Fly Drive Noordkaap

Fly Drive Noordkaap

Noordkaap
Populair: Lofoten, Rovaniemi & Karasjok
Wij vergelijken 6 aanbieders
Vanaf € 999,-
Bekijk aanbiedingen van o.a.
bebsy de jong intra corendon tui ilios reizen anwb reizen
Bekijk aanbiedingen van o.a.
fly drive reisorganisaties

Ontdek het prachtige noorderlicht in rustgevende omgevingen

In het uiterste noorden van Zweden ligt de Noordkaap. Dit wordt gezien als het noordelijkste plekje van het Europese continent. Geniet van het indrukwekkende uitzicht en een prachtige zonsondergang s’avonds. Daarnaast kan je hier alles leren van de eeuwenoude tradities van de Sami en hun cultuur. Met een Fly Drive Noordkaap kom je langs de mooiste plekjes word je elke keer weer verrast door de natuur. Ontdek de typische rode huisjes in de vissersdorpjes en laat je verbazen door de diepe fjorden en hoge bergen bij Lofoten. Als natuurliefhebber kijk je hier keer op keer je ogen uit. Bepaal je eigen route met deze Fly Drive en maak er een relaxte rondreis van.

10 uitgelichte aanbiedingen voor een fly drive naar Noordkaap

Uitgelichte bezienswaardigheden in Noordkaap

Naast het grote plateau op 300 meter hoogte heeft de Noordkaap meer te bieden. Geniet van de prachtige natuur en ontdek de geschiedenis van Lapland in het Artikum Museum. Daarnaast kan je de tradities leren van de Noorse Sami die ze nog steeds volgen. Ontdek de typische rode huisjes en de vissershutten in Lofoten die omringd word door indrukwekkende natuur.

Lofoten
Tip

Lofoten

Het prachtige contrast tussen groen water en steile bergtoppen zorgt voor een mooi plaatje in Lofoten. De visindustrie is hier erg groot en dat zie je overal voorbij komen. Er zijn vele vissersdorpjes met vissershutten. Geniet van de prachtige omgeving en het leuke dorpje. In de omgeving vind je diverse meren met die typische rode huisjes staan. Ook zijn er van die kronkelige rivieren die door de mooie natuur loopt. Lofoten is een typisch Noors dorpje waar je de cultuur ziet en proeft.

Rovaniemi
Tip

Rovaniemi

De hoofdstad van Lapland is Rovaniemi. Je kan er heerlijk wandelen door de stad en het Artikum Museum bezoeken. Hier leer je alles over de geschiedenis van Lapland en hoe ze er vroeger leefde. De bijzondere Samicultuur wordt hier ook laten zien. Daarnaast is Rovaniemi de woonplaats van Santa Claus. Je kan er het Santa Claus Workshop Village bezoeken. De omgeving is hier prachtig en zeker de moeite waard om te verkennen naast de stad Rovaniemi zelf.

Karasjok
Tip

Karasjok

Karasjok is de hoofdstad van de Noorse Sami. De inwoners zijn erg gekleurd gekleed en leven volgens de eeuwenoude tradities. Daarbij staat de natuur centraal, het volk is trots en heeft zelfs zijn eigen vlag. Ook hebben ze hun eigen parlement en volkslied terwijl er helemaal geen landgrenzen zijn. Wat erg leuk is dat je hier rendieren kan spotten als je goed om je heen kijkt. Geniet van de prachtige omgeving en de interessante cultuur en tradities.

Route voor een rondreis met huurauto door Noordkaap

Een populaire fly & drive route in de Noordkaap is van Catania naar Syracuse. Bij aankomst rijd je door naar Rovaniemi, dit is de hoofdstad van Lapland. Je kan de stad verkennen en een bezoekje brengen aan het Arktikum Museum. Daar kom je alles te weten over de geschiedenis van Lapland. Ook mag je niet vergeten om de woonplaats van Santa Claus te bekijken. Via het Inarimeer kom je in Noorwegen, daar tref je de hoofdstad van de Noorse Sami aan, Karasjok. De inwoners zijn kleurrijk gekleed en leven volgens de eeuwenoude tradities. Dit is erg bijzonder om te zien en je proeft de cultuur op deze manier. Hierna ga je door naar de Noordkaap, s’avonds kan je naar het 300 meter hoge plateau om te genieten van het prachtige uitzicht. De zon gaat hier nauwelijks onder waardoor je een mooi kleurenpallet krijgt. In Alta bevinden zich beroemde rotstekeningen die op de UNESCO staan. Ze zijn opvallend rood getekend op grijze rotsen. De volgende stad op de route is Tromso, dit is een vissersplaats en universiteitsstad. Bezoek de Ijszeekathedraal of interessante pakhuizen. De meest noordelijke brouwerij, kathedraal en universiteit van de wereld staan hier. Nu kom je bij prachtige natuur uit waar je mond van open gaat staan. Via een mooie route langs de indrukwekkende landschappen kom je uit in Lofoten. Het is een echte vissersplaats waar de visindustrie erg groot is. Er staan hier vele vissershutten in de beschutte baaien. Vanuit hier rijd je naar Kiruna, onderweg kom je langs nog meer natuur en zie je de echte schoonheid. De laatste plek van deze route is Muonio waar huskyboerderijen staan. Je kan de honden ontmoeten en je laatste dag relax afsluiten. Vanuit Rovaniemi vlieg je weer naar Amsterdam.

Leuke weetjes over Noordkaap

1
De naam Noordkaap is verzonnen door een Engelse kapitein. Dit heeft hij in de 15e eeuw gedaan.
2
Tussen 14 mei en 29 juli schijnt de middernachtzon. Deze is bloedrood maar slechts 10% van de bezoekers ziet hem ook echt.
3
De Noordkaaphal is een toeristisch centrum die uitgehouwen is in een rots. Hij is maar liefst 3 verdiepingen hoog.
4
De Noordkaaproute volgt de E6, dit is een schitterende route die langs prachtige landschappen komt.
5
De Noordkaap wordt beschouwd als het noordelijkste puntje van het Europese continent.

Veelgestelde vragen over een fly drive naar Noordkaap

Tijdens een fly drive naar de Noordkaap kom je prachtige natuur tegen. Geniet van het rustige leven hier en de interessante tradities die hier nog worden gevolgd.

De Noordkaap staat bekend om zijn indrukwekkende natuur. Je kan prachtige routes volgen met de auto die je van stad naar dorp brengt. Bezoek de interessante natuurverschijnselen en de mooie cultuur.

In de Noordkaap kom je indrukwekkende natuur tegen. Je ziet veelal hoge bergen maar ook diepe fjorden. Daarnaast zijn er prachtige landschappen en dorpjes die tegen de rotsen aan liggen.

De beste reistijd om naar de Noordkaap te gaan zijn februari tot en met april.

Er is geen tijdverschil tussen de Noordkaap en Nederland.