Fly Drive Kroatië

Fly Drive Kroatië

Kroatië
Populair: Split, Zagreb & Pula
Wij vergelijken 4 aanbieders
Vanaf € 539,-
Bekijk aanbiedingen van o.a.
style in travel de jong intra corendon tui ilios reizen anwb reizen
Bekijk aanbiedingen van o.a.
fly drive reisorganisaties

Een fantastische kustlijn en historische hoogtepunten

Ontdek de karakteristieke steden van het prachtige Kroatië. De kust staat vol met palmbomen en leuke boulevards waar je langs kan lopen. In de steden vind je de rijke historie terug in de indrukwekkende gebouwen. Bezoek de vele kathedralen, kastelen en kerken die je meenemen naar het verleden. Met een Fly Drive Kroatië ontdek je de Romeinse en Griekse invloeden. Volg de route op je eigen tempo en kom langs de vele hoogtepunten. Daarnaast bestaat kroatië uit vele nationale parken met prachtige Fauna. Bezoek de 16 meren die worden verbonden door 90 watervallen en loop via houten vlotten door de parken. Proef de fijne sfeer en cultuur van dit mooie land.

Bekijk direct alle aanbieders met fly drives naar Kroatië

10 uitgelichte aanbiedingen voor een fly drive naar Kroatië

Zelf een fly drive naar Kroatië samenstellen

Liever een fly drive vakantie naar Kroatië zelf samenstellen? Wellicht weet je al precies wat je wilt gaan bekijken en absolute vrijheid hebben op het gebied van vlucht, autohuur & hotelkeuze. Of wil je liever met de camper op reis? Wij werken samen met goede partners die alles bieden om zelf jouw fly drive te regelen.

Vlucht, hotel(s) en huurauto bij Expedia

Vlucht, hotel(s) en huurauto bij Expedia

Boek eenvoudig een combinatie van vluchten, hotel(s) en huurauto’s in Portugal helemaal flexibel, naar jouw wensen bij Expedia. Erg handig voor het zelf samenstellen van een fly drive.

Stel zelf direct samen bij Expedia
Auto huren in Portugal

Auto huren in Portugal

Bij het zelf samenstellen is een huurauto natuurlijk onmisbaar. Bij Sunny Cars boek je eenvoudig een losse huurauto voor jouw reis. Kies zelf de ophaal- en wegbreng locaties in Kroatië. Groots aanbod aan huurauto’s, diverse merken en extra faciliteiten.

Boek een huurauto bij Sunnycars

Uitgelichte bezienswaardigheden in Kroatië

In Kroatië vind je vele prachtige gebouwen met een rijk verleden. Deze kan je in elke stad wel terug vinden. Ontdek de mooie kathedralen en paleizen of bezoek de vele villa’s die de koningsleden hebben achtergelaten in Opatija. Maak een ritje in de kleinste kabelbaan van de wereld en geniet van een mooi uitzicht over de stad Zagreb.

Split
Tip

Split

De witte stad Split bestaat uit vele kastelen, kathedralen en paleizen. In de 4e eeuw werd een paleis gebouwd door keizer Diocletianus. Daar bleef hij wonen tot aan zijn dood. Het heeft een unieke architectuur door een combinatie van Romeinse architectuur en middeleeuwse stedenbouw. Het staat op de UNESCO werelderfgoedlijst sinds 1979. Rondom het paleis staan nog meerdere paleizen, museums en kathedralen die je kan bekijken. Ook is er een gezellige stad met een boulevard en winkeltjes.

Zagreb
Tip

Zagreb

De hoofdstad van Kroatië is Zagreb, gelegen aan de Savarivier. Bezoek het druk Ban Jelacicplein met de Sint Stefanuskathedraal die de eye catchers zijn. Ontdek het portret van Maria bij de Stenen Poort en steek een kaarsje aan. Ook is het erg leuk om een ritje te maken in de kleinste kabelbaan van de wereld, daarna kan je genieten van een prachtig uitzicht over de stad en omgeving. De lampen in de stad worden elke avond nog met de hand aangestoken.

Opatija
Tip

Opatija

Bij de Kvarnerbocht ligt de badplaats Opatija. Er staan vele villa’s en paleizen die door de koningsleden er werden gebouwd. Op de rotsen in de zee staat het beeld van De Madonna met de zeemeeuw die erg belangrijk is voor Opatija. Loop lekker langs de boulevard om van het mooie weer te genieten. Er zitten vele winkels en restaurants maar je kan er ook een terrasje pakken. Ook zijn er vele chique gebouwen met mooie planten langs de kust.

