eiland. Als je naar dit park rijdt, kom je langs diverse palmolie en rubberplantages.

Route voor een rondreis met huurauto door Indonesië

Een populaire fly & drive route in Indonesië is van Medan naar Denpasar. Bij aankomst in Medan verken je gelijk deze rubber en tabak stad. Het is de grootste stad van Sumatra waar iedereen je voorbij raast in het centrum. Je kan er de Maimoonpaleis bezoeken die vele Maleisische invloeden heeft. Hierna ga je door naar Bukit Lawang National Park, het is één van de grootste nationale parken van de wereld. Loop over de smalle paden en geniet van de prachtige omgeving vol kleurrijke bloemen en Orang oetans. Daarna reis je door naar één van de diepste kratermeren van de wereld, het Tobameer. Er ligt een supervulkaan naast gelegen die het klimaat heeft veranderd. In het kratermeer ligt Samosir, het is een prachtig eiland vol toeristische attracties. Daarna ga je door naar Padang Sidempuan, er is een lokale markt, zwavelbronnen en een traditionele Jangga. Nu kom je uit in centraal Sumatra, je rijdt langs vele bergen, rivieren, traditionele dorpen en valleien. Je kan stoppen bij de watervallen of door een botanische tuin lopen. Je komt uit in Bukittinggi, daar staat de klokkentoren Jam Gadang en een Nederlands fort genaamd Kock en de Sianok vallei. Zie hoe de zilversmeden aan het werk zijn of hoe ze aan het hout snijden zijn.

Vanuit Padang vlieg je door naar Jakarta, bij aankomst ga je door naar Bandung. Eerst kom je langs Bogor met een botanische tuin die vol staat met duizenden tropische planten. In Bandung zelf kan je een wandeling maken door de stad. Het heeft een Nederlandse geschiedenis die je overal nog kan terug vinden. Leuk is het om de Wayang Golek fabriek te bezoeken, hier worden de houten poppen gemaakt en gedecoreerd. De volgende stad op de route is Yogyakarta, de indrukwekkende Borobudur wat een erg bekend monument is staat hier. Daarnaast is er een hindoetempel die bestaat uit een gigantisch tempelcomplex. Hierna ga je naar Malang, je kan hier naar de zonsopgang kijken bij de Bromo krater. Vanuit hier ga je met de boot naar Bali om weer door te varen naar Gilimanuk. Je komt uit op de laatste plekken van de route, Nusa Dua en Sanur, er staan hier vele tempels en je kan er muurschilderingen bewonderen. Ontdek alles hier op de fiets en rust daarna uit op de stranden. Vanuit Denpasar vlieg je weer terug naar Amsterdam.

Leuke weetjes over Indonesië

1
Ze eten altijd met de rechterhand in Indonesië. Links is onrein en was je jezelf altijd mee.
2
Buiten de toeristische plekken wordt frisdrank niet gekoeld. De Indonesiërs drinken frisdrank graag lauw namelijk.
3
De bevolking zitten graag op hun hurken. Zo kunnen ze uren zitten praten, eten of zelfs werken.
4
Indonesië bestaat uit 14.572 eilanden. Maar slechts 20% daarvan is bewoond.
5
In Indonesië eten ze altijd rijst. Vlees en vis met lekkere kruiden hoort erbij. Maar natuurlijk ook de sambal.

Veelgestelde vragen over een fly drive naar Indonesië

Indonesië is een prachtig land waar je kan genieten van de vele indrukwekkende natuur. Daarnaast zijn er nog vele Nederlandse invloeden te zien uit de geschiedenis. De cultuur is hier heel anders wat leuk is om te ontdekken.

Je kan in Indonesië vele mooie tochten maken door de oerwouden en kleurrijke bloemen ontdekken. Bezoek de traditionele stadjes en ontdek alles van de cultuur. Er zijn diverse tempels die indrukwekkend zijn om te zien.

De bekendste vliegvelden in Indonesië zijn: Soekarno-Hatta International Airport, Ngurah Rai International airport, Juanda International Airport, Sultan Hasanuddin International Airport en Kualanamu International Airport.

De beste reistijd om naar Indonesië te gaan is tussen mei en september. Daarbuiten is het regenseizoen.

In Indonesië is het 6 uur later dan in Nederland. Vergeet dus niet om je horloge te verzetten bij aankomst.