Fly Drive Sri Lanka

Fly Drive Sri Lanka

Sri Lanka
Populair: Jaffna, Colombo & Trincomalee
Wij vergelijken 2 aanbieders
Vanaf € 1749,-
Bekijk aanbiedingen van o.a.
style in travel de jong intra corendon tui ilios reizen anwb reizen
Bekijk aanbiedingen van o.a.
fly drive reisorganisaties

Jungles, strand en veel meer vind je op deze prachtige eiland

Sri Lanka is een veelzijdig land vol koloniale steden. Geniet van de prachtige natuur die dit land te bieden heeft. Van plantages tot jungles, je kan hier vele mooie plekken ontdekken. Ga terug de tijd in door oude Nederlandse forten te bekijken of ruïnes van oude tempels. Beklim de beroemde Leeuwenrots en geniet van een prachtig panorama uitzicht. Laat de cultuur over je heen komen en ontdek de tradities van dit land. Met een Fly Drive Sri Lanka ontdek je het hele land vol interessante bezienswaardigheden. Doe dit op je eigen tempo en bepaal je eigen route. Ontdek hoe thee wordt gemaakt op de vele thee plantages of geniet van het strand aan de kusten.

Bekijk direct alle aanbieders met fly drives naar Sri Lanka

Uitgelichte bezienswaardigheden in Sri Lanka

In Sri Lanka vind je diverse dingen. Bezoek een safaripark waar je wilde dieren kan spotten of het olifanten huis. Daarnaast kan je een mooie wandeling maken door de botanische tuinen of kunst bewonderen in het Arts & Crafts centrum. Ook staat er nog een Nederlands fort die al eeuwenoud is en een indrukwekkende hindoeïstische tempel.

Trincomalee
Tip

Trincomalee

Op een schiereiland van Sri Lanka aan de oostkust ligt Trincomalee. Het was een lange tijd ontoegankelijk vanwege de Tamils die hier de kust bezette. Nu kan je er de stad verkennen, er staat een Nederlands fort die al erg oud is. Ook is er een hindoeïstische Koneswaram tempel die je kan bezoeken. In de grote haven liggen kleurrijke vissersboten die voor een mooi plaatje zorgen. Aan het eind van de dag kan je ontspannen op het strand liggen.

Kandy
Tip

Kandy

De traditionele cultuur van Sri Lanka is hier in het centrum van Kandy te vinden. De beroemde Tempel van de Tand staat hier waar de linkerbovenhoektand van Boeddha wordt hier bewaard. Daarnaast zijn er de botanische tuinen van Peradeniya waar exotische planten, struiken en bomen staan. Voor de kunstliefhebbers is er het Arts & Crafts centrum, daar kan je mooie souvenirs kopen. S’avonds kan je genieten van een culturele show die wordt uitgevoerd door muzikanten en acrobatische dansers.

Embilipitiya
Tip

Embilipitiya

In Embilipitiya kan je de Ella Cap & Rawana watervallen bekijken. Ze zijn erg indrukwekkend en je kan er ook nog bij zwemmen. Daarnaast kan je de olifanten bezoeken bij het Elephant Transit Home in Uda Walawe. Hier leven jonge olifanten die hun natuurlijke omgeving zijn kwijt geraakt. Ze worden hier verzorgd totdat ze weer zelfstandig kunnen leven. Ook kan je een safari maken in he Uda Walawe safaripark. De kans is erg groot dat je er wilde dieren spot.