Route voor een rondreis met huurauto door Kroatië

Een populaire fly & drive route in Kroatië is van Pula naar Rovinj. Bij aankomst ontdek je gelijk de stad Pula, ook wel het kleine Rome genoemd. Je vind hier diverse monumenten die al 3000 jaar oud zijn, waaronder een prachtig theater en de tempel van Augustus. Hierna ga je door naar Opatija, dit is een badplaats in de Kvarnerbocht. Het staat hier vol met prachtige paleizen en sierlijke villa’s. Ook staat hier het beeld van De Madonna met de zeemeeuw. Dit is een beroemd beeld in de stad Opatija. De hoofdstad van Kroatië is Zagreb, gelegen aan de Savarivier. Bezoek het Ban Jelacicplein en de Sint Stefanuskathedraal, de echte eye catchers. Daarnaast kan je stil staan bij het portret van Mari bij de Stenen Poort. Het is erg leuk om een ritje te maken in de kleinste kabelbaan van de wereld. Je kan daarna genieten van een prachtig uitzicht over de stad. De volgende plek op de route zijn de 16 meren van Plitvice. De meren zijn met elkaar verbonden doormiddel van 90 watervallen. Ze hebben allemaal diverse kleuren blauw door het licht. Wandel over de houten wandelpaden om het park te ontdekken. Hierna kom je uit bij het plaatsje Sibenik, hier staat de witte St. Jacobkathedraal die bestaat uit stenen van de eilanden Brac, Korcula, Rab en Krk. Daarnaast zijn er mooie pleinen en smalle straatjes met oude forten en kerken. Hierna ga je door naar de witte stad Split. Bekijk het paleis met unieke architectuur. Een combinatie van Romeinse architectuur en middeleeuwse stedenbouw. Om dit paleis heen staan nog meer kastelen, museums en kathedralen die net zo prachtig zijn.

Dubrovnik is de parel van de Adriatische Zee. Geniet van het prachtige strand met blauwe zee. Deze stad staat op de UNESCO en wordt omringd door dikke stadsmuren. Het ligt gelegen op een rots en staat vol met torens, forten, kerken en fonteinen. Vele plekken zijn gebruikt als filmlocaties voor de serie Game of Thrones. Hierna gaan we door naar het nationale park Krka, hier is een diepe kloof die door de rivier is gevormd. Via houten vlonders en paden kan je door het park lopen om de mooie flora te ontdekken. Daarna kom je uit in Zadar, het is een schiereiland die eerst tot Italië behoorde. Dit kan je nog zien door het forum en het grote plein wat typisch is uit de Romeinse tijd. Bezoek de mooie kerken, paleizen en middeleeuwse muren. Het volgende eiland van deze route is Krk, het word het Gouden Eiland genoemd. Je ziet er prachtige landschappen, vissersdorpjes en sporen uit de Griekse en Romeinse tijd. De laatste steden op de route zijn Porec en Rovinj. In Porec leefde de Romeinen en dat kan je zien aan het oude centrum. Het is één groot openluchtmuseum met 3 middeleeuwse torens als eye catcher. Loop over de boulevard waar restaurants en terrasjes zijn gevestigd en geniet van deze prachtige stad. Rovinj is de laatste stad die je gaat bezoeken. Bekijk de indrukwekkende klokkentoren en de historische gebouwen die aan het water staan. Loop via de steegjes naar boven en bekijk de Sint Eufemiakerk. Hierna ga je met het vliegtuig van Pula weer naar Rotterdam.

Leuke weetjes over Kroatië

1
Kroatië is het land die de stropdas heeft uitgevonden. Maar ook de vingerafdrukidentificatie.
2
De nationale bloem van Kroatië is de mooie iris.
3
Eén van de eerste middeleeuwse rioleringssystemen ligt in Dubronovik. Deze worden nog steeds gebruikt.
4
Op 1 april komt er elk jaar wijn uit de fontein van Ludbreg in plaats van water. Dit is een officiële feestdag.
5
Een eeuwenoude traditie in Kroatië is kanoën. Ze worden gebruikt om te vissen en als transport op de Neretva-delta.

Veelgestelde vragen over een fly drive naar Kroatië

Kroatië is een land voor mensen die van historie en natuur houden. Je vind het hier allemaal en kijkt je ogen uit. Ontdek de prachtige historische gebouwen en de diverse natuurgebieden.

Tijdens de reis in Kroatië kom je langs historische steden met invloeden van de Romeinse tijd. Daarnaast kan je genieten van de prachtige natuur waaronder de 16 meren die door 90 watervallen worden verbonden.

De bekendste vliegvelden in Kroatië zijn: Zagreb-Pleso, Split, Brac Airport, Pula, Dubrovnik, Osijek, Rijeka en Zadar.

De beste reistijd om naar Kroatië te gaan is in lente of herfst. Er is dan geen vakantiedrukte en het weer is aangenaam.

Er is geen tijdverschil tussen Kroatië en Nederland.