Fly Drive Marokko

Fly Drive Marokko

Marokko
Populair: Rabat, Marrakesh & Casablanca
Wij vergelijken 5 aanbieders
Vanaf € 499,-
Bekijk aanbiedingen van o.a.
style in travel de jong intra corendon tui ilios reizen anwb reizen
Bekijk aanbiedingen van o.a.
fly drive reisorganisaties

Een fantastisch land om de Arabische cultuur te ontdekken

Als je naar Marokko gaat kom je in een hele andere wereld terecht. Je komt in een omgeving met veel woestijn, interessante cultuur en tradities. Kijk goed om je heen en geniet van de koningssteden die erg authentiek zijn. Tijdens je roadtrip kom je langs platteland waar het erg rustig is en stranden waar je heerlijk kan genieten en ontspannen. Met een Fly Drive Marokko ontdek je alle mooie hoogtepunten op je eigen tempo. Bekijk hoe ze nog ouderwets koperslagen of andere ambachten uit oefenen. Als je door de kleine steden loopt wordt je overwoekerd door de geur van specerijen waar ze graag mee werken hier. Laat de cultuur tot je in komen en geniet van dit prachtige land.

Bekijk direct alle aanbieders met fly drives naar Marokko

10 uitgelichte aanbiedingen voor een fly drive naar Marokko

Uitgelichte bezienswaardigheden in Marokko

In Marokko heb je vele koningssteden met prachtige gebouwen die je kan bezoeken. Bezoek de grote Koutoubia moskee waar 25.000 mensen tegelijk kunnen bidden. Loop door het doolhof van kronkelige straten met belangrijke gebouwen en ontdek oude hand arbeiden die hier nog worden verricht. Ook is het de moeite waard om de Hassan II moskee te bekijken, mits er geen dienst is.

Marrakech
Tip

Marrakech

Marrakech is een prachtige stad bestaande uit veel okerkleurige gebouwen. Er staan prachtige paleizen met talloze minaretten. Bezoek de Saadische graven, de Majorell tuinen of de Koutoubia moskee. Hier kunnen meer dan 25.000 mensen tegelijk bidden. Het kloppende hart van de stad is Djemaa-el-Fnaplein, daar bruist het elke minuut van de dag door de vele tentjes die er staan. Vele muzikanten spelen er hun muziek en er dansen vurige dansers. Dit plein staat op de UNESCO als werelderfgoedmonument.

Casablanca
Tip

Casablanca

In Casablanca kan je de imposante Hassan II moskee bezoeken. Als er een dienst is kan je helaas niet naar binnen. Maar alleen het plein er omheen is als prachtig. Loop om de moskee heen en kijk je ogen uit naar de interessante architectuur. Op het plein staan allemaal bogen waar je doorheen kan lopen en genieten van een prachtig uitzicht. Als je de moskee van binnen wilt bekijken moet je van te voren even uitzoeken wanneer er geen dienst is.

Fes
Tip

Fes

De oudste Marokkaanse koningsstad is Fes, je waant je in de middeleeuwen als je hier bent. Je vindt hier de drukke medina die op de UNESCO staat vermeld, het is een doolhof van kronkelige straatjes. Daarnaast staat er de poort Bab Boujloud en de Karaouïne moskee, dit was de eerste universiteit van Marokko en zeer belangrijk. Neem ook een kijkje bij de 600 jaar oude Koranschool en de leerlooierij. Bij de Nejjarini vind je een gedecoreerde fontein met tegelmozaïeken.

Route voor een rondreis met huurauto door Marokko

Een populaire fly & drive route in Marokko is van Casablanca naar Marrakech. Bij aankomst op het vliegveld van Marrakech kan je gelijk door naar de stad Casablanca. Je kan hier de Hassan II moskee bezichtigen als er geen dienst is. De stad is voor de rest erg klein, je kan er wel een leuke wandeling door heen maken. Hierna kan je door naar de stad Rabat, het is 1000 jaar oude hoofdstad met vele regeringsgebouwen en paleizen. Bezoek het oude stadsgedeelte Oudaya en het mausoleum van Mohammed V die in de Marokkaanse stijl is gebouwd. Daarnaast kan je naar de naast gelegen stad Volubilis, het is een Romeinse stad met een Triomfboog, het Capitool en de Badende Nimfen. De volgende stad op de route is Fes, het is de oudste koningsstad van Marokko. Je waant je in de middeleeuwen als je hier loopt. Loop door de kronkelige straten langs de 600 jaar oude Koranschool. Neem ook een bezoekje aan het kleurrijke fontein van Nejjarini die met tegelmozaïek is gedecoreerd. Hierna ga je door naar Meknes, ontdek de Bab Mansour en de stallen die daar zijn gebouwd. In 1755 werd de stad getroffen door een aardbeving, maar de Fransen hebben begin 20e eeuw het weer allemaal hersteld. Je komt hierna uit in Beni Mellal, je gaat door naar Ouzoud. Hier zijn diverse cederwouden en een stuwmeer van El Quidane. Ontdek de prachtige watervallen van Ouzoud in dit Midden-Atlasgebergte. De laatste stad op deze route is Marrakech, in deze indrukwekkende stad heeft alles een prachtige okerkleur. De gebergte van de Atlas zie je in de verte staan vanaf het panoramisch uitzicht. Bezoek de Majorell tuinen, de Koutoubia moskee of de Saadische graven. Hierna pak je weer het vliegtuig naar Amsterdam.

Leuke weetjes over Marokko

1
De bevolking drinkt graag thee, dat is namelijk hun cultuur. Een onderdeel van de Marokkaanse cultuur is sterk getrokken muntthee met veel suiker.
2
Een typisch Marokkaans dessert is Beghir. Dat zijn pannekoekjes met boter en honing. Dit wordt meestal gegeten tijden de ramadan na de harira.
3
Ezels en muilezels worden veel gebruikt om van alles te vervoeren. In de stad en op het platteland kom je ze overal tegen.
4
Als je geen Marokkaans spreekt, kan je hier ook prima Frans of Spaans praten met de bevolking. Mocht je daar ook geen held in zijn, dan spreken ze hier ook prima Engels.
5
Als je op een markt bent in Marokko is het erg normaal om af te dingen.

Veelgestelde vragen over een fly drive naar Marokko

In Marokko waan je in een hele andere cultuur. Het leven is hier heel anders met zijn eigen tradities en culturen. Het is erg mooi om de verborgen schatten van Marokko te ontdekken.

Bezoek één van de vele moskeeën in Marokko, dit hoort bij hun cultuur en is zeer belangrijk voor de bevolking. Daarnaast kan je genieten van de prachtige omgeving en bijzondere gebouwen in de koningssteden.

De bekendste vliegvelden in Marokko zijn: Nador, Tanger-Boukhalef, Casablanca, Marrakech-Menara, Fez, Al Hoceima en Oujda.

De beste reistijd om naar Marokko te gaan is tussen april en oktober. Het weer is dan aangenaam.

Tussen Nederland en Marokko is geen tijdverschil.