Fly Drive Baskenland

Fly Drive Baskenland

Baskenland
Populair: Bilbao, Pamplona en de Rioja wijnstreek
Wij vergelijken 2 aanbieders
Vanaf € 669,-
Bekijk aanbiedingen van o.a.
style in travel de jong intra corendon tui ilios reizen anwb reizen
Bekijk aanbiedingen van o.a.
fly drive reisorganisaties

Fly & Drive Baskenland: Ontdek het noorden van Spanje

In het noorden van Spanje ligt de regio Baskenland. Hier liggen bijzondere steden zoals Bilbao met het Guggenheim museum. Ook is het leuk om de steden Pamplona en de badplaats San Sebastian te ontdekken. Geniet van de heerlijke Spaanse keuken en de typische Baskische cultuur.

Maak een roadtrip door de Rioja wijnstreek en bekijk de prachtige landschappen. Met een fly drive door de regio Baskenland ontdek je dit mooie gedeelte van Spanje. Het is een veelzijdig stuk met historische steden en vele natuurgebieden. Ontdek de indrukwekkende kerken, kathedralen en historische gedeeltes van de steden. Het is hier altijd aangenaam weer, perfect voor een heerlijke fly drive reis door Baskenland.

Bekijk direct alle aanbieders met fly drives naar Baskenland

10 uitgelichte aanbiedingen voor een fly drive naar Baskenland

Zelf een fly drive in Baskenland samenstellen? Dit zijn goede partners!

Liever een fly drive vakantie in Baskenland zelf samenstellen? Wellicht weet je al precies wat je wilt gaan bekijken en absolute vrijheid hebben op het gebied van vlucht, autohuur & hotelkeuze. Wij werken samen met goede partners die alles bieden om zelf jouw fly drive te regelen.

Vlucht, hotel(s) en huurauto bij Expedia

Vlucht, hotel(s) en huurauto bij Expedia

Boek eenvoudig een combinatie van vluchten, hotel(s) en huurauto’s in Baskenland helemaal flexibel, naar jouw wensen bij Expedia. Erg handig voor het zelf samenstellen van een fly drive.

Stel zelf direct samen bij Expedia
Auto huren in Baskenland

Auto huren in Baskenland

Bij het zelf samenstellen is een huurauto natuurlijk onmisbaar. Bij Sunny Cars boek je eenvoudig een losse huurauto voor jouw reis. Kies zelf de ophaal- en wegbreng locaties in Baskenland. Groots aanbod aan huurauto’s, diverse merken en extra faciliteiten.

Boek een huurauto bij Sunnycars

Uitgelichte bezienswaardigheden in Baskenland

In de regio Baskenland valt veel te zien. In de hoofdstad Pamplona kan je een mooie stadswandeling maken langs de stadsmuren. Bekijk de historische gebouwen en de gotische kathedraal. Ook is het de moeite waard om de zeehavenstad Bilbao te bezoeken. Hier staat het Guggenheim museum met een immens grote collectie moderne kunst. Tot slot is een roadtrip door de Rioja wijnstreek een goede afsluiter.

Pamplona
Tip

Pamplona

De hoofdstad van de regio Navarra is Pamplona. Je kan een mooie stadswandeling maken door het oude gedeelte en de stadsmuren bekijken. Op de vele pleinen staan mooie bouwwerken, smalle straten brengen je er naartoe. Bekijk het stadshuis met een mooie gevel en het 16e -eeuwse verdedigingsbolwerk La Ciudadela. Ook staat er een gotische kathedraal die erg fraai is. Daarnaast is Pamplona wereldberoemd om de stierenrennen tijdens de San Ferminfeesten. Dit ter ere van de patroonheilige van de stad.

Bilbao
Tip

Bilbao

De grootste stad van Baskenland is Bilbao. Een bruisende zeehavenstad met een klein vissersdorpje. Hier staat één van de zes Guggenheim museum met een immense collectie moderne kunst. Het gebouw zelf is al een echte eye catcher ontworpen door Frank Gehry. Daarnaast kan je genieten van de echt Baskische keuken en de unieke sfeer die hier hangt. In het oude stadsgedeelte kan je goed winkelen door de smalle straten en eten in de eethuisjes.

