Fly Drive Zuid-Afrika

Fly Drive Zuid-Afrika

Zuid-Afrika
Populair: Kaapstad, Pretoria & Port Elizabeth
Wij vergelijken 6 aanbieders
Vanaf € 899,-
Bekijk aanbiedingen van o.a.
bebsy de jong intra corendon tui ilios reizen anwb reizen
Bekijk aanbiedingen van o.a.
fly drive reisorganisaties

Ga op zoek naar de 'Big Five' in Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika kan je vol op genieten van de prachtige natuur en wildlife. Spot de welbekende Big Five in de vele Nationale Parken of geniet van je rust op de stranden. Volg één van de routes die je langs de bijzondere plekken in de natuur brengen. Zoals de Panoramaroute of Tuinenroute, beide prachtig met zijn hoogtepunten. Met een Fly Drive Zuid Afrika kijk je jouw ogen uit in dit prachtige stuk land. Bepaal je eigen route en ontdek alle mooie plekken die Zuid-Afrika te bieden heeft. Verdiep je in de geschiedenis door museums te bezoeken of boottochten te maken langs indrukwekkende plekken. Beklim de grote tafelberg en spot de Lion’s head, loop door de leuke steden en laat je onder dompelen in de Afrikaanse cultuur.

Bekijk direct alle aanbieders met fly drives naar Zuid-Afrika

Uitgelichte bezienswaardigheden in Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika zijn er vele indrukwekkende plekken te ontdekken. Ontdek het pionier verleden van Port Elizabeth of relax op de populaire stranden. Daarnaast kan je genieten van de prachtige landschappen in Drakensbergen en mooie wandelingen maken door de natuur. In de hoofdstad Kaapstad kan je de beroemde Tafelberg beklimmen of een bezoekje brengen aan Robbeneiland waar Nelson Mandela vast gehouden werd.

Port Elizabeth
Tip

Port Elizabeth

Deze badplaats en havenstad ligt gelegen langs de Algoa Bay. Het is er erg relaxt en er hangt een fijne sfeer. Je vindt er diverse koloniale gebouwen die het pioniers verleden uitstralen. Hier is de stad Port Elizabeth erg trots op. Ook zijn er diverse stranden die erg populair zijn en uitgestrekt. De wind is hier altijd aanwezig waardoor watersporten hier ideaal uitgevoerd kunnen worden. De stranden liggen beschut waardoor je er geen last van hebt als je op het strand ligt.

Drakensbergen
Tip

Drakensbergen

Geniet van de prachtige landschappen in Drakensbergen. Je vindt er ruige landschappen met indrukwekkende bergen. Het is één van de mooiste natuurgebieden van Zuid-Afrika waar je heerlijk tot rust kan komen. Maak een mooie wandeltocht door de natuur of ga vliegvissen met een hand gemaakte hengel. Ook kan je een excursie maken met een 4×4 en chauffeur. Het is een grote klim naar boven maar daarna wordt het beloond met een prachtig uitzicht. Je komt onderweg ook de lokale bevolking tegen.

Kaapstad
Tip

Kaapstad

Bekend van de Tafelberg en Lion’s head is Kaapstad de hoofdstad van Zuid-Afrika. Daarnaast zijn er interessante museum om te bezoeken, waaronder het South African Museum. Neem ook zeker een bezoekje aan het Robbeneiland, hier werd Nelson Mandela vast gehouden. Beklim de tafelberg en wordt beloond met een prachtig uitzicht over de omgeving en de stad zelf. Maak een mooie boottocht langs de Kaaps Schiereiland of maak een wandeling door het centrum. Je kan er goed winkelen of terrasjes pakken.

Route voor een rondreis met huurauto door Zuid-Afrika

Een populaire fly & drive route in Zuid-Afrika is van Johannesburg naar Kaapstad. Bij aankomst in Johannesburg ga je door naar de Panamaroute. Langs deze route kom je langs prachtige natuur en spots waar je bijzondere plekken kan ontdekken. Stop bij de indrukwekkende Blyde River Canyon of de God’s Window. Hierna kom je uit bij het bekende Kruger National Park, spot de Big Five en maak een leuke safaritocht. De volgende plek op de route is Drakensbergen, een ruig gebied met prachtige landschappen. Het is één van de mooiste natuurgebieden in Zuid-Afrika waar je heerlijk tot rust kan komen. Hierna kan je naar het Camdeboo National Park, hier vind je een stadje vol oud-Hollandse architectuur. In het park zelf kan je goed wandelen en genieten van de natuur. Wat niet mag ontbreken tijdens je reis is het Addo Elephant National Park. Neem deel aan één van de excursies en bekijk de vele olifanten die hier leven. Via de Tuinenroute kom je langs het Tsitsikama National Park waar je mooie wandelroutes kan bewandelen. Maar ook langs Port Elizabeth die trots is op zijn pioniersverleden en uitgestrekte stranden. De laatste stad op de route is Kaapstad, beklim de bekende Tafelberg of bezoek één van de vele museums.

Leuke weetjes over Zuid-Afrika

1
De Zuid-Afrikaanse flora behoort tot één van de belangrijkste florarijken ter wereld. 10% van alle plantensoorten vind je in Zuid-Afrika terug. De vele huis tuin en keuken planten komen oorspronkelijk hier vandaan.
2
Één vijfde van de bevolking heeft geen elektriciteit. Terwijl Zuid-Afrika de grootste producent van elektriciteit is in het continent.
3
De oudste sporen van de mensheid zijn in Zuid-Afrika gevonden. Het speelt ook een belangrijke rol in de wetenschap.
4
Zuid-Afrika heeft 3 hoofdsteden. Wettelijk is Kaapstad de hoofdstad, bestuurlijk is het Pretoria en juridisch is Bloemfontein de hoofdstad van Zuid-Afrika.
5
Omdat Zuid-Afrika op het Zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen tegenovergesteld. In de zomer is het bij ons winter en andersom.

Veelgestelde vragen over een fly drive naar Turkije

Zuid-Afrika bestaat uit veel natuurgebieden en nationale parken. De welbekende Big Five is hier te spotten en je kan leuke safaritochten maken.

Bezoek één van de vele Nationale parken om de Big Five te spotten of maak een safaritocht. Daarnaast kan je met de Panoramaroute vele bijzondere plekken ontdekken in de natuur. Bezoek de museums die je alles leren over de geschiedenis van Zuid-Afrika.

De bekendste vliegvelden in Zuid-Afrika zijn: Johannesburg International, Kaapstad, Durban en Port Elizabeth.

De beste reistijd om naar Zuid-Afrika te gaan is tussen maart en mei of augustus tot en met oktober.

In Zuid-Afrika is het 1 uur later dan in Nederland. Vergeet dus niet je horloge te verzetten bij aankomst. Dit geldt trouwens alleen voor de winter. In de zomer is er geen tijdsverschil.