Fly Drive Litouwen

Fly Drive Litouwen

Litouwen
Populair: Vilnius, Kaunas en Palanga
Wij vergelijken 2 aanbieders
Vanaf € 359,-
Bekijk aanbiedingen van o.a.
style in travel de jong intra corendon tui ilios reizen anwb reizen
Bekijk aanbiedingen van o.a.
fly drive reisorganisaties

Een verrassend pareltje in de Baltische staten: Litouwen!

Eén van de drie landen die bij de Baltische Staten hoort is Litouwen. Ze zijn verbonden met elkaar door de geschiedenis maar hebben een hele eigen cultuur. Ontdek de prachtige cultuur van Litouwen en bekijk de vele mooie verborgen schatten van dit land. Bekijk de mooiste kerken en kathedralen met een fly drive Litouwen. Er zijn mooie middeleeuwse gebouwen en interessante historische centrums die de moeite waard zijn om te zien. Tijdens deze reis ontdek je niet alleen Litouwen maar ook de ander 2 landen van de Baltische Staten. Je komt in een hele andere wereld terecht, maar toch worden de hoofdsteden steeds meer Westers. Geniet van deze reis naar Litouwen en laat je onderdompelen in de cultuur! Op Fly Drive XL vergelijk je eenvoudig alle fly drives naar dit land en inspireren we je graag met de mooiste routes.

Bekijk direct alle aanbieders met fly drives naar Litouwen

10 uitgelichte aanbiedingen voor een fly drive naar Litouwen

Uitgelichte bezienswaardigheden in Litouwen

In Litouwen staat het vol met historische en middeleeuwse gebouwen. Je vind ze terug in diverse steden waaronder Vilnius. Hier staat bijvoorbeeld de kathedraal St. Casimir en het Gediminaskasteel. Ook is het de moeite waard om de prachtige botanische tuinen te bekijken bij het paleis van graaf Tyszkiewicz. Als laatste staan in Kaunas mooie vestingwerken die diende als bescherming tegen het leger.

Vilnius
Tip

Vilnius

In de kosmopolitische hoofdstad van Litouwen staan vele middeleeuwse en barokke gebouwen. Ontdek de prachtige kathedraal genaamd St. Casimir op het drukke plein. Daarnaast is er het Gediminaskasteel, presidentieel paleis en de oude universiteit die je kan bekijken. Er valt hier veel te zien en je kan lekker tot rust komen in het park. Loop ook naar de boulevard waar je goed kan winkelen en terrasjes kan pakken. Het is een grote stad waar je veel kan beleven en zien.

Palanga
Tip

Palanga

Bij Palanga heb je kilometers lange zandstranden waar je heerlijk van het weer kan genieten. In de badplaats zelf heb je een practige botanische tuin waar je vele soorten planten kan ontdekken. Ook staat hier het paleis van graaf Tyszkiewicz met een bijhorende Amber Museum. Via de straatjes kom je langs leuke winkels en restaurants die je naar de pier brengen. Daar is het de moeite waard om naar de heuvel met 100.000 kruisen te lopen.

Kaunas
Tip

Kaunas

In Kaunas staan diverse vakwerkhuizen in het historisch centrum. Bekijk de vele middeleeuwse huizen en het barokke stadhuis. De vestingwerken moesten de stad beschermen tegen legers die erg opdringerig waren. Het is een hele gezellige stad met leuke winkels en terrasjes waar je een drankje kan doen. Ontdek de mooie verborgen plekjes in deze stad en koop een leuke herinnering bij de vele souvenirwinkels. Je zal je zeker vermaken en je ogen uitkijken naar al het moois wat hier staat.

Route voor een rondreis met huurauto door Litouwen

Een populaire fly & drive route in Litouwen is van Tallinn naar Jurmala. Deze route begint in Estland waar je via Letland in Litouwen uitkomt. Hier begin je in het mooie Vilnius, de kosmopolitische hoofdstad. Vele historische en middeleeuwse gebouwen staan hier in het centrum. Bekijk de St. Anna kerk en de Litouwse beschermheilige St. Casimir.

Hierna ga je naar de hoofdstad Trakai. Het heeft een prachtige omgeving vol bossen en heldere meren. Via een loopbrug kan je naar het waterslot lopen die op een schiereiland staat. het is een volledig hersteld gebouw wat nu als museum dient. Vanuit hier ga je naar de stad Kaunas. Het heeft een historisch centrum met vakwerkhuizen en een barokke stadhuis. De stad is erg gezellig en zit vol met terrasjes en winkels.

De volgende stad op de route is Klapeida, een mooie havenstad. In het oude gedeelte loop je over de kinderkopjes langs de vele huizen. Op het theaterplein staat een fontein met het beeld van Annchen von Thaurau. Erg leuk om even naar toe te lopen en het te aanschouwen. De laatste plek van deze route in Litouwen is Palanga. Vele zandstranden zijn hier te zien, maar ook de botanische tuinen. In het paleis van graaf Tyszkiewicz vind je deze tuinen met een Amber Museum. Loop langs de vele winkels naar de pier. Je kan ook naar de heuvel van de Kruisen met meer dan 100.000 kruisen. Hierna ga je via Letland en Estland weer naar Tallinn om het vliegtuig naar Amsterdam te nemen.

Leuke weetjes over Litouwen

1
In Litouwen worden de mannen erg verdrietig als het nationale basketbalploeg verliest.
2
Vis wordt met de handen gegeten in Litouwen.
3
Op het meer van Trakai werd het eiland verplaatst omdat Madamme de barones een beter uitzicht wou.
4
Een trouwfeest duurt in Litouwen tussen de 2 tot 5 dagen.
5
De meeste mensen vinden het vliegtuig van Vilnius op een klein treinstation lijken.

Veelgestelde vragen over een fly drive naar Litouwen

Tijdens een fly drive naar Litouwen kom je indrukwekkende natuur tegen. Ook zijn er diverse steden met historische gebouwen en prachtige cultuur.

Eén van de hoogtepunten tijdens een fly drive naar Litouwen is de stad Vilnius. Er staan middeleeuwse en barokke gebouwen. Bekijk de prachtige kathedraal op het drukke plein en de andere kerken die er prachtig uitzien.

In Litouwen vind je de volgende vliegvelden: Vilnius Airport, Palanga Airport en Kaunas Airport.

De beste reistijd om naar Litouwen te gaan zijn de maanden juni tot en met augustus. Het weer is dan aangenaam en de kans op neerslag is klein.

In Litouwen is het 1 uur later dan in Nederland. Vergeet dus niet om je horloge te verzetten.