v.a. 1068,-
10 - 28 dagen
Fly Drive
Centraal Amerika

Ongerepte natuur en exotische diersoorten in Costa Rica

Costa Rica is een prachtig land dat bekend staat om zijn wonderschone natuur. Je vindt er een groot aantal vulkanen, waarvan er een aantal recent actief zijn geweest. Ook vind je er een reeks mooie natuurparken, waar je Costa Rica in alle rust kunt ervaren. Maak kennis met Costa Rica en boek een fly drive naar Costa Rica.

Bezienswaardigheden tijdens jouw fly drive naar Costa Rica

De Arenal: Vulkaan de Arenal ligt op slechts 90 kilometer afstand van de hoofdstad. De vulkaan is sinds een aantal jaren weer actief, en is voor uitgebarsten in 2010. De vulkaan heeft een hoogte van 1.670 meter.

El Tigre: Het vulkaaneiland El Tigre bevindt zich in de Golf van Fonseca. Het eiland heeft een hoogte van 783 meter en een prominentie van 783 meter.

De Masaya: Deze mooie vulkaan ligt dicht bij de stad Masaya en is dan ook vernoemd naar deze stad. De vulkaan heeft een hoogte van 635 meter en is uitgebarsten in 2008.

Isla Zacate Grande: Deze mooie stratovulkaan is zowel een vulkaan als een eiland. Het eiland heeft een oppervlakte van 70 vierkante kilometer en de hoogte en prominentie zijn er beide 640 meter.

Samara: Zin in een dagje strand, breng dan een bezoekje aan Samara. In Samara vindt je prachtige stranden, waar je kunt zwemmen of watersporten.

Ontdek de natuur van Costa Rica

De natuur van Costa Rica is werkelijk prachtig. Je vindt er veel nationale parken. In Nationaal park Manuel Antontio vindt je 19,83 vierkante kilometer aan flora en fauna. Het park is een beschermd natuurgebied sinds 1972, waardoor de natuur er zijn vrije gang kan gaan. Als je klaar bent met het verkennen van Nationaal park Manuel Antontio, kun je verder reizen naar het grote Nationaal park Tortuguero. Dit beschermde gebied heeft een oppervlakte van maar liefst 312 vierkante kilometer. Als kers op de taart maak je vervolgens kennis met een nog veel groter nationaal park, Nationaal park Corcovado. Dit nationale park heeft een oppervlakte van maar liefst 424 vierkante kilometer.

Natuur in Costa Rica
Natuur in Costa Rica
Natuur in Costa Rica

Overige landen in Midden-Amerika

Feitjes over Costa Rica

  • De kleuren van de vlag van Costa Rica zijn blauw, wit en rood.
  • De hoofdstad van Costa Rica heet San José.
  • Costa Rica heeft een oppervlakte van 51.100 vierkante kilometer.
  • De valuta van Costa Rica heet de Costa Ricaanse colon.
  • In 2013 woonde er op Costa Rica 4,872 miljoen inwoners volgens de Wereldbank.
  • Costa Rica ligt in Noord-Amerika.