Fly Drive Canarische Eilanden

Fly Drive Canarische Eilanden

Canarische Eilanden
Populair: Callao, El Teide & La Orotova
Wij vergelijken 3 aanbieders
Vanaf € 489,-
Bekijk aanbiedingen van o.a.
style in travel de jong intra corendon tui ilios reizen anwb reizen
Bekijk aanbiedingen van o.a.
fly drive reisorganisaties

Geniet van de zon, stranden, vulkanen en natuur op de Canarische Eilanden

In de Atlantische Oceaan ligt de eilandengroep de Canarische Eilanden. Ze behoren tot Spanje en bestaan uit 7 grote eilanden en 6 kleinere eilanden. De eilanden zijn ontstaan door vulkanische uitbarstingen en sommige zijn nog steeds actief. Met een Fly Drive Canarische Eilanden heb je de keuze uit alle eilanden. Kies voor bijvoorbeeld voor een fly drive naar TenerifeFuerteventura, Gran Canaria, Lanzarote of het verrassende eiland La Palma!

Elk eiland heeft zo zijn eigen charmes. Wat ze allemaal gemeen hebben zijn de prachtige landschappen en natuur. Je ontdekt er vele flora en fauna die je nergens ander zal zien. Je kan er prachtige wandelingen maken door de natuur en genieten van de vulkanische landschappen. Maak een mooie boottocht en spot de dolfijnen langs de kust! Ontdek op deze pagina alle opties voor een fly drive naar de Canarische Eilanden, leuke bezienswaardigheden en de beste deals!

Bekijk direct alle aanbieders met fly drives naar Canarische Eilanden

Een fly drive naar de Canarische Eilanden zelf samenstellen?

Liever een fly drive vakantie naar de Canarische Eilanden zelf samenstellen? Wellicht weet je al precies wat je wilt gaan bekijken en absolute vrijheid hebben op het gebied van vlucht, autohuur & hotelkeuze. Wij werken samen met goede partners die alles bieden om zelf jouw fly drive te regelen.

Vlucht, hotel(s) en huurauto bij Expedia

Vlucht, hotel(s) en huurauto bij Expedia

Boek eenvoudig een combinatie van vluchten, hotel(s) en huurauto’s op de Canarische Eilanden, helemaal flexibel, op basis van jouw wensen bij Expedia. Erg handig voor het zelf samenstellen van een fly drive.

Stel zelf direct samen bij Expedia
Auto huren op de Canarische Eilanden

Auto huren op de Canarische Eilanden

Bij het zelf samenstellen is een huurauto natuurlijk onmisbaar. Bij Sunny Cars boek je eenvoudig een losse huurauto voor jouw reis. Kies zelf de ophaal- en wegbreng locaties op de Canarische Eilanden. Groots aanbod aan huurauto’s, diverse merken en extra faciliteiten.

Boek een huurauto bij Sunnycars

Uitgelichte bezienswaardigheden in Canarische Eilanden

Op Tenerife valt veel te beleven. Één van de oudste steden La Orotava heeft een rijk erfgoed die interessant is om te ontdekken. Daarnaast staat de grootste vulkaan van het eiland in het nationaal park Del Teide. Een prachtig park vol met natuur. Om je reis goed af te sluiten kan je in Callao genieten van de zon en rust op het relaxte strand.

La Orotava
Tip

La Orotava

De stad Orotava is één van de oudste steden van de Canarische Eilanden. Het stamt uit de zestiende eeuw en heeft een rijk erfgoed in de architectuur. Ook in de tuinen zie je deze tijd terug komen of in de tradities. Het heeft een mooi oud stadsgedeelte met een grote barokke Iglesia. Meerdere pleinen met kerken kan je ontdekken of bezoek de kloosters. De balkons die je overal ziet zijn gemaakt van prachtig houtsnijwerk.

El Teide Vulkaan
Tip

El Teide Vulkaan

De El Teide Vulkaan is de grootste van Tenerife en de hoogste berg van Spanje. Hij staat in het nationaal park van Del teide die sinds 2007 op de UNESCO staat. Je kan het park bezoeken en de vulkaan van dichtbij bekijken. Je ontdekt er diverse rotsformaties en prachtige landschappen. Ook staat het bekend om zijn mooie flora en fauna. De bekendste is de Tajinaste Rojo, een langwerpige bloem. Diverse kleine hagedissen liggen te zonnen rondom het bezoekerscentrum. Ze verstoppen zich snel als je te dichtbij komt.

Callao
Tip

Callao

Als je opzoek bent naar een goede zon en relax plek, ben je in Callao op de goede plek. Het is een rustig dorpje met een mooi strand. Het heeft een Spaanse sfeer maar is minder toeristisch. Je hebt prachtig uitzicht over de andere eilanden zoals El Hierro en La Palma. In de buurt zit een winkelcentrum waar je lekker kan winkelen als je even wat anders wilt doen. Daarnaast zijn er naast gelegen nog andere dorpjes en stranden die je kan bezoeken.

Route voor een rondreis met huurauto door Canarische Eilanden

Een populaire fly & drive route op de Canarische Eilanden is van Santa Ursula naar Callao. Onderweg naar Santa Ursula kom je langs de El Teide vulkaan, het is de grootste en hoogste berg van Tenerife. Tevens staat het in het nationaal park Del Teide en staat het op de UNESCO sinds 2007. Bezoek het park en geniet van de vele flora en fauna die het nationaal park te bieden heeft. Aangekomen in Santa Ursula zelf kan je een bezoekje brengen aan de stad La Orotava. Het heeft een mooie oud stadsgedeelte met de grote barokke Iglesia de Nuestra Senora de la Concepcion. Daarnaast zijn er leuke pleintjes en kerken die je kan bezoeken. Ook is het erg leuk om over de boulevard te lopen van Puerto de la Cruz. De volgende stad op de route is Callao, je kan hier tot rust komen op de mooie stranden. Het is er best rustig met een typische Spaanse sfeer. Winkelen kan in het winkelcentrum als je iets anders wilt doen dan op het strand liggen. Als laatste kan je in de omgeving goed terecht voor mooie wandelingen door de natuur. Geniet van de prachtige uitzichten en spot de haviken. Na deze stad is de route voorbij en kom je weer bij het vliegveld uit.

Leuke weetjes over Canarische Eilanden

1
Een belangrijk feest op de Canarische Eilanden is carnaval in de maand februari.
2
De Canarische Eilanden is de thuisbasis van de karetschildpad die een bedreigde diersoort is.
3
Veel vulkanen op de Canarische Eilanden zijn nog actief, maar de laatste uitbarsting was is 1826.
4
Je vindt vele zwarte lavastranden op het eiland omdat de Canarische Eilanden van vulkanische oorsprong zijn.
5
Een deel van de Fast & Furious 6 is opgenomen in Tenerife. Het is een populaire film locatie.

Veelgestelde vragen over een fly drive naar de Canarische Eilanden

Als je van natuur houdt, zijn de Canarische Eilanden een goede bestemming. Geniet van de mooie landschappen en kom tot rust op de prachtige stranden.

Op de Canarische Eilanden vind je veel natuur, waaronder een nationaal park met vulkaan en vele flora en fauna. Daarnaast zijn er leuke vissersdorpjes met havens en boulevards waar je langs kan lopen.

Op de Canarische Eilanden vind je de volgende vliegvelden: Tenerife South Airport, Tenerife North Airport, Lanzarote Airport, Fuerteventura Airport, Gran Canaria Airport, La Palma Airport en El Hierro Airport.

Je kan het beste naar de Canarische Eilanden in de maanden april tot en met oktober.