Fly Drive Zweden

Fly Drive Zweden

Zweden
Populair: Stockholm, Lapland & Gothenburg
Wij vergelijken 5 aanbieders
Vanaf € 749,-
Bekijk aanbiedingen van o.a.
style in travel de jong intra corendon tui ilios reizen anwb reizen
Bekijk aanbiedingen van o.a.
fly drive reisorganisaties

Ontdek de historie, ruige landschappen en geweldige genen

Zweden is een Scandinavisch land in Europa en erg dunbevolkt. De meeste toeristen gaan naar de hoofdstad Stockholm, maar dit prachtige land heeft vele mooie natuur. Ideaal om de toeristen te ontlopen en te genieten van je rust. Met een Fly Drive Zweden kan je een mooie rondreis maken langs de mooie steden en tot rust komen in de natuur. Erg bijzonder is de allemansrecht die een recht en plicht is voor iedereen. Zo mag iedereen wandelen, fietsen of hardlopen door de landschappen, ook als de grond van iemand is. Zweden is een erg groot land waar veel valt te zien en beleven. Geniet van de Zweedse cultuur en tradities en vergeet vooral niet een Ikea te bezoeken.

10 uitgelichte aanbiedingen voor een fly drive naar Zweden

Uitgelichte bezienswaardigheden in Zweden

In Zweden zijn er leuke bezienswaardigheden die je kan bezoeken. Begin met een bezoekje aan de prachtige kathedraal in Uppsala of ontdek de historische overblijfselen in het museum. Daarna kan je het oudste openluchtmuseum ter wereld vol geschiedenis bekijken en de tradities van Zweden leren. Vergeet ook niet om de mijnen in Falun te bezoeken die op de UNESCO staan.

Uppsala
Tip

Uppsala

In deze universiteitsstad staat een prachtige kathedraal. Het is de grootste kathedraal van Zweden en de zetel van de aartsbisschop van Uppsala. Het is er erg gezellig door de vele studenten die er leven. Tevens is de beroemde wetenschapper Carl con Linné is in deze leuke stad geboren. Hij was een arts, zoöloog, geoloog en plantkundige. Leuk om te bezoeken is het openluchtmuseum met historische overblijfselen in Gamla Uppsala. Dit ligt ten noorden van de stad.

Stockholm
Tip

Stockholm

De hoofdstad en tevens grootste stad van Zweden is Stockholm. Er zijn diverse bezienswaardigheden te ontdekken in deze mooie stad. Breng een bezoekje aan het Gamla stan, de Oude Stad. Het bestaat uit smalle straatjes die met kinderkopjes zijn bestraat en diverse historische gebouwen. Daarnaast is er in Stockholm een openluchtmuseum genaamd Skansen. Het is het oudste openluchtmuseum ter wereld en je kan er een goed beeld krijgen van de Zweedse geschiedenis en tradities. Er valt elke dag wel wat te beleven.

Falun
Tip

Falun

Falun staat bekend als de koperstad. In dit gebied zijn diverse koper en ijzermijnen te vinden. Je kan een bezoek brengen aan de mijnen waardoor je een goede indruk krijgt over het leven in de tijd. De mijnbouw was een belangrijke inkomsten bron toen der tijd. Om de mijnen heen staan nog oude mijngebouwen die origineel zijn en je kan bekijken. Dit mijngebied staat sinds 2001 op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is zeker de moeite waard om te bezoeken.

Route voor een rondreis met huurauto door Zweden

Een populaire fly & drive route in Zweden is van Uppsala naar Stockholm. Je begint je reis in de universiteitsstad met een prachtige kathedraal. De vele studenten maken het hier erg gezellig. Neem een bezoekje aan het openluchtmuseum en ontdek de historische overblijfselen. Na deze stad gaan we door naar een gebied met vele soorten dieren. Spot de bevers, wolven, elanden, lynxen of zelfs beren. Met de diverse safari’s kan je het gebied bekijken en krijg je veel informatie van de gids. De volgende stad op de route is de koperstad Falun. Hier zijn diverse koper en ijzer mijnen te zien die stammen uit de tijd waarin de mijnbouw de belangrijkste inkomsten bron was. Hierna ga je naar Karlstad, gelegen aan het Vänermeer met de meeste uren zon per jaar. Je kan er boottochten maken over het meer of winkelen. Na een ontspannen stop in deze stad ga je door naar een de gezellige stad Linköping. Het heeft een historisch centrum waar een openluchtmuseum van gemaakt is. Daarnaast is er een 100 meter hoge torenspits bij de kathedraal die een eye catcher is. De laatste stad op de route is de hoofdstad Stockholm. Bezoek het oudste openluchtmuseum ter wereld en krijg een goed beeld van de geschiedenis en tradities.

Leuke weetjes over Zweden

1
In Zweden is het elke vrijdag tacodag. De inwoners eten dan s’avonds tacos’ en supermarkten spelen er op in.
2
In de maand juli zijn de meeste bedrijven gesloten. Dan is er de minste werkdruk en hebben de mensen de meeste vrije tijd.
3
De Zweedse mensen zijn gek op Saffraan, dit doen ze broodjes maar ook in andere gerechten. Vooral in de maand december wordt het veel gegeten.
4
In Lapland is het noorderlicht het best te zien, dit komt door de noordelijke ligging boven de poolcirkel.
5
De Zweden gaan in de winter over op winterbanden, erg logisch natuurlijk. Maar dat doen ze ook bij hun fiets!

Veelgestelde vragen over een fly drive naar Zweden

Tijdens een fly drive Zweden ontdek je mooie plekken vol geschiedenis en Zweedse tradities. Bezoek de toeristische trekpleisters of kom tot rust in de natuur.

Zweden heeft vele openluchtmuseums over de geschiedenis en Zweedse tradities. Bezoek de koperstad vol koper en ijzer mijnen die je een goede indruk geven van het leven toen der tijd. Ontdek de historische overblijfselen van Zweden in de interessante museums.

De bekendste vliegvelden in Zweden zijn: Stockholm, Göteborg, Lulea en Västeras.

Als je mooi weer wilt hebben tijdens je reis, moet je tussen juni en augustus gaan. Voor het noorden van Zweden geldt half juni tot half juli.

In Zweden is er geen tijdverschil met Nederland.