Fly Drive Nieuw-Zeeland

Fly Drive Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland
Populair: Wellington, Christchurch & Auckland
Wij vergelijken 5 aanbieders
Vanaf € 3199,-
Bekijk aanbiedingen van o.a.
style in travel de jong intra corendon tui ilios reizen anwb reizen
Bekijk aanbiedingen van o.a.
fly drive reisorganisaties

Adembenemende natuur, walvissen spotten... Alles is mogelijk in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland bestaat veelal uit natuur, waaronder geisers, watervallen, bergen, gletsjers en prachtige meren. De indrukwekkende landschappen worden dan ook vaak gebruikt als decor voor films. Verdiep je in de Maori cultuur waar de bevolking je graag kennis mee wilt laten maken. Met een Fly Drive Nieuw-Zeeland kom je langs alle hoogtepunten van het land en bepaal je jouw eigen route. Wandel door de prachtige natuur en geniet van de mooie natuurverschijnselen. Kom tot rust op stranden met tropische sferen of beklim één van de hoge bergen. Nieuw-Zeeland staat elk jaar weer in top 10 van mooiste landen ter wereld. Ontdek door middel van een Fly Drive waarom dit elk jaar zo is en leer alle tradities van het land.

Bekijk direct alle aanbieders met fly drives naar Nieuw-Zeeland

Uitgelichte bezienswaardigheden in Nieuw-Zeeland

Op Nieuw-Zeeland vind je veelal natuur maar ook steden waar genoeg te beleven is. Bezoek het dichtbevolkte Auckland en ontdek de Maori kunstwerken in het museum. Het enige kasteel van Nieuw-Zeeland staat in het plaatsje Dunedin. Ook kan je er een excursie maken door de natuur en langs de ruige kustlijn. Daarnaast kan je genieten van een panoramisch uitzicht in Wellington.

Auckland
Tip

Auckland

In Auckland heb je aan de ene kant de Pacifische Oceaan en aan de andere kant de Tasmaanse Zee. Als je de Mount Eden beklimt kan je beide zien, twee mooie plekken om even uit te waaien. Auckland is het dichtstbevolkte gebied van Nieuw-Zeeland en erg populair. Maar als je er bent voelt het niet zo aan, meer als een groot dorp. Daarnaast is er het Auckland Museum waar je diverse Maori kunstwerken kunt bekijken en meerdere attributen.

Dunedin
Tip

Dunedin

Het enige kasteel van Nieuw-Zeeland, het Larnach kasteel staat in de stad Dunedin. Leuk om naar te kijken zijn de 25 kunstwerken van internationale en lokale artiesten. Ze staan in de Dunedin Street Art Trail. Als je meer van de natuur bent, ben je hier ook op de goede plek. Je kan met een excursie naar de ruige kustlijn van Otago Peninsula. Er zijn zandduinen met zeehonden, albatrossen en pinguïn kolonies. Ook is het leuk om het Toitu Otago Settlers Museum te bezoeken.

Wellington
Tip

Wellington

Wellington ligt op het Noordereiland die je met de ferry kan bereiken. Maak een leuke stadstour door Wellington en beklim de Mount Victoria. Vanuit hier heb je een prachtig panoramisch uitzicht over de hoofdstad van Nieuw-Zeeland. Bezoek de gotische kathedraal Old St. Paul’s en de parlementsgebouwen. Leuk is om ook even de Oriental Parade te bezoeken. Ook kan je naar het Te Papa museum waar je alles kan vinden over de geschiedenis, kunst en bevolking van Nieuw-Zeeland.

Route voor een rondreis met huurauto door Nieuw-Zeeland

Een populaire fly & drive route op Nieuw-Zeeland is van Christchurch naar Auckland. Na twee flinke aardbevingen is Christchurch goed opgeknapt, de gebouwen zijn gerestaureerd en de Engelse sfeer is behouden. Onderweg naar het Mount Cook Nationaal park komen we langs het Lake Tekapo, aan de oever staat de Good Shepherd kerk. Hierna ga je naar het Mount Cook National Park, de naam komt van de hoogste berg op het land. Je kan er goed wandelen of een boottocht maken langs de gletsjers en meren. De volgende steden op de route zijn Oamaru en Dunedin, in het historisch centrum van Oamuru vind je vele Victoriaanse architectuur. In Dunedinstaat het enige kasteel van het land staat genaamd Larnach. Daarnaast kan je een excursie maken naar de natuur langs de zandduinen waar je diverse dieren kan spotten. Onderweg naar Cromwell kom je langs Naseby, Ophir en Clyde. Het zijn charmante dorpen in een oud goudmijn gebied. Ook is er tijd om Queenstown te bezoeken waar bij Lake Wakatipu bungeejumpen is uitgevonden. Maak een gondola tocht naar Bob’s Peak voor een prachtig panoramisch uitzicht.

