Fly Drive Montenegro

Fly Drive Montenegro

Montenegro
Populair: Stari Bar, hoofdstad Cetinje en badplaats Ulcinj
Wij vergelijken 1 aanbieders
Vanaf € 799,-
Bekijk aanbiedingen van o.a.
style in travel de jong intra corendon tui ilios reizen anwb reizen
Bekijk aanbiedingen van o.a.
fly drive reisorganisaties

Een verrassende afwisseling van cultuur, natuur, steden en dorpjes tijdens een reis naar Montenegro

Het land Montenegro bestaat uit vele historische steden die vol geschiedenis zitten. Ontdek de mooie gebouwen, stadsmuren en barokke paleizen. Daarnaast zijn er ook prachtige natuurparken waar je doorheen kan wandelen of watervogels kan spotten. Breng een bezoekje aan de spookstad Stari Bar waar nu een openluchtmuseum van is gemaakt of ontdek de kleine vissersdorpjes. 

Met een Fly Drive Montenegro ontdek je dit prachtige land vol interessante plekken. Het ene moment waan je je in een middeleeuwse stad en het andere moment in een Nationaal Park. Er is veel diversiteit in Montenegro, geen reden voor een saaie vakantie. Ontdek het hele land met de huurauto en bezoek alle hoogtepunten die het land te bieden heeft.

Bekijk direct alle aanbieders met fly drives naar Montenegro

10 uitgelichte aanbiedingen voor een fly drive naar Montenegro

Uitgelichte bezienswaardigheden in Montenegro

In Montenegro vind je diverse historische steden. Deze zijn vooral in de hoofdstad Centinje te bekijken. Ook is het de thuisbasis van het meest indrukwekkende museum van het land. Daarnaast kan je het openlucht museum in Stari Bar ontdekken, een stad die werd getroffen door een aardbeving. Als je meer van de natuur wilt zien kan je naar Ulcinj, hier kan je watervogels spotten. 

Beezoek o.a. Ulcinj,
Tip

Beezoek o.a. Ulcinj,

In de stad Ulcinj kan je genieten van prachtige stranden met een oosterse uitstraling. Er staan veel Turkse patriciërshuizen en moskeeën. Ook is het de moeite waard om de Ratislava te bezoeken die versierd is met mozaïek. Daarnaast is de stad omringd door oude vestingmuren wat voor een mooi plaatje zorgt. Langs de rivierdelta van Bojana kan je een mooie wandeling maken. Je komt langs prachtige natuur waar vele watervogels leven die je kan spotten.

Cetinje
Tip

Cetinje

Tot 1946 was de stad Centinje de hoofdstad van Montenegro. Het staat bekend als de thuisbasis van het meest indrukwekkende museum van het hele land. Daarnaast staan er in het centrum historische gebouwen en barokke paleizen. Deze horen bij de familie Petrovic Njegos. Ook is het leuk om naar één van de grootste nationale parken te gaan en te genieten van de prachtige natuur. Er is zoet water en een Balkan schiereiland waar je naartoe kan gaan.

Stari Bar
Tip

Stari Bar

Het historische stadje Stari Bar is vroeger getroffen door een aardbeving. Daarom zijn de inwoners gevlucht en is het nu een groot openluchtmuseum geworden. Er staan diverse culturele overblijfselen die je kan bekijken. Het is erg raar om zo’n stad leeg te zien en voelt daarom ook wel als een spookstad aan. Toch is het de moeite waard om er naar toe te gaan. Ook kan je er prachtige foto’s maken van de fotogenieke omgeving.

Route voor een rondreis met huurauto door Montenegro

Een populaire fly & drive route in Montenegro is van Tivat naar Perast. Bij aankomst in Tivat ga je naar de stad Dubrovnik in buurland Kroatië. Het is een grote toeristische trekpleister door de cultuurhistorie. Deze stad staat niet voor niks op de UNESCO omdat de waarde erg hoog is van deze oude stad. Hierna ga je door naar het Lovcen gebergte, via een mooie route kom je uit in de oude hoofdstad Cetinje. Hier bevindt zich het meest indrukwekkende museum van Montenegro. 

Daarnaast staan er prachtige paleizen en historische gebouwen die je kan bekijken. Via het Skadarmeer ga je naar het historische stadje Stari Bar, waar vroeger een aardbeving heeft plaatsgevonden. Daardoor zijn alle inwoners gevlucht en dient het nu als een groot openluchtmuseum. Er zijn vele culturele overblijfselen die je kan ontdekken. De volgende stad op de route is Ulcinj, hier zijn mooie stranden, moskeeën en oude muren te zien. Bekijk de indrukwekkende Ratislava die met mozaïek versierd is of maak een leuke wandeling langs de rivier. Daar kan je vele vogels spotten en genieten van de prachtige natuur. 

Via de kust rijd je naar Sveti Stefan, ze noemen het ook wel de Monaco aan de Adriatische zee. Het is een eiland waar vroeger een resort is gebouwd met casino. Na een korte stop rijd je door naar Kotor, een oude stad met grote stadsmuren erom heen. De Venetiaanse bouwstijl is hier duidelijk te zien, waaronder de St, Thrypon kathedraal. De laatste stad van de route is Perast, een stad die geheel in de Barok stijl is gebouwd. Vergeet ook niet om het eiland Gospa od Skrpelja te bezoeken, hier staat een mooie kerk. Hierna is de route voorbij en neem je weer het vliegtuig terug naar Eindhoven.

Leuke weetjes over Montenegro

1
De naam Montenegro betekent in het Venetiaans: Zwarte berg. Dit verwijst naar de bossen rond Mount Lovcen.
2
De Baai van Kotor is het meest zuidelijke fjord op de wereld, deze ligt gelegen in Montenegro.
3
Een van de laatste stukken oerbos in Europa is het Nationaal Park Biogradska in Montenegro.
4
Het Skadarmeer is de broedplaats voor pelikanen. Daarnaast is het ook het grootste meer van de Balkan.
5
Bij Podgorica ligt de grootste aaneengesloten wijngaard van Europa.

Veelgestelde vragen over een fly drive naar Montenegro

Tijdens een fly drive naar Montenegro kom je vele historische stadjes tegen waar je de echte cultuur voelt. Daarnaast zijn er ook prachtige natuurparken waar je doorheen kan wandelen en kan genieten van alle rust.

De hoogtepunten tijdens een fly drive naar Montenegro zijn de historische gebouwen in Cetinje en het openluchtmuseum in Stari Bar.

Montenegro heeft twee vliegvelden, namelijk: Podgorica Airport en Tivat Airport.

De beste reistijd om naar Montenegro te gaan zijn de maanden mei tot juni en september.

Er is geen tijdsverschil tussen Montenegro en Nederland.