Fly Drive Namibië

Fly Drive Namibië

Namibië
Populair: Windhoek, Etosha Nationale Park & Sperrgebiet
Wij vergelijken 3 aanbieders
Vanaf € 1099,-
Bekijk aanbiedingen van o.a.
bebsy de jong intra corendon tui ilios reizen anwb reizen
Bekijk aanbiedingen van o.a.
fly drive reisorganisaties

Safari's, prachtige natuur en unieke cultuur

Een echte natuurliefhebber is hier zeker op zijn plek. Ontdek de hoogste duinen van de wereld of de oudste woestijn. Je kan er mooie routes doorheen maken en genieten van de indrukwekkende landschappen die je tegen komt. Maak een safari in één van de vele enorme Nationale Parken om de diersoorten te ontdekken die hier leven. Met een Fly Drive Namibië kom je langs de verborgen schatten en waan je je in de prachtige cultuur van Namibië. Ontmoet de Himbastam en leer hun manier van leven en de manier waarop ze zich kleden. Het word zeker een bijzondere reis langs alle natuur, dieren en cultuur. Bereid je voor op een indrukwekkende vakantie die je niet snel zal vergeten.

Bekijk direct alle aanbieders met fly drives naar Namibië

Uitgelichte bezienswaardigheden in Namibië

In Namibië kan je haast niet weg zonder een safari gemaakt te hebben. Dit kan je doen in het Etosha National Park met vele diersoorten. Maak er een leuke tocht door het enorme reservaat. Daarnaast kan je de hoogste duinen van de wereld bekijk bij de Sossusvlei. Als laatste is een tocht door de Kalahari woestijn erg indrukwekkend.

Sossusvlei
Tip

Sossusvlei

Een trekpleister van het Namib Naukluft National Park is de Sossusvlei. Het is een spectaculair duinlandschap met duinen van maar liefst 300 meter hoog. Daarmee zijn het de hoogste duinen van de wereld. Je kan er heerlijk wandelen over de 1,3 kilometer lange paden. Daarnaast is er een witte kleivlakte tussen de duinen waar deze paden langs komen. Breng ook een bezoekje aan de kloof die op natuurlijke wijze is ontstaan. Je kan er doorheen lopen en zien hoe de rotsen zijn afgesleten door de rivier.

Etosha National Park
Tip

Etosha National Park

Het Etosha National Park ligt gelegen rondom een zoutmeer van 5000km2. Etosha betekent ook grote witte vlakte. In 1907 is dit enorme reservaat pas uitgeroepen tot Nationaal Park. Je vind er prachtige fauna met 114 zoogdiersoorten, 110 reptielsoorten, 1 amfibiesoorten, 340 vogelsoorten en maar liefst 1 vissoort. Je bent een hele dag zoet om al deze diersoorten te gaan bekijken. Je kan hier een tocht maken met een 4×4 auto en het park ontdekken. Spot alle wilde dieren en geniet van de prachtige landschappen.

Kalahari
Tip

Kalahari

Ontdek deze indrukwekkende woestijn met prachtige landschappen. Eigenlijk is het officieel geen woestijn omdat er teveel regen valt. Toch is dit 260.000 km2 grote gebied een en al woestijn. Er leven vele diverse diersoorten die je kan ontdekken. Dit kan je met een toch doen, dan is de kans het grootst dat je giraffen, springbokken en vogelsoorten tegen komt. Het park ligt vlakbij de Windhoek en Rehoboth. Kom er tot rust en geniet van de fijne sfeer.

Route voor een rondreis met huurauto door Namibië

Een populaire fly & drive route in Namibië is van Kalahari naar Windhoek. Bij aankomst verken je de Kalahariwoestijn. Je kan hier genieten van het prachtige landschap en diverse soorten dieren. Ook is er de optie om een tocht te maken zodat je de vogels en dieren kan spotten. Hierna ga je door naar Keetmanshoop, dit gebied staat bekend om zijn Quiver Tree Forest. Deze bomen kunnen 300 jaar oud worden en werden gebruikt door de San als kokers voor hun pijlen. De volgende plek op de route is Fish River Canyo, het is de op één na grootste kloof van de wereld. Je kan er een mooie wandeling maken langs de rand van het diepe canyon en genieten van de uitzichten. Een plaats midden in de woestijn is de spookstad Kolmanskop. Vele mijnwerkers woonde hier maar hebben de stad verlaten toen de diamantprijs daalde. Nu zijn de huizen verlaten en liggen ze vol met zand. Daarna ga je naar de stad Luderitz die aan de oceaan ligt. Tussen de duinen kan je wandelen naar dit vissersdorpje die erg kleurrijk is. Via de Neisipvlakte rijd je door naar de Namib Desert. Hier staat het prachtige Duwisibkasteel van de Duitse baron Von Wolf. Ook vind je hier de Sossusvlei, het is een spectaculaire duinlandschap met duinen can wel 300 meter hoog. In de Walvisbaai kan je de vele flamingo’s spotten die er in de zomer de hele baai bezetten. Leuk om even een stop te maken en een foto te maken. Hierna rijd je door naar de Swakopmund, een stad tussen de woestijn en de oceaan. Er zijn vele cafe’s en restaurants waar je je prima kan vermaken.

Hierna ga je de rotsformaties en tekeningen van de San in Twyfelfontein bekijken. De tekeningen komen uit de prehistorie en beelden scenes uit van de jacht en dieren. Via Damaraland rijd je door naar het Etosha National Park, één van de grootste en belangrijkste parken van Afrika. Maak een mooie tocht en ontdek alle wilde dieren die hier leven. Er leven hier 114 zoogdiersoorten, 110 reptielsoorten, 340 vogelsoorten en 16 amfibiesoorten. De laatste stad op de route is Okahandia daar maak je een korte stop bij de houtsnijmarkt. Hier kan je een mooie souvenir kopen of de kunstwerken bewonderen. Vanaf Windhoek pak je het vliegtuig weer richting Amsterdam.

Leuke weetjes over Namibië

1
De groene eilanden Terceira, Pico, Faial, Flores en São Miguel zijn de moeite waard om allemaal te bezoeken want ze hebben ieder hun eigen charme.
2
Namibië is de op één na dunst bevolkte land van de wereld. Er wonen 2 miljoen mensen in het land.
3
De Namib woestijn is al 80 miljoen jaar oud, daarmee is het de oudste woestijn van de wereld.
4
De officiële voertaal is Engels. Maar als je hier door het land reist hoor je ook Duits en Afrikaans.
5
De oudste zandduinen van de wereld zijn de Sossusvlei gelegen in Namibië.

Veelgestelde vragen over een fly drive naar Namibië

In Namibië vind je vele natuurparken waar je indrukwekkende fauna kan spotten en genieten van al het moois wat dit land te bieden heeft.

Ontdek de hoogste duinen van de wereld en de enorm grote reservaten met vele diersoorten die je daar kan spotten. Ook is het leuk om een safari te maken door de mooie natuur.

In Namibië zijn er 8 vliegvelden, namelijk: Windhoek International, Katima Mulio-Mpacha, Luderitz, Ondangwa, Oranjemund, Rundu, Walvis Bay en Windhoek-Eros.

De beste reistijd om naar Namibië te gaan is van april tot september, dan zijn de weeromstandigheden ideaal.

In Namibië is het 1 uur later dan in Nederland. Vergeet dus niet om je horloge te verzetten bij aankomst.