Rioja wijnstreek
Tip

Rioja wijnstreek

Een van de bekendste wijnregio’s in Spanje is de Rioja wijnstreek. Het ligt gelegen tussen bergen die het gebied beschermen tegen zeewinden en overmatige regenval. Deze streek is verdeeld in 3 delen waarvan één in Baskenland ligt. Daarnaast vind je hier ook de stad Rioja Alavesa omringd met oude stadsmuren. Er zijn leuke pleintjes waar je kan eten, maar ook restaurants en barretjes. Ook is het leuk om de bodega van de familie Eguren Ugarte te bezoeken.

Route voor een rondreis met huurauto door Baskenland

Een populaire fly & drive route in Baskenland is van Barakaldo naar Bilbao. Bij aankomst ga je vanuit Barakaldo naar het vissersplaatsje Getaria. Het is een historisch dorp en een belangrijke plek voor de productie van Txakolina. Dat is een Baskische wijn die hier word gemaakt. De volgende plaats op de route is de badplaats San Sebastian, je komt hier via Zarautz die tussen de groene heuvels gelegen ligt. San Sebastian heeft een koninklijk verleden, Koningin Isabella II kwam hier in de zee baden. Maar ook Koningin Maria Cristina liet hier een Miramarpaleis bouwen. Vanuit hier ga je een mooie tocht door de Rioja wijnstreek maken. Het is de bekendste wijnregio in Spanje en wordt beschermd door de vele bergen eromheen. Ook bevindt zich de stad Rioja Alavesa zich hier met oude stadsmuren en leuke pleintjes waar je een kijkje kan nemen. Hierna ga je door naar Pamplona, je kan er leuk wandelen langs de stadsmuren en door het oude gedeelte. Ontdek de gotische kathedraal en het 16e -eeuwse verdedigingsbolwerk La Ciudadela. Ook staat het wereldwijd bekend om de stierenrennen tijden de San Ferminfeesten.

Een groot symbool voor de Baskische samenleving is de stad Guernica. Hier is een replica te zien van het schilderij van Pablo Picasso genaamd Guernica. Ook word hier het bekende Baskische Pelota gespeeld. Daarnaast kan je het vissersdorpje Bermeo bezoeken met een rijke geschiedenis. Er staat een klooster, stadshuis en vele kerken die de moeite waard zijn om te bekijken. De hoofdstad van het Baskenland is Vitoria met mooie architectuur en prachtige parken. Je kan er vele oude gebouwen en kerken bezoeken, maar ook zijn er leuke restaurants waar je van de Spaanse keuken kan proeven. Hierna kom je weer uit in Bilbao, het is de grootste stad van Baskenland met een zeehavenstad. Wat je zeker niet mag missen is het Guggenheim museum met een immense collectie moderne kunst. Daarnaast kan je genieten van de Baskische keuken en leuke winkeltjes waar je kan shoppen. Hierna pak je weer het vliegtuig richting Amsterdam.

Leuke weetjes over Baskenland

1
In Baskenland heb je prachtige natuurgebieden. Daar zijn grotten met prehistorische schilderingen te zien.
2
In de culinaire wereld van de Basken speelt vis een belangrijke rol.
3
De Basken staan erg bekend om pelota vasca, dat is een soort handbal.
4
In Baskenland spreken nog 700.000 mensen Baskisch, het is een echte mysterietaal en heeft geen overeenkomsten met andere talen.
5
De meeste verkeersborden in Baskenland worden zowel in het Spaans als in het Baskisch vermeld.
6
Één van de populairste voetbalclubs in de regio is Athletic de Bilbao. Dit team speelt in de hoogste competitie van Spanje, de Primera Division (La Liga). Het leuke aan dit team is dat er uitsluitend spelers uit Baskenland in actief zijn!

Veelgestelde vragen over Baskenland

Tijdens een fly drive naar Baskenland kom je langs prachtige natuur en interessante steden. Je vind veel historie terug en je kan heerlijk van de Spaanse keuken genieten.

De hoogtepunten in zijn de steden Bilbao met het Guggenheim museum en Pamplona met historische gebouwen en oude stadsgedeeltes. Echter is Baskenland ook zeer geschikt voor natuurliefhebbers, met de vele nationale parken en gebergtes. Liefhebber van de Spaanse Kust? Dan kun je ook een bezoek brengen aan de populaire kustplaats San Sebastian.

In Baskenland bevinden zich twee vliegvelden voor commerciële vluchten, deze vind je in Bilbao en San Sebastian.

De beste reistijd om naar Baskenland te gaan is van juni t/m september. Het weer is dan aangenaam met weinig tot geen regen. In de overige maanden komt het weer verrassend genoeg veel overeen met Nederland.