Fly Drive Puglia

Fly Drive Puglia

Puglia
Populair: Lecce, Bari & Matera
Wij vergelijken 6 aanbieders
Vanaf € 329,-
Bekijk aanbiedingen van o.a.
style in travel de jong intra corendon tui ilios reizen anwb reizen
Bekijk aanbiedingen van o.a.
fly drive reisorganisaties

Fly & drive door één van de mooiste regio's van Italië

In het zuiden van Italië ligt de regio Puglia. De massatoerisme is hier nog ver te zoeken waardoor je in alle rust kan genieten van dit prachtige deel. Je komt authentieke steden tegen met de typische Italiaanse architectuur. Breng een bezoekje aan de universiteitsstad Bari, tevens ook de hoofdstad.

Ontdek er de San Nicola basiliek en de overblijfselen uit de Romeinse tijd. Ook is het erg bijzonder om de grotwoningen te bekijken in Matera, deze mag je niet missen. Met een fly drive naar Puglia kom je langs bijzondere plekken en ontdek je de ongerepte natuur. Met de huurauto kan je mooie routes volgen en genieten van prachtige uitzichten. Voel de Italiaanse cultuur en sferen op je afkomen tijdens je reis.

10 uitgelichte aanbiedingen voor een fly drive naar Puglia

Zelf een fly drive naar Puglia samenstellen

Liever een fly drive vakantie naar Puglia zelf samenstellen? Wellicht weet je al precies wat je wilt gaan bekijken en absolute vrijheid hebben op het gebied van vlucht, autohuur & hotelkeuze. Of wil je liever met de camper op reis? Wij werken samen met goede partners die alles bieden om zelf jouw fly drive te regelen.

Vlucht, hotel(s) en huurauto bij Expedia

Vlucht, hotel(s) en huurauto bij Expedia

Boek eenvoudig een combinatie van vluchten, hotel(s) en huurauto’s door de regio Puglia: helemaal flexibel, naar jouw wensen bij Expedia. Erg handig voor het zelf samenstellen van een fly drive.

Stel zelf direct samen bij Expedia
Auto huren in de regio Puglia

Auto huren in de regio Puglia

Bij het zelf samenstellen is een huurauto natuurlijk onmisbaar. Bij Sunny Cars boek je eenvoudig een losse huurauto voor jouw reis. Kies zelf de ophaal- en wegbreng locaties in de regio Puglia. Groots aanbod aan huurauto’s, diverse merken en extra faciliteiten.

Boek een huurauto bij Sunnycars

Uitgelichte bezienswaardigheden in Puglia

In de regio Puglia bevinden zich leuke stadjes met spierwitte cilindervormige huisjes. Het zijn nu kleine winkeltjes en kunst galerijen. Ook is het bijzonder om de Sassi wijken te bezoeken. Hier staan grotwoningen waar ze restaurants, kunst galerijen en winkeltjes van hebben gemaakt. Daarnaast kan je een bezoek brengen aan Gargano, een groot beschermd gebied met sinaasappel bomen, meren, kliffen en dennenwouden.

Gargano
Tip

Gargano

Het grootste beschermde gebied in Italië is Gargano. Het is een prachtig schiereiland die erg bergachtig is. Je vindt er diverse soorten bomen waaronder sinaasappels en olijven. Ook kom je meren, kliffen en dennenwouden tegen als je over het eiland rijdt. Je komt langs indrukwekkende landschappen en voelt de Italiaanse sferen. Een bekende plek op het eiland is de plaats van prediking van Pater Pio. Een populaire volksheilige waarvan het graf door veel toeristen wordt bezocht.

Matera
Tip

Matera

De stad Matera staat bekend om zijn de Sassi wijken. Daar zijn huizen deels in de turfsteenrotsen uitgehouwen. Omdat ze erg uniek zijn staan ze ook op de UNESCO erfgoedlijst. Nu zijn het geen woningen meer omdat het vanwege de ongezonde woonomstandigheden niet meer mocht. Daarom zijn er kunstateliers in gemaakt, restaurants en kleine winkeltjes. Ook zijn er maar liefst 150 grotkerken met schitterende fresco’s ontdekt in de omgeving. Ze zijn leuk om te bezoeken en ook erg uniek om te zien.

Lecce
Tip

Lecce

De stad Lecce is een echte barokke cultuurstad en de hoofdstad van de Salento. Je hebt er leuke straatjes waar je doorheen kan wandelen. Je komt langs diverse pleinen, paleizen en barokkerken. De sfeer is erg fijn en alles is zo fotogeniek. Een grote trekpleister is de Santa Croce basiliek die rijkelijk is versierd. Ook bevinden zich hier restanten uit de Griekse en Romeinse tijden die je kan bekijken. Waaronder een Romeins amfitheater die goed bewaard is gebleven.

Route voor een rondreis met huurauto door Puglia

Een populaire fly & drive route in Puglia is van Bari naar Lecce. Bij aankomst in Brindisi rijd je naar de studentenstad Bari. Hier kan je door de sfeervolle straten lopen waar je in het dagelijks leven van de Italianen terecht komt. Je kan er prachtige foto’s maken en de cultuur snuiven. Hierna ga je naar Gargano, dit is het grootste beschermde gebied in Italië. Dit bergachtige schiereiland bestaat uit sinaasappel bomen en olijfbomen. Ook bevinden zich er meren, kliffen en dennenwouden. Met de auto kan je er doorheen rijden en genieten van de mooie natuur.

De volgende stad op de route is Matera, hier kom je de bekende Sassi wijken tegen. Vele kunstenaars zijn hier gesetteld maar ook restaurants en leuke winkels vindt je in de grotwoningen. Hierna kom je uit in Alberobello, hier ontdek je de spierwitte huisjes die cilindervormig zijn en uit kalksteen bestaan. Het zijn meestal kunst galerijen of kleine winkeltjes. De laatste stad van deze route is Lecce, dit is een echte barokke cultuurstad. Je ontdekt prachtige gebouwen waaronder paleizen en barokkerken. Een hoogtepunt in deze stad is de Santa Croce basiliek die rijk versierd is. Hierna kom je weer uit in Brindisi waar je het vliegtuig naar Rotterdam neemt.

Leuke weetjes over Puglia

1
Één van de belangrijkste producenten van olijven is Puglia.
2
De oude herenhoeves zijn erg typerend in Puglia. Ze liggen er verlaten bij maar herinneren aan de tijden van de rijke grootgrondbezitters.
3
In Italië ontbijten ze erg licht s’ochtends, daarom krijg je in hotels maar een mager ontbijt.
4
Puglia heeft twee klimaattypes, in de heuvels is het matig en in het laagland is het heerlijk warm.
5
In 1860 ging de welvaart in Italië omhoog, maar in het zuiden bleef het staan waardoor er een arme streek ontstond in Puglia.

Veelgestelde vragen over een fly drive naar Puglia

Ontdek de mooie regio Puglia met ongerepte natuur en fijne Italiaanse cultuur. Je komt historische steden tegen en bijzondere verschijnselen.

De hoogtepunten tijdens een fly drive naar Puglia zijn de studentenstad Bari en Matera met de Sassi wijken. Ook is het leuk om het schiereiland Gargano te bezoeken met prachtige natuur.

In Puglia liggen de volgende vliegvelden: Aeroporti di Puglia, Bari, Brindisi Airport, Foggia en Taranto.

De beste reistijd om naar Puglia te gaan is tussen mei en oktober. Dan heb je de minste neerslag en aangename temperaturen.