Fly Drive Noorwegen

Fly Drive Noorwegen

Noorwegen
Populair: Oslo, Finnmark & Bergen
Wij vergelijken 6 aanbieders
Vanaf € 999,-
Bekijk aanbiedingen van o.a.
style in travel de jong intra corendon tui ilios reizen anwb reizen
Bekijk aanbiedingen van o.a.
fly drive reisorganisaties

Maak kennis met adembenemende natuur, meren en bergen

Wie van prachtige natuur houdt of avontuur moet zeker weten een keer in Noorwegen zijn geweest. Het is een indrukwekkend land met vele mooie bezienswaardigheden en historische plekken. Met een Fly Drive Noorwegen bepaal je jouw eigen route en kan je ontdekken wat je graag wilt zien. Rijdt langs de spectaculaire watervallen, grote fjorden en geniet van de prachtige uitzichten. Vergeet ook niet om over de beroemde Atlantic Road te rijden. Via 11 haarscherpe bochten kom je uit op een waanzinnig uitzicht. Maak leuke boottochten door de fjorden om Noorwegen van een ander perspectief te zien en bezoek de bekende steden. Kortom is Noorwegen de perfecte vakantie bestemming voor natuur liefhebbers of cultuur snuivers.

Bestemmingen in Noorwegen

10 uitgelichte aanbiedingen voor een fly drive naar Noorwegen

Uitgelichte bezienswaardigheden in Noorwegen

In Noorwegen kan je mooie bezienswaardigheden ontdekken. Ga als eerste naar Bergen en bezoek de mooie hanzehuizen en de beroemde vismarkt. Of aanschouw de 200 beeldhouw werken van beedlhouwer Gustav Vigeland in het Vigelandspark. Daarnaast heeft Oslo een parlementsgebouw en operagebouw. Als je van historie houdt moet je naar Vinstra gaan, de geboorteplaats van Peer Gynt waar je zijn voetsporen kan bezoeken.

Bergen
Tip

Bergen

De mooiste stad van Noorwegen is Bergen. Er staan prachtige hanzehuizen op de Bryggenkade. Bergen ligt gelegen tegen een heuvel aan en rondom een haven. De stad is erg internationaal en rijk aan historie en tradities. Daarnaast is er een beroemde vismarkt waar je een bezoekje aan kan brengen. Wil je de schitterende panorama van Bergen zien? Ga dan met de floibaai naar de floiberg. Vanaf hier kan je genieten van de mooie panorama.

Oslo
Tip

Oslo

De hoofdstad van Noorwegen is Oslo. De belangrijkste bezienswaardigheden van deze stad zijn het parlementsgebouw, het operagebouw en het Nationaal Theater. Als je tot rust wilt komen moet je zeker naar het Vigelandspark gaan. Er staan vele beeldhouw werken van de beeldhouwer Gustav Vigeland. Ruim 200 beeld werken zijn hier te zien en ze staan symbool voor het leven van de mens. Hierna kan je genieten van een prachtig uitzicht over de stad vanaf de Holmenkollen.

Vinstra
Tip

Vinstra

Vinstra is de geboorte plaats van Peer Gynt, ten ere aan hem staat er een standbeeld in het dorp. Ook heeft deze historische en literaire figuur een eigen tentoonstelling. Zijn huis wat onderdeel van een boerderij was uit 1743 staat er nog steeds en is ingericht tot Tourist Information. Binnen staan nog fotos’s, kostuums en poppen van hem. Een ware festival met theater, tentoonstellingen en concerten worden jaarlijks gehouden. Het hoogtepunt is de voorstelling aan het Galameer en het openluchtconcert in Rondane.

Route voor een rondreis met huurauto door Noorwegen

Een populaire fly & drive route in Noorwegen is van Hamar naar Oslo. Hamar is bekend door het grote opvallende stadion waar in 1994 de Olympische winterspelen gehouden werden. Hierna ga je naar Lillehammer, breng een bezoekje aan het openluchtmuseum Maihaugen waar je kan zien hoe de Norden hebben geleefd de laatste 500 jaar. Na dit dorpje ga je naar het Rondane National Park. Je kan er heerlijk wandelen en een kudde Bering rendieren spotten. Ook is er een bekende mijnstad genaamd Roros. De volgende stad op de route is de stad Trondheim. Hier staat de bekende Nidaros kathedraal, tevens het grootste middeleeuwse gebouw van heel Scandinavië. Daarnaast zijn er houten pakhuizen op palen over de gehele rivier. Na deze mooie stad ga je naar de internationale stad Bergen die vol zit met historie en tradities. Het ligt tegen een heuvel aan en heeft een mooie haven. Bezoek de bekende vismarkt en diverse bezienswaardigheden. De laatste stad op de route is de hoofdstad Oslo, bezoek het parlementsgebouw, operagebouw of Nationaal Theater. Een hoogtepunt van de stad is het Vigelandspark met ruim 200 beeldhouw werken gemaakt door de beeldhouwer Gustav Vigeland. Ze staan symbool voor het leven van de mens. Hierna is de reis helaas voorbij en ga je vanaf Oslo weer naar Amsterdam.

Leuke weetjes over Noorwegen

1
In veel landen moet je betalen voor kraanwater in restaurants of bars. Maar in Noorwegen is dit altijd gratis.
2
In 1925 heeft een timmerman uit Lillehammer de kaasschaaf uitgevonden. Een uitvinding die ideaal is voor ons als Nederlanders.
3
De zon schijnt 24 uur per dag in de zomer. Midden in de nacht is er een middernachtzon. In de winter is het juist weer andersom.
4
In Noorwegen kan je de wolven kussen. Bij het Polar Park kan dit echt, het is vrij normaal dat wolven je dan begroeten op die manier als je op excursie bent.
5
Wild kamperen is in Noorwegen bijna overal toegestaan. Je mag zelf weten waar je jouw tent neerzet om te overnachten.

Veelgestelde vragen over een fly drive naar Noorwegen

Noorwegen is de perfecte bestemming voor natuur en cultuur liefhebbers. Dit land bestaat veelal uit natuur met indrukwekkende plekken. Daarnaast vind je in de grote steden mooie bezienswaardigheden en historische gebouwen.

In Noorwegen zijn diverse natuur verschijnselen die erg indrukwekkend zijn. Bezoek de watervallen en grote fjorden. Ontdek de historie in de steden Bergen en Oslo en neem de cultuur in je op.

De bekendste vliegvelden in Noorwegen zijn: Oslo, Bergen, Stavanger, Alesund en Sandefjord.

De beste maanden om op reis te gaan naar Noorwegen is tussen mei en augustus. De temperaturen zijn dan aangenaam.

In Noorwegen is er geen tijdverschil met Nederland.