Eenmaal in Cromwell aangekomen zie je dat het hier in het teken van fruit staat. De fruithandel is hier een zeer belangrijke inkomstenbron. Door naar Wanaka waar je een mooie wandeling kan maken door de bergen en langs het meer. Hierna kan je de fjorden ontdekken bij Te Anau, met een bootje kan je genieten van de indrukwekkende omgeving. De volgende plek is Arrowtown en Haast. Je kan hier zien hoe ze vroeger leefde tijdens de goudkoorts. In Haast kan je een wandeling maken langs de Blue Pools en watervallen. Bij Lake Matheson kan je stoppen om een prachtige foto te maken van Mount Cook die reflecteert in het water. Hierna gaan we door richting Nelson, je komt langs de beroemde Pancake Rocks in Punakaiki. Daarna kom je uit bij de 110 meter lange hangbrug bij Murchison, hij is de langste van het land. In Nelson zelf kan je kunstgalerijen bezoeken en uitrusten. Abel Tasman National Park is het kleinste nationale park in Nieuw-Zeeland. Je hebt er uitgestrekte stranden, rotsen en vele vogels.

In Picton neem je de ferry naar Wellington, je kan daar bij aankomst een leuke stadstour maken en genieten van een panoramisch uitzicht. Daarna ga je door naar het Mount Bruce Wildlife Centre, het is een vogelopvang met onder andere kiwi’s en kaka’s. Voor een prachtig uitzicht beklim je daarna de Te Mata Peak. Hierna bezoek je Napier, door een aardbeving is hier veel verwoest maar het is grotendeels opgebouwd in Art Decostijl. Voor een kop koffie stoppen we bij Lake Taupo, het ligt in een krater en is de grootste meer van het land. Bij Wai o Tapu laten ze zien wat vulkanische activiteit teweeg kan brengen. De volgende stad is Rotorua, je kan hier heel goed de Maori cultuur ervaren en optredens bijwonen. Daarna ga je door naar Mount Maunganui, er is een mooi wit strand en je kan de Mauao beklimmen. Lord of the Rings fans kunnen hierna door rijden naar Matamata, de omgeving kan je dan herkennen van de films. De laatste stad van deze route is Auckland. Bezoek eerst de botanische tuinen in Hamilton met thema’s zoals Japan of Orientaals. In Auckland staat een mooi museum vol Maori kunstwerken die je kan bekijken.

Leuke weetjes over Nieuw-Zeeland

1
Met maar liefst 40 miljoen schapen leven er 10x zoveel meer schapen dan mensen op Nieuw-Zeeland.
2
Ongeveer 800 jaar geleden werd Nieuw-Zeeland ontdekt. Nieuw-Zeeland is als laatste ontdekt door de mensen.
3
Ben je bang voor slangen? Op Nieuw-Zeeland komen geen slangen voor gelukkig!
4
3,5 dagen in het jaar geldt er een alcoholverbod. Dit is tijdens Anzac day in de ochtend en overdag op Goede Vrijdag, Pasen en Kerst.
5
Meer dan 90 soorten varens groeien er op Nieuw-Zeeland. Ze komen erg vaak voor.

Veelgestelde vragen over een fly drive naar Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is als laatste ontdekt door de mensheid en heeft vele prachtige natuurverschijnselen. Geniet van de prachtige flora en fauna maar ook van de mooie steden. Verdiep je in de Maori cultuur en hun tradities.

Bezoek één van de vele natuurparken die vol staan met geisers, watervallen en prachtige meren. Je kan er mooie wandelingen maken of picknicken in de natuur. Daarnaast zijn er steden met interessante museums, waaronder Auckland en Wellington.

De bekendste vliegvelden op Nieuw-Zeeland zijn: Auckland Airport, Christchurch Airport, Dunedin Airport, Queenstown Airport, Hamilton Airport en Wellington Airport.

De zomer begint officieel in de zomer. De beste reistijd is daarom van december tot maart.

In de zomertijd is het 10 tot 11 uur later dan in Nederland. In de wintertijd is het zelfs 12 uur later dan in Nederland.