Route voor een rondreis met huurauto door Sri Lanka

Een populaire fly & drive route in Sri Lanka is van Colombo naar Koggala. Bij aankomst ga je gelijk door naar Negombo, het is een vissersplaatsje en een geliefde badplaats. Hier staat een Nederlands fort en Nederlands kanaal die gegraven is voor de specerijenhandel. Hierna rijd je door naar Anuradhapura, je komt langs vele landschappen vol bloemen, rijstvelden en kerkjes. Bezoek de tempel van Mihintale waar in de tweede eeuw het boeddhisme naar Sri Lanka werd gebracht. Vanuit hier ga je door naar Jaffina, hier was tot 2009 burgeroorlog maar sinds dien kan je hier de koloniaal verleden proeven. Er staan hier diverse restanten van kerken en hindoetempels, ook is er een openbare bibliotheek en klokkentoren die je kan bezoeken. De volgende stad op de route is Trincomalee, hier staat een oud Nederlands fort en de hindoeïstische tempel. Daarnaast ligt de haven vol met kleurrijke vissersbootjes wat voor een prachtig plaatje zorgt. De beroemde leeuwenrots ligt in het plaatsje Sigiriya, het is een imponerende plaats die je kan beklimmen. Je ziet er diverse fresco’s onderweg naar boven. Bovenaan kan je genieten van een prachtig panorama uitzicht. Vanuit hier bezoek je de indrukwekkende ruïnestad Polonnaruwa. Het was de oude hoofdstad en staat op de UNESCO lijst. Je kan de restanten van het koninklijk paleis bekijken waaronder het bad, de liggende Boeddha en vele pilaren met beelden.

De route gaat verder richting Kandy, onderweg kom je langs Dambulla waar de gouden grottempel staat. Het was een schuilplaats voor de gevluchte koning Valagam Bahu. In Kandy zelf vind je de traditionele cultuur. De beroemde Tempel van Tand staat hier waar je de linkerbovenhoektand van Buddha wordt bewaard. Daarnaast kan je de botanische tuinen bezoeken en een souvenir kopen in het arts & crafts centrum. Vanuit hier ga je naar Bandarawella, hier zijn prachtige landschappen vol plantages en bergen. Onderweg naar Embilipitiya kom je langs een UNESCO beschermd gebied. Bijzondere flora en fauna zijn hier te zien waar je een mooie tocht door kan maken. Bezoek ook het Elephant Transit Home waar jonge olifanten worden verzorgd. Door naar de stad Koggala, onderweg kom je langs de oude VOC stad Galle. Daar staan oude goed bewaarde forten die je kan bekijken. Daarnaast is er een oude stadspoort en de vuurtoren Utrechtbastion. Koggala is een badplaats waar je heerlijk tot rust kan komen. Geniet van de tropische omgeving en neem een duik in het water. Hierna ga je weer naar Colombo waar je met het vliegtuig naar Amsterdam gaat.

Leuke weetjes over Sri Lanka

1
Als je een wintestore binnenloopt kan je er meestal geen wijn kopen. Ze zijn wel erg goed beveiligt.
2
Als je iets wilt geven of aannemen zoals geld. Is het respectvol om dit met twee handen te doen.
3
De bevolking vindt het erg normaal om onder invloed van alcohol een tuk tuk te besturen. Pas dus op bij wie je instapt.
4
Koeien worden gezien als heilige dieren in het Hindoeïsme. Daarom zijn er meer koeien dan mensen in Sri Lanka.
5
De thee industrie is een van de grootste in Sri Lanka, het biedt ruim een miljoen mensen een baan.

Veelgestelde vragen over een fly drive naar Sri Lanka

Sri Lanka is een veelzijdig land met koloniale steden en prachtige natuur. Je kan er diverse activiteiten volgen en genieten van de mooie cultuur.

Bezoek de vele natuurgebieden vol prachtige flora en fauna. Daarnaast zijn er vele invloeden vanuit de VOC tijd die je kan bekijken en Nederlandse forten. De ruïnes in Polonnaruwa zijn een must om te bekijken.

Bekende vliegvelden in Sri Lanka zijn: Colombo, Batticaloa, Trincomalee China Bay, Bentota River Airport en Dikwella-Mawella Lagoon.

Het gehele jaar door is de temperatuur ongeveer hetzelfde, maar de beste reistijd is tussen februari en oktober.

In Sri Lanka is het 4 uur en 30 minuten later dan in Nederland. Vergeet dus niet je horloge te verzetten bij aankomst.