Fly Drive Wales

Fly Drive Wales

Wales
Populair: Cardiff & Conwy
Wij vergelijken 4 aanbieders
Vanaf € 987,-
Bekijk aanbiedingen van o.a.
style in travel de jong intra corendon tui ilios reizen anwb reizen
Bekijk aanbiedingen van o.a.
fly drive reisorganisaties

Ontdek het ruige natuur, de echte Ierse pubs en hoofdstad Dublin

In het zuid westen van Groot-Brittannië ligt Wales. Een prachtig land met een lange kust, Nationale parken en beroemde kastelen. Ontdek de mooiste verborgen schatten van dit land met de huurauto. Je komt langs plekken zoals Cardiff, Conwy en National Park Snowdania. Maak ervaringen die je niet meer zal vergeten zoals een ritje met de Ffestiniog, dit is één van de Great Little Trains of Wales. Met een fly drive wales maak je onvergetelijke herinneringen. Wandel door de prachtige natuur of maak een roadtrip langs de 1200 kilometer lange kust. Proef de cultuur en laat je onder dompelen door lokale bevolking. Het is een erg divers land die je met deze fly drive ontdekt.

Bekijk direct alle aanbieders met fly drives naar Wales

Uitgelichte bezienswaardigheden in Wales

In Wales zijn vele bezienswaardigheden die je kan bekijken. Bezoek de hoofdstad van rugby en de vele beroemde kastelen die daar staan. Ook is het leuk om het boekendorpje te bezoeken met maar liefst 25 boekenwinkels. Bekijk de mooie sterrenhemel bij helder weer in Brecan Beacons National Park. Vanuit Conwy kan je uitstapjes maken naar diverse plekken zoals Nationaal Park Snowdania.

Cardiff
Tip

Cardiff

Naast dat Cardiff de hoofdstad van Wales is, is het ook de hoofdstad van Rugby. Het is dan ook zeker de moeite waard om een rugbywedstrijd bij te wonen. Daarnaast staan er in de omgeving beroemde kastelen die je kan ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld de kastelen Coch en Caerphilly. Ook is het interessant om het National Museum of History te bekijken. In de stad zelf kan je leuk winkelen en genieten van de lokale culinaire lekkernijen.

Llanwrtyd
Tip

Llanwrtyd

Het kleinste stadje van Groot-Brittannië is Llanwrtyd. Vanuit hier kan je naar diverse plekken rijden. Breng een bezoekje aan Brecan Beacons National Park met watervallen en ruige bergen. Je kan hier de mooie sterrenhemel bewonderen als het helder weer is. Ook kan je naar het beroemde Hay on Wye, dit word het boekendorpje genoemd. Er zijn maar liefst 25 boekenwinkels terwijl er 2000 inwoners zijn. Daarnaast zijn er curieuze feesten waaronder Slootjesnorkelen en Marathon Man tegen Paard.

Conwy
Tip

Conwy

Deze ommuurde stad is erg goed bewaard gebleven. Bezoek de imposante kastelen Conwy Castle, Caernarfon Castle en Beaumaris. Daarnaast staat het kleinste huisje van Groot-Brittannië hier die je kan bekijken. Maak ook een uitstap naar Llandudno, dit is een Victoriaanse badplaats. Wil je meer natuur zien? Dat kan in het Nationaal Park Snowdonia. Als laatste kan je een rit maken met de Ffestinoig Railway. Het is één van de mooiste ritjes langs de Great Little Trains.

Route voor een rondreis met huurauto door Wales

Een populaire fly & drive route in Wales is van Cardiff City naar Llannefydd. Bij aankomst kan je de stad Cardiff ontdekken. Het is erg leuk om een typische rugbywedstrijd bij te wonen in de hoofdstad van rugby. Daarnaast kan je de beroemde kastelen Coch en Caerphilly bekijken. Hierna ga je door naar Brecon Beacons National Park, je komt er via de route Wye Vallei die erg mooi is. Je komt de ruïnes van Tintern Abbey tegen en vele prachtige landschappen. Na een mooie route kom je uit bij Llanwrytd, het is de kleinste stad van Groot-Brittannië. Vanuit hier kan je het National park bezoeken of het beroemde boekendorp Hay on Wye. Hier bevinden zich maar liefst 25 boekenwinkels terwijl er 2000 inwoners zijn.

De volgende stad op de route is Milford Haven, je kan er goed wandelen in het Pembrokeshire National Park. Maak een uitstap naar het vogeleiland Skomer waar je de papegaaiduikers kan spotten en vele andere vogels. Het is een prachtig plaatje met de rode rotsen. Via de kust rijd je naar Cardigan Bay, deze plek is beroemd vanwege de dolfijnen, zeehonden en bruinvissen die hier dagelijks te zien zijn. Ook bevind zich hier de kleinste kathedraal genaamd St.David’s.

Langs de kust ga je verder naar Pennal. Je komt eerst uit bij de oudste hoofdstad van Wales, Machynlleth. Er zijn leuke galerijen en antiek winkels die je kan bezoeken. Ook is het de moeite waard om een trip te maken met de smalspoortrein die over één van de oudste smalspoorlijnen ter wereld gaat. De laatste plek op de route is Llannefydd, via Nationaal Park Snowdonia kom je hier. Je komt uit in Conwy, een ommuurde stad waar het kleinste huisje van Groot-Brittannië te vinden is. Bezoek de vele kastelen die hier staan of maak een uitstap naar de badplaats Llandudno of Nationaal Park Snowdania. Hierna kom je weer uit in Cardiff waar je het vliegtuig richting Amsterdam neemt.

Leuke weetjes over Wales

1
De kustlijn van Wales is maar liefst 1200 kilometer lang.
2
Het symbool van Wales is de draak, niemand weet precies waarom maar je vind hem terug op de nationale vlag.
3
Het nationale instrument van Wales is de harp, je zal hem vaak horen bij concerten.
4
In Wales geven veel mannen een lovespoon aan hun geliefde. Deze word uit één stuk hout gesneden.
5
Naast de draak heeft Wales nog twee symbolen. Dit zijn de prei en narcis. Door een verwarring is dit ontstaan omdat in het Welsh de prei en narcis erg op elkaar lijken.

Veel gestelde vragen over een fly drive vakantie naar Wales

Tijdens een fly drive naar Wales kom je langs interessante plekken. Rijd langs de mooie kust en ontdek de prachtige natuur. Bezoek de vele mooie kastelen en historische stadjes.

In Wales bevindt zich één vliegveld genaamd: Cardiff International Airport.

De beste reistijd om naar Wales te gaan zijn de maanden juli en augustus. Dan heb je het mooiste weer.

In Wales is het 1 uur eerder dan in Nederland. Vergeet dus niet je horloge te verzetten bij aankomst.