Fly Drive Schotland

Fly Drive Schotland

Schotland
Populair: Edinburgh, Glasgow & Aberdeen
Wij vergelijken 6 aanbieders
Vanaf € 599,-
Bekijk aanbiedingen van o.a.
style in travel de jong intra corendon tui ilios reizen anwb reizen
Bekijk aanbiedingen van o.a.
fly drive reisorganisaties

Ontdek de Schotse hooglanden, hoofdstad Edinburgh en ongerepte natuur

Schotland bestaat uit prachtige landschappen, vele kastelen, mooie wandelroutes en gezellige vissersdorpjes. Geniet van de indrukwekkende natuur van Schotland en bezoek de vele leuke steden. Laat je onderdompelen in de cultuur en luister naar de doedelzakken en drink een whisky mee in één van de pubs. Met een Fly Drive Schotland kan je alle bekende plekken ontdekken en een mooie autoroute uitstippelen. Rijdt langs de vele meren en geniet van de mooie natuur. Je kan er heel goed wandelen of andere sportieve activiteiten uitvoeren. Spot de vele dieren waaronder de Eland of Schotse hooglander. Schotland is de perfecte vakantiebestemming voor een actieve vakantie. Als natuur liefhebber kan je hier alle prachtige plekken ontdekken en kijk je steeds jouw ogen uit.

10 uitgelichte aanbiedingen voor een fly drive naar Schotland

Uitgelichte bezienswaardigheden in Schotland

In Schotland kan je veel ontdekken en beleven. In Edinburgh staat het beroemde Edinburgh Castle op een rots midden in de stad. Bezoek de kroonjuwelen en de Stone of Destiny. Een beroemd verhaal in Schotland is die van Loch Ness. Ontdek of dit echt zo is en geniet van de prachtige omgeving. Maak je vakantie af door de stad Perth te bezoeken.

Edinburgh
Tip

Edinburgh

Edinburgh is de hoofdstad van Schotland en is erg authentiek. Bezienswaardigheden zoals het Edinburgh Castle moet je gezien hebben. Het ligt op een rots midden in de stad en je kan er de kroonjuwelen en Stone of Destiny bewonderen. Daarnaast heb je ook de St. Margaret’s Chapel, Het Royal Museum en National Gallery of Scotland. Er valt hier genoeg te ontdekken en te beleven. Loop door de leuke straatjes met pubs en sfeervolle lantaarns.

Loch Ness
Tip

Loch Ness

Het beroemde verhaal uit Schotland bevindt zich bij het meer van Loch Ness. Of het echt waar is, daar zijn de meningen over verdeeld. Het meer ligt in een heuvelachtig gebied en is 36,3 kilometer lang. Op zijn diepst is het meer 226 meter en op zijn breedst 1,6 kilometer. Het water is erg troebel door al het turf dat van de heuvels afgaat. Bij het meer ligt ook de ruïne van het Urquhart Castle, loop er doorheen en bekijk de restanten van dichtbij.

Perth
Tip

Perth

De authentieke stad Perth is erg elegant en ligt precies op de grens van de Schotse Hoog en Laaglanden. Het Scone Palace is hier gelegen en heeft een kleurrijk verleden. Het is erg indrukwekkend en de moeite waard om te bezoeken. Daarnaast zijn er diverse museums, botanische tuinen en kunst galerijen die je kan ontdekken. Shoppen kan je ook erg goed in de shoppingcentrums van Perth. Vergeet ook niet de beroemde racebaan van Perth te bekijken of een rondje te racen.

Route voor een rondreis met huurauto door Schotland

Een populaire route voor een fly drive in Schotland is van de hoofdstad Edinburgh naar de stad Perth. Aangekomen in Edinburgh kan je gelijk naar de eerste bestemming rijden, dat is Glasgow. Er zijn diverse mooie bouwwerken te zien zoals de Glasgow Cathedral. Na deze mooie stad gaan we naar het Trossachs National Park. Vanuit hier kan je met een boottocht naar het beroemde Loch Lomond. Het is een meer die is ontstaan vanuit een gletsjer die een diepe geul heeft nagelaten. Na deze indrukwekkende bezienswaardigheid gaan we naar een nog indrukwekkendere plek. Een prachtig landschap is te zien bij Ilse of Skye, het is één van de mooiste eilanden die je kan bewandelen. De volgende steden op de route zijn Thurso en Wick, Je vindt er eeuwenoude grotten van Smoo die na veel regen watervallen kunnen tonen. In de omgeving kan je ook prima wandelen en genieten van de prachtige uitzichten. Een ware hoogtepunt tijdens deze route is het meer van Loch Ness. Kom er achter of het grote mysterie echt waar is en bezoek de ruïnes van het Urquhart Castle. Hierna gaan we door naar de laatste stad op de route en dat is Perth. Bezoek het indrukwekkende Scone Palace met een kleurrijk verleden of ontdek het authentieke centrum.

Leuke weetjes over Schotland

1
Het nationale dier van Schotland is de eenhoorn. In de veertiende eeuw geloofde de meeste mensen nog in het bestaan ervan.
2
Edinburgh was de eerste stad met een brandweerbrigade ter wereld. In 1824 werd deze opgericht.
3
Onder de stad Edinburgh ligt een ondergrondse stad die een paar jaar geleden is ontdekt. Ze zijn het nog aan het onderzoeken maar het is wel zeker dat het een spookstad is.
4
De oudste bomen van Europa staan in Schotsland. De Venijnboom is tussen de 2000 en 3000 jaar oud.
5
De doedelzak is niet Schots maar komt uit het Midden Oosten. Golfen is daar in tegen wel Schots, net als de televisie en telefoon.

Veelgestelde vragen over een fly drive naar Schotland

Schotland is een perfecte vakantiebestemming voor natuurliefhebbers. Je hebt er prachtige natuur en wandelroutes. Ontdek de vele mooie plekken en ontrafel het raadsel van het monster van Loch Ness.

Schotland heeft meerdere hoogtepunten waaronder de mooie stad Glasgow met oude gebouwen. Neem een bezoekje aan de beroemde Loch Lomond en maak een boottocht er naar toe. Een plek die je niet mag overslaan is het meer van Loch Ness, wereldberoemd om zijn mysterie rondom het monster.

De bekendste vliegvelden van Schotland zijn: Edinburgh Airport, Glasgow international Airport en Aberdeen Airport.

De beste reistijd om naar Schotland te gaan is tussen mei en september. Je hebt dan goed weer en weinig last van vliegen.

In Schotland is het 1 uur eerder dan in Nederland. Vergeet niet je horloge terug te zetten bij aankomst.